Τη Δευτέρα το τελευταίο αντίο στον Φώτη Χατζηδιάκο – Σε βαθύ πένθος η Ρόδος – Τα συλλυπητήρια μηνύματα

Share

 

Σε ηλικία 64 ετών “έφυγε” από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, συγγενείς και φίλους, βυθίζοντας στη θλίψη τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα.

Ο εκλιπών άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα του Σαββάτου στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες, παλεύοντας γενναία με τον καρκίνο, σε μία άνιση μάχη.

Ο Φώτης Χατζηδιάκος γεννήθηκε στη Ρόδο, το έτος 1959 και καταγόταν από το χωριό Απόλλωνα. Ήταν πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ. (1981) και από το 1983 εργάστηκε ως Δικηγόρος Ρόδου, παρ’ Αρείω Πάγω. Επίσης, ήταν πτυχιούχος πολιτικών επιστημών του Α.Π.Θ (2001) και κάτοχος μεταπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2008). Παντρεμένος με την κρητικής καταγωγής συμβολαιογράφο Ρόδου, Αγάπη Καλομοίρη, απέκτησαν ένα γιο, τον Στέργο.

Η ενασχόληση του Φώτη Χατζηδιάκου με τα κοινά ξεκίνησε το 1999 όπου και διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος Δωδεκανήσου έως το 2002, ενώ για τα επόμενα πέντε χρόνια προήδρευσε του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Την τριετία 2007-2010 ο κ. Χατζηδιάκος ήταν Αντινομάρχης Ανάπτυξης & Συγκοινωνιών, Πρωτογενούς Τομέα και συνέχισε ως αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Το 2014, ο Φώτης Χατζηδιάκος εξελέγη Δήμαρχος Ρόδου, θέση που υπηρέτησε όντας παράλληλα και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου. Από το 2019 μέχρι και σήμερα, ήταν δημοτικός σύμβουλος Ρόδου, ενώ στις βουλευτικές εκλογές του 2023, ο Φώτης Χατζηδιάκος συμμετείχε ως υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ.

Η σορός του εκλιπόντος θα μεταφερθεί τη Δευτέρα στις 11 το πρωί στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ρόδο και η εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί στις 2 το μεσημέρι, δημοσία δαπάνη, με τιμές εν ενεργεία Δημάρχου. 

ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ FACEBOOK ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΣΙΑΛ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ

Από την ώρα που έγινε γνωστός ο θάνατος του Φώτη Χατζηδιάκου, το facebook και τα σόσιαλ γέμισαν με μηνύματα. Αποχαιρετισμοί, φωτογραφίες, φίλοι, γνωστοί, δικηγόροι, σύλλογοι, εκπρόσωποι φορέων, ιδιώτες αλλά και ο δημοσιογραφικός κόσμος, θρηνούν την απώλειά του.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ
Με οδύνη αποχαιρετούμε τον Φώτη Χατζηδιάκο, που έφυγε τόσο πρόωρα από κοντά μας.

Υπηρέτησε με συνέπεια και αφοσίωση τις αξίες της Δημοκρατικής Παράταξης και ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή των πολιτικών αγώνων.

Την περίοδο 1999-2002 διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος Δωδεκανήσου εκκινώντας μια πορεία προσφοράς στην τοπική κοινωνία από διάφορες θέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ το 2014 εξελέγη δήμαρχος Ρόδου.

Θα τον θυμόμαστε με σεβασμό για τη μαχητικότητα, το ήθος και την εργατικότητα του.

Απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου αποχαιρετά με απέραντη θλίψη και σεβασμό το εκλεκτό της μέλος, Δημοτικό Σύμβουλο και πρώην Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, ο οποίος υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την κοινωνία του νησιού, με ιδιαίτερο ζήλο, αυταπάρνηση, ήθος και ανιδιοτέλεια.
Διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος Δωδεκανήσου, Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Αντινομάρχης Ανάπτυξης & Συγκοινωνιών, Πρωτογενούς Τομέα, Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Δήμαρχος Ρόδου, Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου, μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, μέλος και αντιπρόεδρος της Ε.Π.Σ.Δ., αντιπρόεδρος της C.A.I.R. A.E., μέλος και Πρόεδρος Πολιτιστικών και Αθλητικών σωματείων.
Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής προς το πρόσωπό του,
Αποφασίζει ομόφωνα και εγκρίνει την έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος:
1. Να εκφράσει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.
2. Να γίνει η κηδεία του εκλιπόντος με δαπάνη του Δήμου Ρόδου και τιμές εν ενεργεία Δημάρχου ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς του.
3. Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην Εξόδιο Ακολουθία.
4. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή κατά την πρώτη μετά την κηδεία του τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
5. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του και να δημοσιευθεί στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και στην ιστοσελίδα του Δήμου.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης σημειώνει ότι «η Ρόδος αποχαιρετά με συγκίνηση τον Φώτη Χατζηδιάκο. Τον Πολιτικό, τον Αυτοδιοικητικό, τον Άνθρωπο, τον Δήμαρχο, τον Οικογενειάρχη, τον Φίλο. Τον Ροδίτη, που άφησε το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα στη δημόσια ζωή του νησιού μας, μαχόμενος πάντα με ευπρέπεια και πολιτικό πολιτισμό για τις ιδέες του. Η Ροδίτικη γη που τόσο αγάπησε, ας τον υποδεχτεί με ελαφρύ χώμα, για το μεγάλο ταξίδι».

Συλλυπητήριο μήνυμα του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά για τον θάνατο του Φώτη Χατζηδιάκου:
Η είδηση του θανάτου του Φώτη Χατζηδιάκου μας γεμίζει όλους πόνο και θλίψη.

Ένας άξιος επιστήμονας και άνθρωπος, καλός οικογενειάρχης, αγωνιστής της ζωής και της πολιτικής, ξεκίνησε σήμερα το ταξίδι για το αιώνιο φως, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό για όσες κι όσους είχαμε την τύχη να τον γνωρίζαμε και για το νησί μας, που τόσο πολύ αγάπησε και υπηρέτησε με αυταπάρνηση.

Με τον Φώτη, μπορεί να βρισκόμασταν σε διαφορετικά πολιτικά μετερίζια, αλλά μας ένωνε η αγάπη για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.Το ήθος, η καλοσύνη και η οξύνοια του, θα λείψουν πολύ από τη ροδιακή κοινωνία.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Δήλωση Μάνου Κόνσολα για την απώλεια του Φώτη Χατζηδιάκου:

«Ο Φώτης Χατζηδιάκος έφυγε πρόωρα.

Δοκιμάστηκε σκληρά και επώδυνα από την αρρώστια που τον χτύπησε, ίσως, στην πιο δημιουργική περίοδο της ζωής του.

Ήταν ευπρεπής. Θα θυμάμαι πάντα ότι, παρά τις πολιτικές διαφορές μας, κρατήσαμε τη σχέση μας σε ένα ξεχωριστό επίπεδο πολιτικού πολιτισμού.

Σήμερα, η Ρόδος αποχαιρετά ένα κομμάτι της ιστορίας της.

Η σκέψη μας, αυτές τις δύσκολες ώρες, είναι στην γυναίκα του και στον γιο του».

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης, αναφέρει: Με τον Φώτη βρεθήκαμε σε διαφορετικά πολιτικά μετερίζια, αλλά πάντα μας ένωναν κοινές αξίες τόσο στον πολιτικό όσον και στον επαγγελματικό στίβο.
Το κυριότερο δε, η ανιδιοτελής αγάπη για τον τόπο μας. Μια από τις φωτογραφίες που παραθέτω, είναι στα τέλη του 2014, όταν πέρναμε τη διαβεβαίωση από τον τότε υπουργό πολιτισμού κ. Κώστα Τασούλα ότι το Εθνικό Θέατρο θα προχωρήσει.
Υπήρξε αγωνιστής, διεκδικητικός και ειλικρινής. Προσέφερε ύψιστες υπηρεσίες στην καλυτέρευση της ζωής μας και των νησιών μας και εισέπραξε την αγάπη των συμπατριωτών μας. Τον Δήμαρχο, συνάδελφο και συναγωνιστή των δικαίων του τόπου μας θα έχω πάντα στην καρδιά μου. Στην οικογένεια του εκφράζω τα ειλικρινή και από καρδιάς συλλυπητήρια μου και εύχομαι ο Θεός να τους δίνει δύναμη και κουράγιο. Καλό ταξίδι στο αιώνιο φως αγαπημένε μας Φώτη”

