ΤΑΙΝΙΑ: Ο Άνθρωπος του Θεού: H διεθνής διανομή και το Netflix (video)

Share

Το τρέιλερ της πολυαναμενόμενης διεθνούς παραγωγής “Ο άνθρωπος του Θεού”, το οποίο κυκλοφόρησε χθες μας έδωσε μια γεύση για την υψηλή ποιότητα της ταινίας που γυρίστηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε στην Ελλάδα και αφορά στη ζωή του Αγίου Νεκταρίου.

Λίγο μετά το Πάσχα η κυκλοφορία στους κινηματογράφους
Μια ταινία με την υπογραφή της σκηνοθέτιδας Yelena Popovic αλλά και την παρουσία μιας dream team ελλήνων ηθοποιών.

Πρωταγωνιστής της, γεμάτης δοκιμασίες, ζωής του Αγίου Νεκταρίου είναι ο Άρης Σερβετάλης (The Waiter, Άλπεις, Κινέττα) ενώ στους υπόλοιπους πρωταγωνιστικούς ρόλους, πέρα από τον Μίκυ Ρουρκ (Ο Παλαιστής) και τον Αλεξάντερ Πετρόφ (Lyod), εμφανίζονται οι: Χρήστος Λούλης, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Αναστασάκης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βασίλη Κουκαλάνι, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μιχάλης Μητρούσης, Κίττυ Παιταζόγλου, Μιχάλης Οικονόμου, Τόνια Σωτηροπούλου, Κορίνα Άννα Γουγούλη, Μάνος Γαβράς, Σαράντος Γεωγλερής, Παναγιώτης Μαρίνος.

Η ταινία προοριζόταν να “βγει” στις κινηματογραφικές αίθουσες λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2020, αλλά λόγω πανδημίας πήρε αναβολή αφού οι κινηματογράφοι παραμένουν κλειστοί σχεδόν σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο εάν όλα πάνε καλά και σιγά – σιγά αρθεί το lockdown, η ταινία θα κάνει επίσημη προβολή μετά το Πάσχα και θα την δούμε στην μεγάλη οθόνη στους θερινούς κινηματογράφους.

Μάλιστα, δεν πρόκειται να προβληθεί μόνο στην Ελλάδα αφού είναι μια διεθνής παραγωγή και έτσι ήδη μεγάλης εταιρείες έχουν εξασφαλίσει τα δικαιώματα έτσι ώστε να γίνει η διανομή της σε Αμερική και Ρωσσία.

Σύνοψη
Η δημοτικότητα του Νεκτάριου Κεφάλα, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, ο κλήρος τον δυσφημίζει, με αποτέλεσμα να του στερήσουν την ιερατική του ιδιότητα και να τον εξορίσουν από την Αίγυπτο.

Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Όμως, ο φόρτος εργασίας τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα. Ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια και χάρη στη φήμη του το μοναστήρι μεγαλώνει. Η Mονή, όμως, δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

Άνθρωπος του Θεού βάζει πλώρη για Netflix
Παράλληλα με τις κινηματογραφικές αίθουσες, όμως, λόγω της πανδημίας, οι άνθρωποι της παραγωγής αναζητούν και άλλους τρόπους για να προβληθεί η ταινία σε όλο τον κόσμο και αυτός ο τρόπος δεν είναι άλλος από τις ψηφιακές πλατφόρμες που πια είναι πολύ δημοφιλής μέθοδος παρακολούθησης ταινιών και σειρών στις περισσότερες χώρες.

Έτσι, λοιπόν, σχέδιά τους, ανάμεσα σε άλλες δημοφιλείς πλατφόρμες είναι και το Netflix, μιας και η ταινία “Ο Άνθρωπος του Θεού” διαθέτει όλες τις προυποθέσεις για να προβληθεί από αυτό. Μια συμφωνία η οποία εάν κλειστεί θα είναι μια ακόμη πολύ μεγάλη επιτυχία για την χώρα μας.

Τέλος, η ταινία έχει προταθεί και για αρκετά φεστιβάλ ανάμεσα στα οποία αυτό των Καννών, της Μόσχας αλλά και της Μελβούρνης. youfly/ naftemporiki

ΒΙΝΤΕΟ