TasteAtlas: Τα ελληνικά Γιουβαρλάκια, Κοτόσουπα και Κρεατόσουπα στη διεθνή λίστα με τις σούπες!

Share

 

Τα ελληνικά πιάτα Γιουβαρλάκια, Κοτόσουπα και Κρεατόσουπα, περιλαμβάνει ο κορυφαίος ιστότοπος TasteAtlas στη διεθνή λίστα με τις σούπες! 

Nο 49 -Κρεατόσουπα / ΕΛΛΑΔΑ
Αυτή η παραδοσιακή ελληνική σούπα παρασκευάζεται συνήθως με μοσχάρι ή περιστασιακά κατσικίσιο ή πρόβειο κρέας. Εκτός από το κρέας, η σούπα χρησιμοποιεί επίσης διάφορα λαχανικά κήπου όπως πατάτες, καρότα και κρεμμύδια και σε ορισμένες περιπτώσεις εμπλουτίζεται με ζυμαρικά ή ένα παραδοσιακό προϊόν σιταριού γνωστό ως τραχανά. Η κρεατόσουπα είναι ένα πιάτο που αναπτύχθηκε ως ένα χορταστικό, χωριάτικο γεύμα και σερβίρεται καλύτερα με κρούστα στο πλάι.

Nο 32 – Κοτόσουπα / ΕΛΛΑΔΑ
Η ελληνική κοτόσουπα είναι ένα ανακουφιστικό πιάτο που φτιάχνεται με γευστικό ζωμό κοτόπουλου, τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου, διάφορα λαχανικά με ρίζα και μια επιλογή από ζυμαρικά ή ρύζι. Παρόλο που μπορεί να παρασκευαστεί με διάφανο ζωμό, οι Έλληνες προτιμούν να πήξουν τη σούπα με αβγολέμονο — ένα κρεμώδες αυγό και σάλτσα λεμονιού. Πλούσια και θρεπτική, η κοτόσουπα είναι μια βασική επιλογή εστιατορίου καθώς και ένα κλασικό σπιτικό πιάτο.

Η ελληνική κοτόσουπα είναι στη θέση 32 του TasteAtlas

Nr 12 -Γιουβαρλάκια / ΕΛΛΑΔΑ
Αυτή η χορταστική ελληνική σούπα συνδυάζει τρυφερά μοσχαρίσια κεφτεδάκια και έναν κρεμώδη, γευστικό ζωμό. Τα κεφτεδάκια και ο ζωμός καρυκεύονται συνήθως με διάφορα φρέσκα μυρωδικά και όλο το πιάτο ολοκληρώνεται με την προσθήκη αυγολέμονος – της κρεμώδους σάλτσας αυγού και λεμονιού – που πυκνώνει τον ζωμό και προσθέτει τη χαρακτηριστική ζουμερή γεύση. Παραδοσιακά συνδεδεμένα με τον χειμώνα, τα γιουβαρλάκια συνοδεύονται συνήθως με ψωμί και τα απολαμβάνουμε ως θρεπτικό κυρίως πιάτο.

Στην κορυφή της λίστας, νικητής είναι το πιάτο Tom kha gai από την Κεντρική Ταϊλάνδη

ΚΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ… Tom kha gai – CENTRAL THAILAND, THAILAND
Το Tom kha gai είναι το νόστιμο εθνικό πιάτο της Ταϊλάνδης που προέρχεται από το κεντρικό τμήμα της χώρας και φέρει την επιρροή του γειτονικού Λάος. Είναι μια σούπα της οποίας το όνομα μεταφράζεται σε βραστή κοτόσουπα galangal, που αποτελείται από γάλα καρύδας, κομμάτια ή κομμάτια κοτόπουλου, galangal (κοκκινωπό-καφέ ή ροζ ξυλώδες φυτό που σχετίζεται με το τζίντζερ), λεμονόχορτο, σκόρδο, πιπεριές τσίλι, φύλλα kaffir lime, σάλτσα ψαριού και μανιτάρια shiitake.

Οι πιπεράτες, πικάντικες, ελαφρώς ξινές και λουλουδένιες γεύσεις του Galangal προσφέρουν μια ενδιαφέρουσα αντίθεση με την κρεμώδη υφή του γάλακτος καρύδας, δημιουργώντας ένα υπέροχο αρωματικό πιάτο στη διαδικασία. Το Tom kha gai είναι εξαιρετικά θρεπτικό με εξαιρετικές φαρμακευτικές ιδιότητες, όπως η ικανότητα να καταπραΰνει τη γαστρεντερική οδό.