Τα social ήταν πολύ σκληρά απέναντι στην Δήμαρχο Τήλου – Προσβλητικά σχόλια κ ύβρεις κατά της Μ.Καμμά με αφορμή το επεισόδιο με την διάσωση των μεταναστών

Share

 

Την ώρα που το κίνημα κατά της παράνομης (και ΟΧΙ παράτυπης που λαθεμένα γράφεται) μετανάστευσης αυξάνεται και λαμβάνει διαστάσεις σε όλα τα επίπεδα (κοινωνικό, πολιτικό κ.ο.κ.) στις ευρωπαϊκές χώρες, οι Έλληνες, οι οποίοι ζουν στην βασική πύλη εισόδου των παράνομων μεταναστών προς την Ευρώπη, συνεχίζουν να πράττουν το αυτονόητο: να ΜΗΝ πετάνε ανθρώπους και παιδιά στη θάλασσα και να μην φέρονται με απάνθρωπο τρόπο σε όσους εισέρχονται παρανόμως στην χώρα μας. 

Το πρόσφατο επεισόδιο στην Τήλο, με την διάσωση ακόμη μιας ‘φουρνιάς’ μεταναστών θα είχε περάσει στα… ψιλά της επικαιρότητας, μιας και τέτοιες ειδήσεις έχουμε συνηθίσει (δυστυχώς) να τις διαβάζουμε πολύ συχνά, εάν δεν ήταν η αντίδραση της Δημάρχου Τήλου κας Μαρίας Καμμά, απέναντι σε Ελληνίδα επισκέπτρια του νησιού που διαμαρτυρήθηκε για τους μετανάστες. Ας δούμε το χρονικό:

Το Λιμενικό διέσωσε 106 πρόσφυγες, ανάμεσά τους πολλά μικρά παιδιά, ανοιχτά της Τήλου. Η δήμαρχος του νησιού, Μαρία Καμμά, βρέθηκε στο λιμάνι τη συγκεκριμένη στιγμή και δέχθηκε λεκτική επίθεση από τουρίστρια που ενοχλήθηκε από το συμβάν.

Και δεν ήταν μονάχα η ενόχληση, προχώρησε κι ένα βήμα παραπέρα προτρέποντας τη Μαρία Καμμά να κάνει το «σωστό» και να «πετάξουν στη θάλασσα» τους πρόσφυγες.

Η Μαρία Καμμά με ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook περιγράφει το περιστατικό και επαναλαμβάνει την απάντηση που έδωσε στην ενοχλημένη λουόμενη.

«Κυρία μου, αυτό το νησί δεν κάνει για εσάς», θα επαναλάβει η Μαρία Καμμά και θα το κάνει όσες φορές κι αν χρειαστεί.

Όλα τα προαναφερθέντα, έγιναν viral με βιντεοσκόπηση ενώ κοινοποιήθηκαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (τα γνωστά, social media) με τις σχετικές αναρτήσεις.

Τα social, όμως δεν είδαν με καλό μάτι την ευαισθησία της κας Καμμά.

Το ‘Χ’ υποδέχτηκε τις αντιδράσεις με πολύ προσβλητικά σχόλια, ύβρεις κατά της Δημάρχου Τήλου ενώ, ακόμη και επώνυμοι που πρόσκεινται στη ΝΔ, βγήκαν ανοιχτά εναντίον της:

#Τήλος
Την δήμαρχο της #Τήλου την εμπιστεύτηκαν οι πολίτες για να υπηρετεί το καλό του νησιού και όχι τους λαθρομετανάστες.
Αν αγαπάει τόσο πολύ τους λαθρομετανάστες μπορεί να τους πάρει σπίτι της.
Ο Δήμος δεν είναι τσιφλίκι του πατέρα της για να διώχνει τουρίστες.
Η πλειοψηφία των λαθρομεταναστών που εισέβαλαν παράνομα στο νησί είναι άντρες.
Τα παραμυθάκι με το γάλα και το αλμυρό νερό δεν περνάει.
Στείλτε τους λαθρομετανάστες πακέτο πίσω στην Τουρκία.
Και όχι πρόσφυγες δεν είναι…

ΥΓ. Ο εισαγγελέας έπρεπε ήδη να είχε καλέσει την δήμαρχο της Τήλου σε απολογία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων που διακινεί στα σόσιαλ.

