Το 62% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο με τα έργα υποδομής στην Περιφέρεια (video)

Share

Το 62% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης που παρουσίασε η ALCO για το κανάλι ΟΡΕΝ, δήλωσε αρκετά ικανοποιημένο από τα έργα που εκτελούνται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου -(45% αρκετά και 17% πολύ).

Με αφορμή τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος μίλησε στην εκπομπή ‘Ώρα Ελλάδος’ υπογραμμίζοντας τα εξής:

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό το εύρημα αυτό, ειδικά για έναν οργανισμό όπως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η οποία έχει την πρωτοτυπία στην Ελλάδα –δεν το απαντάτε αυτό σε καμία άλλη περιφέρεια της χώρας- να έχει ρόλο τεχνικής υπηρεσίας στα περισσότερα νησιά. Από τα 60 νησιά που έχουμε, είναι για περίπου 30-34 Δήμους.

Πρέπει να σας πω ότι ρόλο τεχνικής υπηρεσίας, εκτελούμε εμείς γιατί υπάρχουν δήμοι που δεν έχουν ούτε τεχνικό προσωπικό, ούτε τεχνική υπηρεσία. Άρα, για έργα παιδείας, υγείας, αθλητισμού, πολιτισμού, οδικά έργα, λιμενικά, ύδρευσης – αποχέτευσης, πάσης φύσεως έργα ‘δημοτικά’ καλούμαστε να τα εκτελέσουμε εμείς. Είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο βάρος –με δεδομένο ότι το 2020 ήταν χρονιά πανδημίας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την προετοιμασία της ΠΝΑι ενόψει της επικείμενης τουριστικής σεζόν –καθώς αποτελεί ένα μεγάλο ‘στοίχημα’- ο κ. Χατζημάρκος τόνισε:
«Η μεγάλη πρόκληση και το μεγάλο στοίχημα ήταν το 2020. Κληθήκαμε να κάνουμε κάτι το οποίο παγκοσμίως, δεν έχει ξαναγίνει: να κάνουμε τουρισμό εν μέσω πανδημίας –και το πετύχαμε.

Με πάρα πολύ καλή δουλειά, με συντονισμό, με πολύ καλό σχέδιο, με την συνεργασία & συνεννόηση με όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας: από αυτοδιοίκηση, εργαζόμενους, παραγωγικούς φορείς οι πάντες ήμασταν μια ‘γροθιά’. Το 2021, έχουμε την εμπειρία του 2020 και νομίζω ότι έχουμε να κεφαλαιοποιήσουμε και την επιτυχία του περσινού έτους, είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι.

Εξακολουθούμε να είμαστε ενωμένοι σαν μια ‘γροθιά’, η κοινωνία του Νοτίου Αιγαίου όσον αφορά τον Τουρισμό, καθώς η φιλοξενία είναι στο DNA των νησιωτών και νομίζω πως μόνο το διαδικαστικό κομμάτι του ανοίγματος των αγορών απομένει για να δείξουμε ξανά, τον καλύτερό μας εαυτό. Τον πιο υπεύθυνο εαυτό μας, όπως κάναμε και το 2020. Νομίζω ότι τον Μάιο, θα ξαναδώσουμε ευχάριστες ειδήσεις…»

Σημειώνεται πως στην δημοσκόπηση που αφορούσε την ΠΝΑι τα ευρήματα είναι τα εξής:

Στο ερώτημα: «Είστε πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από τα έργα υποδομής που εκτελούνται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (κάτοικοι Νοτίου Αιγαίου)» απάντησαν ως ακολούθως:
• 45% αρκετά
• 25% λίγο
• 17% πολύ
• 12% καθόλου
• 1% δεν ξέρω, δεν απαντώ

Πηγή:www.dimokratiki.gr

BINTEO / OPEN