TasteAtlas: Φάβα, το ελληνικό ντιπ είναι ένα απίστευτα γευστικό πιάτο!

Share

 

Αν και χρησιμοποιεί μόνο λίγα υλικά, το ντιπ της ελληνικής φάβας είναι ένα απίστευτα γευστικό πιάτο. Αποτελείται από κίτρινα σπαστά μπιζέλια που μαγειρεύονται μαζί με κρεμμύδια και διάφορα μπαχαρικά μέχρι να διαλυθούν τελείως και να μετατραπούν σε έναν κρεμώδη, βελούδινο πουρέ.

Πιστεύεται ότι το όνομα του πιάτου προέρχεται από τη λατινική λέξη favus, που σημαίνει κουκιά ή φάβα, αν και δεν χρησιμοποιούνται ποτέ στην παραγωγή αυτού του κρεμώδους ντιπ. Η φάβα βρίσκεται σε πολλές ταβέρνες σε όλη τη χώρα και συνήθως την απολαμβάνουν ως μεζέ, που παραδοσιακά σερβίρεται με κρεμμύδια κομμένα σε κύβους και λίγο ελαιόλαδο.

TasteAtlas: Φάβα, το ελληνικό ντιπ είναι ένα απίστευτα γευστικό πιάτο!