TasteAtlas: Φακές, χόρτα, πρασόρυζο, γεμιστά, φασολάδα και αρακάς με αγκινάρες, στα 100 καλύτερα βίγκαν πιάτα!

Share

Το TasteAtlas αποθεώνει τα βίγκαν ελληνικά πιάτα, περιλαμβάνοντας τις φακές, τα χόρτα, το πρασόρuζο, τα γεμιστά, τη φασολάδα και τον αρακά με τις αγκινάρες, στα 100 καλύτερα βίγκαν πιάτα, στον κόσμο!

Στην κορυφή της λίστας που παρουσίασε πρόσφατα ο διεθνής ιστότοπος είναι το ‘Zeytoon parvardeh’ ένα φαγητό βίγκαν me καταγωγή από την επαρχία Gilan του Ιράν, αυτό το απλό πιάτο αποτελείται από έναν γευστικό συνδυασμό ελιών χωρίς κουκούτσι και μελάσας ροδιού. Τα πρόσθετα συστατικά περιλαμβάνουν αλεσμένα καρύδια, σκόρδο και διάφορα φρέσκα βότανα όπως κόλιαντρο ή μέντα, καθώς και σπόρους ροδιού και γενναιόδωρες ποσότητες ελαιόλαδου.

Στην δεύτερη θέση είναι το πολύ δημοφιλές ‘Guacamole’ πμια παγκοσμίως γνωστή… βουτυράτη λιχουδιά που χρονολογείται από την αυτοκρατορία των Αζτέκων του 1500. Είναι ένα υγιεινό μείγμα από ώριμα, πολτοποιημένα αβοκάντο, κρεμμύδια, τσίλι, προαιρετικές ντομάτες και επιλεγμένα καρυκεύματα όπως θαλασσινό αλάτι και κόλιανδρο.

Το πρασόρυζο περιλαμβάνεται στην λίστα με τα 100 καλύτερα βίγκαν πιάτα στον κόσμο!

Τα ελληνικά πιάτα πάντως, είναι σε πολύ ψηλές θέσεις στην κατάταξη και συνιστώνται για καλή διατροφή αλλά και για νηστεία! / taste atlas