Την Κυριακή ο εορτασμός της Ενσωμάτωσης – Με ‘φορτωμένο’ πρόγραμμα στη Ρόδο ο Νίκος Ανδρουλάκης

Share

Γιορτάζεται την, Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 σε ολόκληρη τη Δωδ/σο η 74η επέτειος της Ενσωμάτωσης με την Ελλάδα. Η επέτειος γιορτάζεται κανονικά στις 7 Μαρτίου, ωστόσο οι εκδηλώσεις μετατέθηκαν φέτος για τις 13, καθώς συνέπιπτε με την Καθαρή Δευτέρα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην πόλη της Ρόδου οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν αύριο στις 8 το πρωί με την επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Βωμό της Πατρίδας και θα συνεχιστούν στις 10:30 με την Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού. Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από την φιλόλογο του Γενικού Λυκείου Αφάντου Διδάκτορα Στέλλα Βουτσά και θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Βωμό της Πατρίδας.

Στις 11.30 οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με την παρέλαση, στην οποία συμμετέχουν σύλλογοι, οργανώσεις, σωματεία, πρόσκοποι, μαθητές από όλα τα σχολεία της πόλης, σπουδαστές, έφεδροι αξιωματικοί και καταδρομείς, τμήματα της 95 ΑΔΤΕ και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο εορτασμός ολοκληρώνεται στις 6μ.μ. με την υποστολή της Σημαίας στο βωμό της Πατρίδας. / ert rodou

Τις εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία του ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ανδρουλάκης μετά την πρωινή δοξολογία και την παρέλαση όπου θα παραστεί, θα κάνει μια βόλτα στην πόλη και μετά θα επισκεφθεί τ’ Αφάντου και τον Αρχάγγελο.

Τον πρόεδρο του Κινάλ θα συνοδεύουν ο κ. Γιώργος Νικητιάδης, το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος κ. Βάιος Καλοπήτας, η κυρία Κατερίνα Γαβαλά (από την Κω), τα στελέχη της Συντονιστικής Επιτροπής που ορίστηκε πρόσφατα και τα μέλη του κόμματος στην περιοχή.

Ο κ. Ανδρουλάκης θα έχει συνάντηση με τα κομματικά στελέχη στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Ρόδο. / news-politics