ΣΥΡΙΖΑ: Το σενάριο της επανόδου Τσίπρα στην Κουμουνδούρου και η ‘σιγή ασυρμάτου’ για τα κομματικά

Share

 

∆εν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ακράδαντα ότι πίσω από την εκλογή Κασσελάκη βρίσκεται, εκτός από τον Ανδρέα ∆ρακόπουλο του Ιδρύµατος «Σταύρος Νιάρχος», ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Και είναι ακόµα περισσότεροι αυτοί που εκτιµούν ότι ο νέος ένοικος της Κουµουνδούρου «επιστρατεύθηκε» προκειµένου να κάνει µία και µόνη δουλειά. Να «καθαρίσει» τον ΣΥΡΙΖΑ από τα διαχρονικά βαρίδια, τις τάσεις και τους τσιφλικάδες του 3%. Επί της ουσίας, να κάνει αυτό που κανείς εξ όσων προέρχονται από την Αριστερά δεν θα µπορούσε να φέρει εις πέρας.

Το πολιτικά αναγκαίο, δηλαδή, που δεν είναι άλλο από την επανίδρυση ενός κόµµατος, που επί της ουσίας είχε λήξει ως προϊόν στις εκλογές του ’19. Επειδή, λοιπόν, ο Τσίπρας ήταν και παραµένει ο µεγαλοµέτοχος αυτής της παράταξης, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιµούν ότι, στην περίπτωση που δεν καταφέρει ο Κασσελάκης να προσδώσει νέα δυναµική στον ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη των ευρωεκλογών, σχεδόν αυτόµατα θα δούµε να επιστρέφει στο κοµµατικό τιµόνι ο Τσίπρας, έχοντας µάλιστα απαλλαγεί από τους Φίλη, Τζανακόπουλο, Σκουρλέτη κ.ά.

Φυσικά, στην πολιτική, όπως και στη ζωή, έχει αποδειχτεί ότι, όταν κάνει κάποιος σχέδια, ο Θεός γελάει! / Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 30/9

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν είναι τυχαίο πάντως, το γεγονός πως ακόμη και λίγες ημέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές κάλπες, μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί… ‘σιγή ασυρμάτου’ σχετικά με τις επόμενες κινήσεις στα εσωκομματικά. Ενώ όλα τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα στο life style του Στέφανου Κασσελάκη και του συντρόφου του (που τον συνοδεύει παντού) ουδείς μιλάει για την ουσία αλλά και για την ‘επόμενη μέρα’ στο κόμμα: πότε θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή, πότε θα γίνει Συνέδριο, πότε θα εκλεγούν νέα κομματικά όργανα κ.ο.κ. Συνεπώς, όλα δείχνουν ότι κάτι άλλο προωθείται…