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου και τ.υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης έκανε την εξής δήλωση: «Το άκουσμα της απώλειας του Φώτη με γέμισε βαθιά οδύνη. Ο Φώτης υπήρξε στενός μου φίλος. Άνθρωπος πολιτικοποιημένος και αυτοδιοικητικός που τίμησε το χώρο του ΠΑΣΟΚ από όλους τους βαθμούς της αυτοδιοίκησης που υπηρέτησε και άλλαξε την εικόνα του νησιού. Συνυποψήφιος μου στις τελευταίες εκλογές όπου η συμβολή του υπήρξε καθοριστική για να ξανακερδίσει το ΠΑΣΟΚ έδρα στα Δωδεκάνησα. Συνάδελφος δικηγόρος που τίμησε τη νομική επιστήμη και τη δικηγορία για πολλά χρόνια. Αφιέρωσε το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής του υπηρετώντας τη Ρόδο, τη Δωδεκάνησο και το Νότιο Αιγαίο. Υπόδειγμα οικογενειάρχη. Πορευτήκαμε μαζί στα μονοπάτια της πολιτικής. Μαχητής του δημοκρατικού χώρου και της ζωής μέχρι την τελευταία στιγμή. Οι επικοινωνίες μας τους τελευταίους μήνες της ζωής του έδειχναν μέχρι την ύστατη στιγμή το τεράστιο ενδιαφέρον του για τα προβλήματα του τόπου μας. Ο θάνατος του δημιουργεί ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Στο νοσοκομείο της Ρόδου την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε το ενδιαφέρον του για όλους και για όλα στα νησιά μας υπήρξε αμείωτο. Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψω την προσφορά του Φώτη αλλά και το αίσθημα οδύνης που με διακατέχει επειδή προσωπικά χάνω ένα σύντροφο και φίλο με τον οποίο είχα πάντα ουσιαστική επικοινωνία. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην Αγάπη, στον Στέργο, στη μητέρα του και στον αδερφό του. Αιώνια του η μνήμη».

Συλλυπητήριο μήνυμα Νίκου Γερονικόλα για τον θάνατο του Φώτη Χατζηδιάκου:

Αντίο Φώτη. Ήσουν άνθρωπος με μεγάλη επίγνωση των προβλημάτων του τόπου μας, και ιδιαίτερη αγάπη για την Αυτοδιοίκηση. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου. Ο Θεός να σε αναπαύσει.

Ο Φιλήμων Ζαννετίδης, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, στη δήλωσή του αναφέρει: Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα Φώτη,Δήμαρχε!! Άφησες το δικό σου αποτύπωμα σε όλες τις θέσεις της αυτοδιοίκησης που υπηρέτησες!! Ο Θεός να σε αναπαύσει!!

Η Πρόεδρος της Κοινότητας Ρόδου Μάνθα Ζιώγου: Στο άκουσμα της θλιβερής είδησης της απώλειας του τέως Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδάκου μόνο πόνο και θλίψη μπορείς να νιώσεις. Ένας γενναίος άντρας που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες, πρωτίστως με την υγεία του και την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμου που υπηρέτησε με συνέπεια και ήθος χωρίς τοξικότητα και πόλωση! Δήμαρχε θα κρατήσω αυτό που μου είπατε τον Ιούνιο στο δωμάτιο σας στο Νοσοκομείο :”Είσαι δυνατή, εποικοδομητική και χρήσιμη για την Πόλη, μας δίνεις μαθήματα ζωής σε προσωπικό επίπεδο” Σ ευχαριστώ! Ο ουρανός ανοίγει τις αγκάλες του ,η ενέργεια σου όμως θα είναι πάντα εδώ… Καλό ταξίδι, κουράγιο, δύναμη και υπομονή στους οικείους σου!

Ο Γιάννης Μαχαιρίδης, πρώην Περιφερειάρχης και στενός συνεργάτης και φίλος του Φώτη Χατζηδιάκου, σε συλλυπητήρια δήλωσή του αναφέρει: Φτωχά τα λόγια Φώτη μου. Έζησες στο έπακρο και με πάθος ότι υπηρέτησες. Φεύγω μου είπες το μεσημέρι αλλά δεν ήθελα να το πιστέψω. Καλό ταξίδι φίλε και συνοδοιπορε!!

