Τίτλοι τέλους για το Shōgun με μία εκπληκτική πορεία και βαθμολογίες που ζαλίζουν! Άγνωστο αν θα έχουμε κ 2η σεζόν (video)

Share

 

Μετά από αρκετές εβδομάδες, η μίνι τηλεοπτική σειρά, Shōgun, έριξε αυλαία συνεχίζοντας το σερί της. Πιο συγκεκριμένα, το project του FX παραμένει με υψηλές βαθμολογίες στα μεγαλύτερα sites του κόσμου, ενώ το ίδιο εξαιρετικά τα πηγαίνει και σε τηλεθέαση. 

Αναλυτικότερα, το Shōgun, το οποίο ολοκληρώθηκε εχθές με το τελευταίο του επεισόδιο, έχει αυτή τη στιγμή 9/10 σε βαθμολογία στο IMDB, αλλά και το εκπληκτικό 99/100 στο Rotten Tomatoes. Παράλληλα έγινε γνωστό ότι είναι η πιο δημοφιλή πρεμιέρα στην ιστορία του FX για το Hulu με 9 εκατομμύρια προβολές.

Άλλωστε, πολλοί το περιγράφουν ως το πιο επικό τηλεοπτικό σόου από την εποχή που έκανε πρεμιέρα το Game of Thrones. Να σας υπενθυμίσουμε ότι το Shōgun εμφανίστηκε τον Φεβρουάριο σε Hulu και Disney+ και τα επεισόδια έπαιζαν κάθε εβδομάδα, με το τελευταίο να κάνει πρεμιέρα εχθές 23 Απριλίου.

Λίγα λόγια για το Shōgun:

Η σειρά βασίζεται στο best seller του James Clavell και εξιστορεί μια ιστορία εκδίκησης στην φεουδαρχική Ιαπωνία του 1600. Κεντρικό πρόσωπο της μίνι σειράς είναι ο Hiroyuki Sanada ως Άρχοντας Yoshii Toranaga, ο οποίος έγινε μάρτυρας ενός εμφυλίου πολέμου που διαμορφώνεται όσο οι Ιάπωνες αρχίζουν να συγκρούονται με τους Ευρωπαίους – και του παρουσιάζεται μια απίθανη συμμαχία που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα. Το συνδετικό νήμα ανάμεσα στους Ιάπωνες και τους Ευρωπαίους επαναστάτες θα είναι η Toda Mariko (Anna Sawai), μια γυναίκα παγιδευμένη ανάμεσα στις θρησκευτικές της πεποιθήσεις και την κληρονομιά της από μια ντροπιασμένη οικογένεια.

Το Shōgun είναι μια δημιουργία του Justin Marks, ο οποίος λειτουργεί ως showrunner στη σειρά και έχει δουλέψει και στο Top Gun: Maverick, καθώς και στα The Jungle Book και Counterpart. Πρωταγωνιστούν οι Hiroyuki Sanada (John Wick: Chaper 4), Anna Sawai, Tadanobu Asano (Thor: Ragnarok), Hiroto Kanai (Tuna Girl), Takehiro Hira (Gran Turismo), Moeka Hoshi (Dependence), Tokuma Nishioka (Ultraman Mebius), Shinnosuke Abe (13 Assassins), Yuki Kura (A Girl on the Shore), Fumi Nikaido (Why Don’t You Play in Hell?) και Cosmo Jarvis (Peaky Blinders).

Shōgun: Ο απίστευτος Hiroyuki Sanada έκανε όλα τα stunts και τις μάχες μόνος του!
Ο πρωταγωνιστής της σειράς, ο Hiroyuki Sanada (γνωστός και σαν θρύλος λόγω των υποκριτικών του ικανοτήτων) στον ρόλο του Τορανάγκα

Ο πρωταγωνιστής της σειράς, ο Hiroyuki Sanada έδωσε πρόσφατα μια συνέντευξη και αποκάλυψε πως όλα όσα είδατε από τον χαρακτήρα του, τα έκανε όλα μόνος του και όχι κάποιος ειδικός κασκαντέρ.

