ΤΑΙΝΙΑ: «Το Δείπνο του Βοσκού» – Μία ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα (video)

Share

Η περσινή χρονιά, υπήρξε πολύ δύσκολη για όλους μας και ιδιαίτερα για τον καλλιτεχνικό χώρο. Στο τελείωμά της όμως, ένα ευχάριστο νέο για μια πολύ αξιόλογη εγχώρια δουλειά Διεθνούς επιπέδου, δίνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για τη Νέα Χρονιά.

Η ταινία «Το Δείπνο του Βοσκού», έχει υποβληθεί σε 32 Φεστιβάλ, ανάμεσα σε αυτά, του Βερολίνου, των Καννών του Βανκούβερ, της Λισαβόνας, κ.λ.π.

Στα Φεστιβάλ που έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα, έχει κερδίσει:
1) Βραβείο καλύτερης ταινίας (TMFF Film Festival, Glasgow U.K.).
2) Τιμητικό βραβείο καλύτερης ταινίας (New Cinema – Lisbon Film Festival)
3) Βραβείο καλύτερου Trailer (The Scene Festival USA)

Η ταινία είναι φιναλίστ σε άλλα τέσσερα Φεστιβάλ, των οποίων τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν μέσα στον Ιανουάριο. Ευχόμαστε πολλά ακόμα βραβεία!!!

Τ Ο Δ Ε Ι Π Ν Ο Τ Ο Υ Β Ο Σ Κ Ο Υ – T H E S H E P H E R D
(Κινηματογραφική ταινία μεγάλου μήκους 121 λεπτών)
Η ταινία «Το Δείπνο του Βοσκού», έχει ολοκληρωθεί και από τις αρχές Νοεμβρίου άρχισε να διαγωνίζεται στα Διεθνή και Ελληνικά Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Υπόθεση:
Η ταινία βασίζεται στο πραγματικό περιστατικό από το Γεροντικό, ενός καλοκάγαθου βοσκού που συνέφαγε με τον ίδιο Τον Χριστό. Σύμφωνα με το εν λόγω περιστατικό, ένας βοσκός, ο Μαυρογένης, κατεβαίνει μία μέρα στην Εκκλησία του χωριού και ακούει το κύρηγμα του Ιερέα της ενορίας, ο οποίος μιλάει για τον ίσιο δρόμο που πρέπει να ακολουθούν οι πιστοί, χωρίς να λοξοδρομούν ποτέ. Αν, όντως, ακολουθήσουν μέχρι τέλους τον ίσιο δρόμο, θα φτάσουν στον Παράδεισο και θα συναντήσουν τον Θεό. Έτσι, λοιπόν, ο Μαυρογένης, αγαθός και απονήρευτος στην ψυχή, όπως είναι, λαμβάνει τοις μετρητοίς τα λόγια του Ιερέα και ξεκινάει ένα ταξίδι χωρίς να λοξοδρομήσει πουθενά.

Όταν βρίσκει, μάλιστα, κάποιο εμπόδιο μπροστά του, προτιμά να σκαρφαλώσει για να το υπερπηδήσει παρά να αλλάξει δρόμο προκειμένου να το αποφύγει. Όταν του τελειώνουν τα τρόφιμα και όντας κατάκοπος από την κούραση, βλέπει από μακριά ένα Μοναστήρι, το οποίο για καλή του τύχη είναι ακριβώς πάνω στο δρόμο του.

Οι Μοναχοί τον περιποιούνται και αφού τους εξηγεί που πηγαίνει, τον προτρέπουν, με τη σειρά τους, να κάτσει να ξεκουραστεί λίγο και αμέσως μετά θα του δώσουν οι ίδιοι τρόφιμα και εφόδια για να συνεχίσει το ταξίδι του. Όταν ο Μαυρογένης, όμως, βλέπει κρεμασμένο από τον Σταυρό τον Ιησού, στεναχωριέται πάρα πολύ.

Μία νύχτα, λοιπόν, μπαίνει μέσα στην Εκκλησία, κρατώντας λίγο φαγητό και αφού κάθεται σε έναν πάγκο, λέει στον Εσταυρωμένο να κατέβει να φάει μαζί του.

Ο Χριστός πράγματι θα κατέβει από τον Σταυρό και θα συνφάγει με τον καλόκαρδο και συμπονετικό βοσκό. Οι Μοναχοί, όταν πληροφορούνται το συμβάν, τον παρακαλούν να πει και για αυτούς καμιά καλή κουβέντα όταν συναντήσει τον Θεό και τον εφοδιάζουν με τρόφιμα και νερό και τον αποχαιρετούν. Ο Ηγούμενος όμως αποφασίζει να ακολουθήσει κρυφά τον Μαυρογένη για να δει την έκβαση του ταξιδιού του. Και πράγματι ο Μαυρογένης θα συναντήσει Τον Θεό, αφού πρώτα μαρτυρήσει… Αλλά ο Ηγούμενος πρόκειται να βιώσει κι άλλη θαυμαστή έκπληξη, όπως, επίσης, και η γυναίκα του Μαυρογένη.

ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Μαυρογένης Κωστής Σαββιδάκης
Ιησούς Τέο Θεοδωρίδης
Ηγούμενος Λευτέρης Τσάτσης
Μαριώ Λυσάνδρα Αναστασοπούλου
Μοναχός Δημήτρης Πανέλης
Δέσποινα Έλενα Θωμοπούλου
Παπά Φώτης Κώστας Ζωγραφόπουλος
Αρχ/ος Μιχαήλ Πέτρος Τριανταφυλλόπουλος
Κοινοτάρχης Θωμάς Παλιούρας
Κουρέας Δημήτρης Δρόσος
Ασκητής Διονύσης Γραμματικός
Ληστής Θανάσης Σαράντος
Μαρία Εύη Καραδήμα
Αμαξάς Θανάσης Νάκος
Χωρικός 1 Νίκος Μουρελάτος
Χωρικός 2 Μαρία Λιμογιάννη
Χωρικός 3 Νεκτάριος Μουρελάτος
Νεωκόρος Παναγιώτης Αθανασόπουλος
Χωρικός 4 Βαγγέλης Αλιφραγκής
Νεαρό κορίτσι Νεφέλη Ζωγραφοπούλου
Νεαρό αγόρι Νίκος Αλιφραγκής
Νεαρό κορίτσι Πένυ Αλιφραγκή
Νεαρό κορίτσι Λένα Παλούμπη
Χωρικός 5 Μακάριος Μαρματάκης
Χωρικός 6 Σπυριδούλα Παναγοπούλου
Χωρικός 7 Κατερίνα Γεωργακοπούλου
Παπά Σπύρος Σπύρος Πρέκας
Συμμετέχει ο Βύρων Κολάσης
Δανείζει τη φωνή του ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος

ΒΙΝΤΕΟ