Στο hashdag #τήλου, #τήλος κ.λπ. τα social βρίθουν από σκληρές επιθέσεις και άκρως προσβλητικά σχόλια κατά της κυρίας Καμμά με πολλά από τα accounts να είναι επώνυμα –ενώ αφήνονται και υπονοούμενα για μπίζνα στην Τήλο με τους μετανάστες.

ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
Υπήρχαν, ωστόσο και αρκετοί που στήριξαν την αντίδρασή της, την αγανάκτησή της, όταν άκουσε ότι έπρεπε να ρίξει στην θάλασσα τα παιδιά. Κάποιοι πιο ψύχραιμοι θεώρησαν ότι δεν είναι λογικό να κάνεις κάτι τέτοιο αφού στην Ελλάδα, ποτέ ‘δεν πετάμε ανθρώπους και παιδιά στην θάλασσα’:

«Η Τήλος κυρία μου, δεν είναι τόπος για σας. Να πάτε σε άλλα μέρη…»
Αυτή την απάντηση έδωσε η Μαρία Καμμά, Δήμαρχος της Τήλου σε «κυρία» που νευρίασε με τους λιμενικούς που έσωσαν 106 πρόσφυγες και φώναζε να τους πετάξουν στην θάλασσα.
Η συγκλονιστική, από κάθε άποψη, ανάρτηση της Μαρίας Καμμά, μετά την χθεσινή διάσωση των 106 προσφύγων:
«Απόψε το βράδυ όσοι βρεθήκαμε στο λιμάνι της Τήλου ήρθαμε αντιμέτωποι και με τις δύο όψεις του νομίσματος…
Εκατόν έξι (106) Πρόσφυγες, ανάμεσα τους πάρα πολλά παιδιά, μπόρεσαν να μεταφερθούν με ασφάλεια στο νησί μας.
Οι σκηνές που αντίκρισα προσωπικά, με διέλυσαν…
Άντρες, κλαίγοντας και κρατώντας αρκετοί από αυτούς τα μικρά παιδιά τους αγκαλιά, να ευχαριστούν τους λιμενικούς και να προσπαθούν να τους φιλήσουν τα χέρια…
Οι άντρες του λιμενικού σώματος με περίσσια προσοχή, να σηκώνουν παιδιά και τραυματισμένους και να τους κατεβάζουν από το πλοίο.
Αστυνομικοί, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να είναι εκεί καθώς και κάτοικοι του νησιού να προσφέρουν από στεγνά ρούχα, ψωμί, παπούτσια και ότι άλλο μπορούσαν στα γρήγορα να φέρουν…
Δυστυχώς πολλά παιδάκια και μωρά…
Και ξάφνου μια “κυρία” που με τον καλό της ψαρεύει στο λιμάνι, προφανώς της “χαλάει” τις διακοπές αυτή η βαβούρα!
Αρχίζει να φωνάζει που τους πάτε, γιατί τους μαζεύετε;
Νομίζοντας εγώ πως δεν συμφωνούσε με την διαδικασία της καταγραφής των προσφύγων από το λιμενικό, της απαντάω πως κυρία μου έτσι γίνεται, οι λιμενικοί τους οδηγούν στο λιμεναρχείο προκειμένου να καταγραφούν.
Αμ δε!
“Να τους πετάξουν στη θάλασσα”
Αυτή ήταν η επιθυμία της “κυρίας”! Και αρχίζει να μου κάνει μαθήματα!
Πως πρέπει να κρατήσουμε τη χώρα μας και τα εδάφη μας ελληνικά, πως είμαστε χριστιανοί και “αυτοί” δεν έχουν καμία θέση εδώ!
Να τους διώξουμε, να τους πετάξουν στη θάλασσα που μας τους κουβαλάνε στα νησιά μας, εννοώντας τους άντρες του λιμενικού σκάφους που μετέφερε 106 ανθρώπινες ψυχές, αυτό ήταν το έγκλημα τους! Για αυτό νευρίασε η γυναίκα ρε παιδιά!
Παρακολουθούσε τους άντρες του λιμενικού οι οποίοι βοηθούσαν τα παιδάκια να κατέβουν από το σκάφος και αυτή νευρίασε γιατί αυτά δεν μιλούσαν ελληνικά και δεν ήταν χριστιανόπουλα!!!
Εμείς τους ευχαριστούσαμε και εκείνη μόνο που δεν τους έβρισε!
Και είχε και το θράσος να θέλει να με τραβήξει και βίντεο επειδή τόλμησα να της πω πόσο άδικο έχει.
Ποια είσαι εσύ; Της λέω ποια είμαι, για πείτε μου και εσείς το όνομα σας της απαντώ, μου είπε ένα όνομα, δεν ξέρω αν είναι το αληθινό, εγώ όμως στα αλήθεια της είπα και θα το ξαναπώ:
Κυρία μου, αυτό το νησί δεν κάνει για εσάς!»