Ο πρώην Δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς σημειώνει: Έφυγε από κοντά μας ο Φώτης. Απέραντη θλίψη απλώθηκε στη Ρόδο, στα Δωδεκάνησα, σε ολόκληρο το Αιγαίο, στις καρδιές μας. Ο Φώτης διακρίθηκε σε κάθε πτυχή της ζωής. Στον επαγγελματικό στίβο, καταξιωμένος νομικός. Στον οικογενειακό στίβο, αγαπημένος σύζυγος και πατέρας. Στον κοινωνικό στίβο, με συνεχή συμμετοχή και παρουσία στα κοινωνικά δρώμενα. Στον πολιτικό στίβο με αδιάλειπτη παρουσία στην Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού.
Δεν του χαρίστηκε τίποτα. Με χαρακτηριστικό γνώρισμα την εργατικότητα, δούλεψε πολύ και σκληρά από μικρός. Και αυτή η προσπάθεια απέδωσε καρπούς. Τιμήθηκε από τους πολίτες με τη συνεχή εκλογή του από το 1999. Και ο ίδιος τίμησε τους πολίτες και τον τόπο του με το ανεξίτηλο έργο που άφησε. Ο Φώτης, ο Δήμαρχος Ρόδου, με τη βαθιά γνώση των τοπικών θεμάτων, ο Φώτης που ήθελε να είναι όλα μελετημένα, που ήξερε να δίνει λύσεις.
Ο Φώτης είχε πολλά όνειρα. Όνειρα για τον τόπο του, για τα οποία αγωνίστηκε μέχρι και την τελευταία στιγμή από τη θέση του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Τα όνειρα όμως δεν τελειώνουν εδώ, και πάντα θα υπάρχει η παρακαταθήκη όσων πραγματοποίησε για να μας το θυμίζουν. Είμαι τυχερός που συμπορευτήκαμε για πολλά χρόνια και μοιραστήκαμε αγωνίες και αγώνες.
Η οικογένειά του, η Αγάπη, ο Στέργος, ο Γιώργος, η μητέρα του, πάντα δίπλα του, βράχοι μέχρι το τέλος.
Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό. Γι’αυτά που πρόσφερες. Γι’αυτό που ήσουν. Καλό ταξίδι Φώτη, φίλε μου.

Συλλυπητήριο μήνυμα Γιώργου Πόκκια για την απώλεια του Φώτη Χατζηδιάκου:

