Times: Βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα εφόσον έχουν «διαβατήριο εμβολιασμού»

Share

Σχέδιο υλοποίησης για το « Διαβατήριο εμβολίων» επεξεργάζονται σύμφωνα με τους Times, στην Βρετανία καθώς η Ελλάδα φαίνεται πως θα προχωρήσει σε άρση του μέτρου της καραντίνας για όσους τουρίστες μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοιό.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το σχετικό σύστημα που θα πιστοποιεί ότι έχει γίνει ο εμβολιασμός σχεδιάζεται επί του παρόντων με το υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Μεταφορών και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας να μελετούν τις επιλογές που θα έχουν οι ταξιδιώτες σε χώρες που ενδέχεται να το απαιτήσουν ως προϋπόθεση εισόδου.

Δεδομένου ότι τα πρώιμα στοιχεία από τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει, δείχνουν ότι βοηθούν στην μείωση της μετάδοση καθώς και στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών και θανάτου, τίθεται επί τάπητος το ζήτημα του ότι τα  σχετικά με τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να μπορούν να έχουν περισσότερη ευελιξία στις μετακινήσεις τους.

Οι Βρετανοί τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα από τον Μάιο, υπό την προϋπόθεση ότι μπορούν να αποδείξουν ότι εμβολιάστηκαν κατά του κοροναϊού, ανέφεραν αξιωματούχοι του τουρισμού.

Πηγή: TIMES