Ναι. Έκανα όλες τις μάχες, την ιππασία που είδατε και όλα τα άλλα μόνος μου. Μερικές φορές, για μία μακρινή λήψη, όταν δεν με βλέπατε, επέστρεφα στην καρέκλα του παραγωγού για να ελέγξω το μόνιτορ. Αυτή ήταν η μόνη φορά που χρησιμοποίησα έναν κασκαντέρ. Έκανα και όλες τις μάχες μόνος μου.

Δεν βαρέθηκα ποτέ, ειδικά αυτή τη φορά που ασχολήθηκα με τη δημιουργία και όχι μόνο ως ηθοποιός. Η ευθύνη είναι τόσο μεγάλη στους ώμους μου, αλλά η ευτυχία και η χαρά ήταν πολύ μεγαλύτερη από την πίεση. Γι’ αυτό το απολάμβανα όλη την ώρα.

Το Shōgun παίζει αποκλειστικά στο Disney Plus. / unboxholics

Shogun: Υπάρχει περίπτωση να δούμε συνέχεια της σειράς;
Η πρώτη σεζόν του Shogun έριξε την αυλαία της την Τρίτη, με το δέκατο επεισόδιο που προβλήθηκε και στην Ελλάδα από το Disney Plus. Και αν το έχετε δει ήδη και σας φάνηκε σαν οριστικό φινάλε, δεν ήταν ιδέα σας. Ήταν οριστικό φινάλε. Ακολουθούν spoilers.

Από την αρχή ο σχεδιασμός έλεγε ότι έχουμε μία limited series βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του James Clavell και το υλικό που υπήρχε καλύφθηκε ολόκληρο. Το φινάλε δεν ήταν εκρηκτικό, όπως ίσως θα περίμεναν οι περισσότεροι, αλλά αντίθετα ήταν μία ήρεμη και εσωτερική αποτύπωση του πλάνου που είχε από την αρχή ο Toranaga.

Η μεγάλη μάχη έρχεται μόνο σε ένα… flash-forward που στην ουσία βάζει όλα τα κομμάτια στη θέση τους και τον Toranaga να αποκαλύπτει ότι το σχέδιο «Πορφυρός Ουρανός» δεν ακολουθεί, αλλά έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Ήταν στην ουσία η θυσία της Mariko που είδαμε στο ένατο επεισόδιο.

Η σειρά ενθουσίασε κοινό και κριτικούς και αποτέλεσε μία παγκόσμια επιτυχία για το FX και το Disney Plus, όμως πλάνο για να συνεχιστεί δεν υπάρχει.

Σύμφωνα με τους showrunners, το Shōgun πάντα προοριζόταν να είναι μια αυτόνομη μίνι σειρά, χωρίς προγραμματισμένες συνέχειες. Το μυθιστόρημα του Clavell ήταν το τρίτο μέρος του Asian Saga του, αν και κανένα από τα άλλα βιβλία της σειράς δεν ακολουθεί άμεσα τα γεγονότα στο Shōgun.

Το επόμενο, χρονολογικά, Tai-Pan, μας πάει μπροστά περίπου 200 χρόνια. Έτσι θεωρητικά θα μπορούσε κάποιο από τα βιβλία να επιλεγεί για νέα τηλεοπτική μεταφορά, όμως δεν θα αφορούσε κανέναν από τους χαρακτήρες που είδαμε.

Η ιστορία θα μπορούσε πάντως να αποτελέσει έμπνευση για τους δημιουργούς, αφού το βιβλίο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, με τον χαρακτήρα του Toranaga να στηρίζεται στον Tokugawa Ieyasu, που πολέμησε τη μάχη της Sekigahara το 1600 και ίδρυσε ένα shogunate που κράτησε περισσότερα από 250 χρόνια.

Και ο χαρακτήρας του Blackthorne, επίσης, βασίστηκε σε έναν πραγματικό Άγγλο ναύτη (William Adams) που ξεβράστηκε στο Kyushu και τελικά έγινε βασικός στρατιωτικός σύμβουλος του Tokugawa.

Όπως είπαμε πάντως, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα πλάνο επιστροφής και ίσως έτσι να είναι και καλύτερα, αφού έχουμε μια πανέμορφη ιστορία με αρχή, μέση και τέλος.

Όλα τα επεισόδια του Shogun είναι διαθέσιμα τώρα στο Disney Plus. / roxx