Αγαπημένε μου δήμαρχε και φίλε ακριβέ μου Φώτη! Λένε, όσοι σε αυτές τις κορυφαίες ανθρώπινες στιγμές επιμένουν να φιλοσοφούν, ότι με κατάπλου σε λιμάνι μοιάζει ο θάνατος του ηλικιωμένου. Και με ναυάγιο ο θάνατος του νεότερου ανθρώπου. Σήμερα, έσπευσες να επιβεβαιώνεις το δεύτερο.
Τα λόγια, όμως, είναι φτωχά ώστε να καλύψουν το “τεράστιο κενό” που δημιουργεί η “απουσία σου”. Γιατί κανείς από εμάς, που σε γνωρίσαμε δεν μπορεί να δεχθεί…αδυνατεί να πιστέψει ότι ΕΣΥ, μια αστείρευτη πηγή ζωντάνιας… ανεξάντλητης ενέργειας και θετικής σκέψης θα άφηνες πίσω σου, τόσο ξαφνικά, αυτό το ΚΕΝΟ! Και…πραγματικά, δεν υπήρξε άνθρωπος που σε γνώρισε και δεν θα του προκαλέσει έκπληξη το άγγελμα του αδόκητου και σκληρού θανάτου σου.
Γιατί ήσουν για όλους μας, ο αγαπητός Φώτης, ο Δημαρχος μας, το πρότυπο του οικογενειάρχη, το παράδειγμα του ανθρώπου, το υπόδειγμα του συνεργάτη, ο έντιμος, ο εργατικός, ο ευγενής και χαμογελαστός άνθρωπος που πάντα με τον καλό του λόγο, έβρισκε τον μαγικό τρόπο να “φωτίζει ” το σκοτάδι και να “γεφύρωνει” τις σχέσεις των ανθρώπων. Δεν είπες ποτέ κακό λόγο για κανέναν! Υπήρξες, πάντα, μια μεγάλη, ανοιχτή, θερμή αγκαλιά!
Άνθρωπος γλυκύτατος, νηφάλιος στο πνεύμα, όρθιος στην ψυχή, έτοιμος πάντα να προσφέρεις στο Τόπο, στον Συνάνθρωπο, στο Φίλο….
Ήσουν ο σπάνιος, ο χαρισματικός…ο γλυκός Φώτης όλων μας!
Όμως, αγαπημένε μου φίλε εγώ που σε γνωρίζω πάνω από 30 χρόνια, νομίζω πως έχω το δικαίωμα να προσθέσω δυο λόγια, σήμερα, ως ένας, από καρδιάς, φίλος!
Ότι για σένα η φιλία ήταν πάντα κάτι ιερό, μοναδικό…σπάνιο. Όπως μοναδικά σπάνια στις μέρες μας ήταν η υποδειγματική σου ανιδιοτέλεια, το απέραντο της μεγαλοψυχίας σου, η ειλικρινής σου ευγένεια… το “καθαρό” σου βλέμμα, η αυθόρμητη φιλοτιμία σου, η αγάπη σου για τον άνθρωπο! Όλα…μια τεράστια ανοικτή αγκαλιά! Η ματιά σου…μια υπέροχη, διαυγής και ήρεμη θάλασσα σαν κι αυτή που τόσο αγαπούσες…Να είσαι σίγουρος, φίλε μου, ότι αναχωρώντας από αυτό τον μάταιο κόσμο αφήνεις πίσω σου ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα καλοσύνης, δοτικότητας και ήθους που για πάντα θα μας συντροφεύει και πάντα θα κρατάει ζωντανή την παρουσία σου στις μνήμες, όλων μας.
Ένα αποτύπωμα που θα κάνει τόσο την αγαπημένη σου σύζυγο Αγάπη όσο και τον λατρεμένο σου Στέργο, την μητέρα σου και τον αδελφό σου Γιώργο να νιώθουν υπερήφανοι για το πολύτιμο έργο που επιτέλεσες, για την κοινωνική σου αποδοχή και καταξίωση και για το φωτεινό σου χαμόγελο που με τόση καλοσύνη σκόρπιζες απλόχερα παντού γύρω σου.
Καλό ταξίδι στου Παραδείσου τις γειτονιές που σήμερα μεταναστεύεις…να είναι διαρκές το καλό γλυκοχάραμά του στις γειτονιές αυτές…αγαπημένε μου…ακριβέ μου φίλε Φώτη!
Σε ευχαριστώ για όλα αγαπημένε μου, ακριβέ μου φίλε Φώτη!
Σε αποχαιρετώ με αυτή, τη όλο χαμόγελα φωτογραφία μας με την αγαπημένη μας Φώφη που είμαι σίγουρος ότι ήδη βρεθήκατε εκεί πάνω….στου ουρανού το γαλήνεμα……

Συλλυπητήριο μήνυμα του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου Βασίλης Περίδης για το θάνατο του Φώτη Χατζηδιάκου: “Έφυγε σήμερα από κοντά μας ο αγαπητός φίλος και συνάδελφος Φώτης Χατζηδιάκος . Ένας Δικηγόρος μαχητής στον δύσκολο στίβο της δικηγορίας και αγωνιστής της ζωής. Ένας Δήμαρχος που είχε πάντα τις πόρτες του ανοιχτές σε όλους. Άνθρωπος της προσφοράς αγωνίστηκε για τους απλούς ανθρώπους ,τον τόπο και μιά καλύτερη κοινωνία. Η Ρόδος θα γίνει φτωχότερη από την απώλεια του. Θερμά συλλυπητήρια στην Αγάπη και στον Στέργο. Καλό ταξίδι φίλε Φώτη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει!!”

Ο Δήμαρχος Νισύρου Χριστοφής Κορωναίος αναφέρει: Με θλίψη αποχαιρετώ ένα σπουδαίο άνθρωπο που άφησε το στίγμα του στο Δήμο της Ρόδου, στην περιφέρεια Ν. Αιγαίου και στην ΠΕΔ Ν. Αιγαίου. Τον αγαπητό Φώτη Χατζηδιάκο. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Αιωνία σου η μνήμη Φώτη.

