ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ανοίγει τις πύλες του στην καρδιά της πόλης, το Hondos Center

Share

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ έχει προγραμματιστεί να ανοίξει τις πύλες του στους πελάτες του, το γνωστό σε όλους «Hondos Center» το οποίο μεταφέρθηκε στην καρδιά της πόλης της Ρόδου, στο κατάστημα «Βαλσάμη»! Ήδη από χτες, Παρασκευή το κατάστημα παρέμεινε κλειστό λόγω της μεταφοράς. 

Η έναρξη της λειτουργίας του αναμένεται να προσελκύσει και πάλι πάρα πολύ κόσμο.

Πρόκειται για μια νέα επένδυση στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της πόλεως Ρόδου και συγκεκριμένα στο προνομιακό ακίνητο του ιστορικού καταστήματος πώλησης ετοίμων ενδυμάτων και υποδημάτων «Βαλσάμη», που λειτουργούσε ανελλιπώς από το έτος 1935.

Η εταιρεία «Βαλσάμης ΑΕ» έχει μισθώσει τους 4 ορόφους του πενταώροφου ακινήτου στην εταιρεία «Hondos Center» εμβαδού 800 τ.μ. περίπου.

Η «Hondos Center» θα εγκαταλείψει το μίσθιό της στο ακίνητο Δαλιάνη στην οδό Αλ. Διάκου 30 και θα εγκατασταθεί οσονούπω στο νέο ακίνητο την ανακατασκευή και ανακαίνιση του οποίου έχει αναλάβει η γνωστή τεχνική εταιρεία του κ. Βασίλη Αφαντενού και την μελέτη η κόρη του Aντωνία.

Στο κατάστημα ‘Βαλσάμης’ μεταφέρθηκε το Hondos Center στο κέντρο της πόλης της Ρόδου

Από την ίδρυσή τους το 1967 έως σήμερα, τα Hondos Center αριθμούν 74 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, και είναι γνωστά ως το πιο καθιερωμένο δίκτυο λιανικής στην ελληνική αγορά.

Η ιστορία των Hondos Center ξεκινά το 1967. Λίγα χρόνια νωρίτερα τα πέντε αδέρφια της οικογένειας του Σωτήρη Χόντου, οι Νίκος, Γιώργος, Κώστας, Γιάννης, Αργύρης, είχαν φύγει από τις Μίκρες των Αγράφων (τα σημερινά Χοντέικα) με προορισμό την Αθήνα.
Εκεί δεν άργησαν να αντιληφθούν την κλίση τους στο εμπόριο και ξεκινούν να εργάζονται ως πλασιέ σαπουνιών, αρωμάτων και φθηνών καλλυντικών της εποχής. Λίγο αργότερα αναλαμβάνουν ένα περίπτερο επί της οδού Ομήρου.

Το 1967, έχοντας πιάσει τον σφυγμό της εποχής και διακρίνοντας παράλληλα την ανάγκη των Ελληνίδων για ένα κατάστημα όπου θα μπορούν να βρουν μεγάλη ποικιλία από προϊόντα περιποίησης, καταφέρνουν με τις οικονομίες τους, να ανοίξουν το πρώτο Hondos Center, ακριβώς απέναντι από το περίπτερο της οδού Ομήρου.

H επιτυχία έρχεται γρήγορα και με σλόγκαν «του κόσμου τα καλλυντικά, πάντα πιο φθηνά», οι αδελφοί Χόντου τα επόμενα χρόνια ανοίγουν το ένα κατάστημα μετά το άλλο και γιγαντώνουν την εταιρεία τους.

Σταθμός στην εξέλιξη της εταιρείας ήταν η απόφαση της επέκτασης μέσω franchise. Έτσι η επωνυμία Hondos Center άρχισε πλέον να αποκτά αναγνωρισιμότητα σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Τα επόμενα χρόνια και με το βλέμμα στο μέλλον, τα αδέλφια Χόντου παίρνουν την απόφαση να διευρύνουν την γκάμα των προϊόντων τους. Τα καταστήματα Hondos Center αρχίζουν σιγά σιγά να εμπλουτίζονται και με προϊόντα ένδυσης, υπόδησης, είδη σπιτιού, αξεσουάρ και κοσμήματα.

Αν και τα πέντε αδέλφια κατάφεραν να χτίσουν τελικά μία αυτοκρατορία στον κλάδο των καλλυντικών, οι διαμάχες μεταξύ τους απασχόλησαν έντονα την επικαιρότητα.

Το 2004, ο Γιώργος Χόντος αποχωρεί από τον Όμιλο Hondοs Center και δημιουργεί τη δική του αλυσίδα με την επωνυμία Hondos Παλλάς Πολυκαταστήματα. Τα υπόλοιπα τέσσερα αδέρφια με ανακοίνωσή τους αποκηρύσσουν επαγγελματικά τον Γιώργο Χόντο.

Το 2017, η Hondos Παλλάς Πολυκαταστήματα τίθεται σε καθεστώς πτώχευσης με την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ενώ αντίθετα τα καταστήματα του Ομίλου Hondos Center, τα οποία και διαχειρίζονται τα υπόλοιπα τέσσερα αδέρφια της οικογένειας, συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους.

Με πάνω από 6.000 άτομα προσωπικό, η εταιρεία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καλλυντικών και προϊόντων ομορφιάς στην ευρωπαϊκή αγορά.

Βασισμένη στην εμπειρία της να στεγάζει τη μεγαλύτερη ποικιλία μαρκών καλλυντικών και ειδών μόδας, η Hondos Center έχει ως στόχο να προσφέρει στους πελάτες της έναν μοναδικό προορισμό shopping που αποτελεί το «σπίτι» των διασημότερων ονομάτων στις κατηγορίες:
• Ομορφιά και περιποίηση
• Μακιγιάζ
• Αρωματοποιεία
• Εσώρουχα, μαγιό & καλσόν
• Τσάντες, Υποδήματα, Δερμάτινα είδη και είδη ταξιδίου
• Επώνυμη ένδυση & αξεσουάρ για τη γυναίκα, τον άνδρα και το παιδί
• Επώνυμα ρολόγια και κοσμήματα
• Είδη σπιτιού και διακόσμησης

Πηγή:www.dimokratiki.gr