Σε ευχαριστούμε για την ετοιμότητα και την ενσυναίσθηση κ. Μαρία Καμμά». 

Η Δήμαρχος Τήλου, κα Μαρία Καμμά έγινε στόχος πολύ προσβλητικών σχολίων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με αφορμή το πρόσφατο επεισόδιο με τη διάσωση μιας ακόμη ‘φουρνιάς’ παράνομων μεταναστών και την αντίδραση μιας Ελληνίδας επισκέπτριας

ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ!
Σε κάθε περίπτωση, το συμπέρασμα είναι ένα: στην Ελλάδα ΔΕΝ πετάμε ανθρώπους στην θάλασσα! Αυτοί είναι οι νόμοι και οι κάτοικοι στα νησιά που δέχονται τις φουρνιές των παράνομων μεταναστών, έχουν αποδείξει εδώ και χρόνια ότι δεν φέρονται έτσι.

Η ουσία δεν είναι λοιπόν, εάν έπραξε σωστά ή όχι, η κα Καμμά που δεν πέταξε στην θάλασσα ακόμη μια φουρνιά από παράνομους μετανάστες.

Η ουσία είναι ότι πρέπει η κυβέρνηση και η Ευρώπη που τα σύνορά της είναι στα νησιά μας, να δώσει λύσεις και μάλιστα ουσιαστικές και οριστικές, στο φλέγον ζήτημα που ονομάζεται μεταναστευτικό.

Σημειώνεται ότι, στα social έχουν ανοίξει τον τελευταίο καιρό από πολλές χώρες, εκατοντάδες προφίλ με καθαρά αντι-προσφυγικό χαρακτήρα, ζητώντας από τους χρήστες να πάρουν θέση για να διώξουν οι κυβερνήσεις τους παράνομους μετανάστες από χώρες όπως η Αγγλία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία κ.λπ. στοχοποιώντας ξεκάθαρα τους Ισλάμ και το ‘μουσουλμανικό σχέδιο για κατάληψη’ της Ευρώπης και αντικατάσταση πληθυσμών.

Σε αυτή την συγκυρία, εάν σώζεις μια ανθρώπινη ζωή και δεν την αφαιρείς, θεωρείσαι… εχθρός της χώρας σου. Όλοι μας είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στο μεταναστευτικό και δυσανασχετούμε κάθε φορά που βλέπουμε τέτοια περιστατικά. Όχι όμως να δολοφονούμε ανθρώπους.

Ωστόσο, θα ήταν, η κα Καμμά και οι λιμενικοί μας, πολύ καλύτεροι εάν αποφάσιζαν να σκοτώνουν και να πνίγουν κάθε άνθρωπο που εισέρχεται παρανόμως στην χώρα μας;

Ε, όχι και μέχρι εκεί.

Ας αναλάβουν κάποιοι (επιτέλους) τις ευθύνες τους να τελειώνουμε.

Πέγκυ Ντόκου