Η Έφη Χαραλαμποπούλου, Πρόεδρος ΔΕΕΠ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΝΔ: Η πρόωρη απώλεια του Φώτη Χατζηδιάκου συγκλόνισε όλη τη Ρόδο. Το αγαπημένο του νησί, ο τόπος που τόσο αγάπησε και υπηρέτησε πιστά, θρηνεί. Πέρα από πολιτικούς χώρους και χρώματα. Γιατί αυτό κερδίζει ένας άνθρωπος που αγωνίστηκε με αξιοπρέπεια και μαχητικότητα στη διαδρομή του.
Επιτυχημένος Νομικός, που υπερασπίστηκε με επαγγελματικό σθένος τις υποθέσεις των εντολέων του και πολιτικός που έδωσε πολλές μάχες για τις θέσεις του πολιτικού του χώρου μέχρι την τελευταία στιγμή. Το αποτύπωμα του μένει ισχυρό για την προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλοι αναγνωρίζουμε πόσο φτωχότερος μένει ο τόπος μας χωρίς τη δυναμική παρουσία του. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στη σύζυγο του Αγάπη ,στο γιό του Στέργο και σε όλους τους οικείους του.
Να είναι ελαφρύ το χώμα της αγαπημένης του ροδίτικης γης που θα τον σκεπάσει.
Για τη Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας

Η Ελευθερία Φτακλάκη δήλωσε: Με τον αγαπημένο σου Καζαντζάκη θα σε αποχαιρετήσω κι εγώ καλέ μου φίλε, Φώτης Χατζηδιάκος.
«Ξέρω καλά πως ο θάνατος δε νικιέται, μα η αξία του ανθρώπου δεν ειναι η Νίκη, παρά ο αγώνας για τη Νίκη. Και ξέρω ακόμα ετούτο το δυσκολότερο: δεν είναι ούτε ο αγώνας για τη Νίκη, η αξία του ανθρώπου είναι μονάχα ετούτο: να ζει και να πεθαίνει παλικαρίσια…»!! Καλό ταξίδι στο Φως!!

Ο Νίκος Χιονής, Αντιστράτηγος και Αντιπρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, ο οποίος διατηρούσε μακρόχρονη φιλία και συνεργασία όταν εκείνος διετέλεσε Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ, βαθύτατα συγκινημένος, έγραψε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Φίλε Φώτη, Πολωνιατη Δημαρχε της Ρόδου, Δήμαρχε της καρδιάς μας καλό ταξίδι …..
Σε γνώρισα υπηρεσιακά ως Δκτης 95 ΑΔΤΕ για 14 μήνες, γίναμε όμως ειλικρινείς και ανιδιοτελείς φίλοι, μέχρι το τέλος, μέσα από το πάθος και των δυο μας για προσφορά στην ΑΔΤΕ εγώ, στη Ροδο που υπεραγαπούσες εσυ. Το γραφείο στο Δήμο πάντα ανοιχτό, εργαζόμενος με χαμόγελο ημέρα και νύχτα όπως το διαπίστωσα όταν ήρθα πολύ αργά ενα βράδυ για να γνωρίσει έναν εξαιρετικό καθηγητη του ΠΑΜΑΚ που είχε έρθει στην ΑΔΤΕ για να μιλήσει. Ημέρα και νύχτα πάντα διπλα σε κάθε Ροδίτη, διπλα στο πολίτη, στα γεγονότα, παρών σε θεομηνίες, παρών πάντα στις φωτιές, παρων παντού. Παρων στα δύσκολα, διπλα στους πονεμένους (ακόμα και όταν είχε εκδηλωσεις όπου έπρεπε να γελάς, όπως το 2017 στην αφή του Χριστουγεννιάτικου δένδρου εσυ έδινες θάρρος και ελπίδα σε μια οικογένεια που σήκωνε το Σταυρο της) διπλα πάντα με αγάπη σε οσους σε είχαν ανάγκη και όχι μόνο…

