Θα κολυμπήσει από τη Ρόδο μέχρι τον Πανορμίτη – Το τάμα του παραολυμπιονίκη Χαρ. Ταϊγανίδη!

Share

Ο «χρυσός» μας παραολυμπιονίκης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, προετοιμάζεται για το σπουδαίο του εγχείρημα, να κολυμπήσει από τη Ρόδο στην Ιερά Μονή του Πανορμίτη στη Σύμη (6 ή 7 ή 8 Νοεμβρίου, ανάλογα τον καιρό), εκπληρώνοντας το δικό του τάμα.

Στα 41 του χρόνια ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης μιλάει για την προσπάθεια που θα κάνει και θα ξεκινήσει από τις Κάτω Πέτρες της Ρόδου: «Ο στόχος μας είναι να στείλουμε μηνύματα και μάλιστα πολλαπλά σε όλο τον κόσμο. Να πιστέψουμε στα όνειρά μας, και στις δυνατότητες που έχουμε μέσα μας, αλλά κρύβονται και δεν τις έχουμε εμφανίσει. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αρκεί να το πιστέψουμε και να το ονειρευτούμε. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σηκωθούμε, να αδράξουμε τη μέρα και να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρά μας. Τα άτομα με αναπηρία δεν είναι μόνο αθλητές της πισίνας ή των σταδίων όπως ξέρουν οι περισσότεροι. Η αναπηρία μπορεί να τα βάλει με τη φύση, με τα κύματα, να παλέψει με αντίξοες συνθήκες και να αποδείξει ότι μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να δοθεί η ευκαιρία και να υπάρχει η κατάλληλη στήριξη».

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης έχει πάρει μέρος σε πέντε Παραολυμπιακούς Αγώνες, έχει δέκα παραολυμπιακά μετάλλια, τέσσερα χρυσά, τέσσερα ασημένια, δύο χάλκινα μετάλλια, δεκατέσσερις παγκόσμιους τίτλους και είκοσι τέσσερα παγκόσμια ρεκόρ. Ο ίδιος λέει: «Μετά τις επιτυχίες αυτές ήρθε η ώρα να έρθω αντιμέτωπος με τον παιδικό μου φόβο. Πάντα φοβόμουν τη θάλασσα, δεν είναι σαν την πισίνα. Είναι στοιχείο της φύσης και χρειάζεται σεβασμό απ’ όλους. Το εγχείρημα αυτό είναι ένα όνειρο που εξελίχθηκε σε… τάμα. Θα κολυμπήσω από τη Ρόδο μέχρι την Ιερά Μονή Πανορμίτη, τιμώντας τις εορταστικές εκδηλώσεις και για να περάσω τα μηνύματα που προανέφερα. Είναι ένα τάμα που θα συνοδευτεί με την παράδοση του χρυσού μεταλλίου, που κατέκτησα το 2017 στο Μεξικό».

πηγή: ΕΡΤ Ν. Αιγαίου – Ρεπορτάζ: Γιώργος Αθανασίου