ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα στα Δωδεκάνησα, ανακατεύει την… τράπουλα

Share

Μόλις 25 ημέρες πριν από τις εθνικές κάλπες της 21ης Μαϊου, φαίνεται ξεκάθαρα πλέον, ότι αλλάζουν τα δεδομένα στην κατάσταση όπως διαμορφώνεται με τους υποψήφιους των κομμάτων στο Νομό Δωδεκανήσου.

Η υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κ. Αλέξη Τσίπρα, ανακατεύει την… τράπουλα διεκδικώντας δυναμικότερα, καλύτερο ποσοστό στην περιοχή μας.

Επιλέγοντας την θέση του εκλιπόντος Νεκτάριου Σαντορινιού, ο Αλέξης Τσίπρας, έβαλε τον πήχη ψηλά σε έναν νομό που μέχρι πρότινος, επικυρίαρχη δύναμη ήταν η Νέα Δημοκρατία και πολλά χρόνια πριν, το ΠΑΣΟΚ.

Οι αναλυτές, εκτιμούν πως εάν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν επέλεγε αυτό το νομό, το κόμμα θα είχε πρόβλημα –με τη ΝΔ απέναντί του και φυσικά, το ανανεωμένο, πλέον το ΠΑΣΟΚ-Κινάλ.

Παρά το γεγονός πως οποιαδήποτε εκτίμηση είναι παρακινδυνευμένη τόσο για το εκλογικό αποτέλεσμα σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο (λόγω των νέων δεδομένων και της απλής αναλογικής) μπορούμε όλοι να δούμε ότι αυτή η εκλογική αναμέτρηση θα είναι μια σκληρή μάχη μέχρις εσχάτων, για όλα τα κόμματα και για τις έδρες που θα κερδίσουν.

Κι επειδή οι κάλπες κρύβουν εκπλήξεις, αναμένουμε με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα. Πάντως, ας μην βιαστούμε να κάνουμε εκτιμήσεις σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, διότι έχουν πέσει έξω αρκετές φορές και στο παρελθόν… / news-politics