Συλλυπητήρια δήλωση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου για το θάνατο του πρώην Δημάρχου Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκου: «Με αισθήματα βαθιάς θλίψης και μεγάλης αναγνώρισης ο Σύλλογος μας αποχαιρετά το Φώτη Χατζηδιάκο που έφυγε από τη ζωή έπειτα από σύντομη αλλά ραγδαία επιδείνωση της υγείας του. Για όλους εμάς τους αιμοδότες τον συνοδεύει η πάνδημη θλίψη, και η αναγνώριση για μια σπουδαία προσωπικότητα που ξεχώρισε από νωρίς στη δικηγορία αλλά και στην προσφορά στα κοινά. Ο Σύλλογος μας είχε την ευκαιρία τα χρόνια της γόνιμης θητείας του στον δημαρχιακό θώκο να συνεργαστεί μαζί του, αντικρίζοντας πάντα στο πρόσωπό του, έναν αφοσιωμένο, στο καθήκον και στο καλό της Ρόδου λειτουργό, που μας τίμησε με την συμπεριφορά του και το έργο του. Προς τους οικείους του εκφράζουμε τα πλέον θερμά μας συλλυπητήρια».

Η εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου: Το Δ.Σ .και τα μέλη της Εθελοντικής ομάδας μας εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του τέως Δημάρχου Ρόδου  Ο Φ.Χατζηδιάκος ήταν από τους πρώτους που πίστεψε και στήριξε με όλες του τις δυνάμεις την ομάδα μας. Καλό παράδεισο να έχει”

Η Ομοσπονδία Δωδ/κών Παροικιακών Συλλόγων Ρόδου: Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας εκφράζει την θλίψη όλων των Δωδεκανησιακών Παροικιών για την μεγάλη απώλεια του ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ. Ήσουν πάντα παρών σε όλες τις δράσεις των συλλόγων μας αληθινός αρωγός. Το παράδειγμα της ζωής του θα μείνει ανεξίτηλο στο χρόνο. Το σύμπαν μας επιφυλάσσει πάντα μια ακέραιη μοίρα. Σημασία έχει το πέρασμα του καθενός από τη ζωή να αφήσει το αποτύπωμα της αγάπης στη πατρίδα, στην οικογένεια, στους ανθρώπους.
Αγαπημένε Φώτη, στο πέρασμα σου τα έβλεπες όλα, τα ένιωθες όλα, νοιαζόσουν για όλα, συμμετείχες σε όλα. Πέρασες στη Ελευθερία.
Η ζωή σου σκορπίζει την ομορφιά της στις καρδιές μας με νόημα. Το νόημα της αγάπης και της ευγνωμοσύνης. Σε ευχαριστούμε!

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Φώτη Χατζηδιάκου 

Θλίψη προκάλεσε σε όλους μας η απώλεια του Φώτη Χατζηδιάκου.

Ο Φώτης Χατζηδιάκος έφυγε νωρίς από κοντά μας κάνοντας τη κοινωνία της Ρόδου “φτωχότερη” αφού έχασε ένα ενεργό στέλεχος με αγώνες, συνέπεια και συνέχεια.

Στη μνήμη μας θα μένει πάντα ζωντανός για τους αγώνες του , την απλότητα του και το διαρκές ενδιαφέρον για το τόπο.
Είχε μάθει από μικρό παιδί να παλεύει και να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες ,διένυσε λαμπρή επαγγελματική, κοινωνική , οικογενειακή και πολιτική πορεία και τιμήθηκε από τους συμπολίτες του με την εκλογή του ωςΑντινομάρχης Δωδεκανήσου Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου και Δήμαρχος της Ρόδου.

Αιώνια σου η μνήμη Φώτη. Καλό παράδεισο.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους σου.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
Περιφερειακός Σύμβουλος Ν.Αιγαίου
Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ 

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σε ολόκληρη την Δωδεκάνησο η είδηση του θανάτου του δημάρχου Φώτη Χατζηδιακου αγωνιστή πολιτικού και ανθρώπου .
Η έμπρακτη αλληλεγγύη και η ευαισθησία σου, αποτελούν κοινωνικές αξίες και παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Ο φιλανθρωπικός σύλλογος Αγία Σοφία σε ευχαριστεί γιατί ήσουν πάντα αρωγός στην προσπάθειά μας . Συλλυπητήρια στην οικογένεια σου . Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Ρόδου μας που θα σε σκεπάσει. Της Ρόδου μας που τόσο αγάπησες
Καλό ταξίδι δήμαρχε.

Συλλυπητήριο για την απώλεια του Φώτη Χατζηδιάκου

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την απώλεια του Φώτη Χατζηδιάκου, που έφυγε από τη ζωή μετά την άνιση και σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Τάκης Πότσος, δημοτικός σύμβουλος Ρόδου