Την Παρασκευή 21 απριλίου η 3η διαβούλευση για την εκπόνηση του σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Καλυμνίων

Share

Την Παρασκευή 21 απριλίου η 3η διαβούλευση για την εκπόνηση του σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Καλυμνίων

Σύμφωνα με σχετικό Δελτίο Τύπου , ο Δήμος Καλύμνου ενημερώνει ότι έχει ολοκληρώσει την πρώτη έκδοση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και ότι στο πλαίσιο των συμμετοχικών διαδικασιών εκπόνησης του ΣΒΑΚ, οργανώνεται η 3η Διαβούλευση, για την παρουσίαση των τελικών προτάσεων και του σχεδίου δράσης.

Σκοπός της διαβούλευσης είναι η οριστικοποίηση των κατάλληλων μέτρων, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς και κατοίκους της πόλης, για την μεγιστοποίηση της κοινωνικής αποδοχής και αποτελεσματικότητας του ΣΒΑΚ. Η συνάντηση εργασίας 3 ης Διαβούλευσης ΣΒΑΚ Δ. Καλυμνίων θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023., ως διαδικτυακή συνάντηση εργασίας ανοιχτή για όλους τους πολίτες, φορείς και εμπλεκόμενους στον Δήμο Καλύμνου.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθεί ΔΤ με πληροφορίες για παρακολούθηση και συμμετοχή στη διαβούλευση όπως επίσης και το πρόγραμμα της 3ης διαβούλευσης.
Να σας ενημερώσουμε επίσης ότι , για την πληρέστερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και των ενδιαφερομένων ομάδων ο Δήμος Καλύμνου έχει δημιουργήσει ξεχωριστή ιστοσελίδα για το ΣΒΑΚ όπου αναρτάται όλο το απαραίτητο υλικό για την κατάρτιση του Σχεδίου.
https://www.kalymnos.gov.gr/el/enimerosi/sxedio-viosimis-astikis-kinitikotitas-kalymnou

Ακολουθεί το ΔΤ και το πρόγραμμα της διαβούλευσης

Ο Δήμος Καλύμνου έχει ολοκληρώσει την πρώτη έκδοση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Στο πλαίσιο των συμμετοχικών διαδικασιών εκπόνησης του ΣΒΑΚ, οργανώνεται η 3η Διαβούλευση, με σκοπό την παρουσίαση των τελικών προτάσεων και του σχεδίου δράσης.
Σκοπός της διαβούλευσης είναι η οριστικοποίηση των κατάλληλων μέτρων, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς και κατοίκους της πόλης, για την μεγιστοποίηση της κοινωνικής αποδοχής και αποτελεσματικότητας του ΣΒΑΚ.
Οι προτεραιότητες του ΣΒΑΚ του Δήμου Καλύμνου, όπως προσδιορίστηκαν μέσω των προηγούμενων διαβουλεύσεων είναι οι εξής:
 Μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και του ενεργειακού αποτυπώματος για τις οικιστικές και τις ενδοδημοτικές μετακινήσεις
 Προστασία του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος
 Βελτίωση συνθηκών προσβασιμότητας για όλους, δημιουργώντας τις συνθήκες για άρση των περιορισμών δίνοντας βαρύτητα στην ισότιμη πρόσβαση για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού
 Ενίσχυση της οδικής ασφάλειας τόσο εντός των οικισμών όσο και στις ενδοδημοτικές μετακινήσεις
 Ενσωμάτωση και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών σε ότι αφορά τον σχεδιασμό και τη λειτουργία δικτύου μεταφορών
 Μείωση της χρήσης των ιδιωτικών οχημάτων και προώθηση εναλλακτικών, βιώσιμων μέσων μεταφοράς και μετακίνησης,
 Ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας μέσα από την υιοθέτηση βιώσιμών μέσων μεταφοράς,
 Αύξηση του αριθμού των επισκεπτών και ενίσχυση του τουρισμού με την μετατροπή του νησιού σε ένα ελκυστικό τουριστικό προορισμό με εξαιρετικές συνθήκες οδικής ασφάλειας, εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και εξαιρετικά χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα
Η 3η διαβούλευση θα διεξαχθεί ως διαδικτυακή συνάντηση εργασίας ανοιχτή για όλους τους πολίτες, φορείς και εμπλεκόμενους στον Δήμο Καλύμνου. Στον επόμενο σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα της συνάντησης:
https://t.ly/mhml
ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εργασίες της και να συμμετέχετε στην συζήτηση στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://t.ly/Rnkm
Επιπλέον, για την πληρέστερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και των ενδιαφερομένων ομάδων ο Δήμος Καλύμνου έχει δημιουργήσει ξεχωριστή ιστοσελίδα για το ΣΒΑΚ όπου αναρτάται όλο το απαραίτητο υλικό για την κατάρτιση του Σχεδίου.
https://www.kalymnos.gov.gr/el/enimerosi/sxedio-viosimis-astikis-kinitikotitas-kalymnou

ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΒΑΚ)

Συνάντηση εργασίας 3ης Διαβούλευσης ΣΒΑΚ Δ. Καλυμνίων
Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023
Διαδικτυακά: https://t.ly/Rnkm

Πρόγραμμα συνάντησης

11.00 – 11.10 Χαιρετισμοί
11.10 – 11.20 Η έννοια της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και το πλαίσιο σχεδιασμού των ΣΒΑΚ
Project4 IKE
11.20 – 11.50 Παρουσίαση του ΣΒΑΚ Δ. Καλυμνίων και του Σχεδίου Δράσης
I. Κουγιανός και Συνεργάτες Ε.Ε.
11.50 – 12.00 Συμμετοχικές διαδικασίες και παρακολούθηση του ΣΒΑΚ Δ. Καλυμνίων
Project4 IKE
12.00 – 12.30 Τοποθετήσεις – συζήτηση
12.30 – 12.45 Σύνοψη – συμπεράσματα συνάντησης