Το Εμβολιαστικό Κέντρο Καλύμνου έχει «πάρει φωτιά»! – Πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον των πολιτών για εμβολιασμό

Share

Φωτιά έχει πάρει το Εμβολιαστικό Κέντρο Καλύμνου και οι διαδικασίες και ο εμβολιασμός των πολιτών συνεχίζεται πια με γοργούς ρυθμούς.

Η πλατφόρμα των ραντεβού για τους 70 και άνω έχει ήδη ανοίξει, όπως επίσης και για τις ευπαθείς ομάδες κατηγορίας Α και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες για την κατηγορία Β αναμένεται να ανοίξει σε δυο εβδομάδες. Την επόμενη εβδομάδα θα μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους και οι πολίτες ηλικίας 65-69 ετών.

Δρομολογήθηκε επίσης και ο εμβολιασμός της ηλικιακής ομάδας 60-64 και μέχρι τις 10 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες της ομάδας αυτής. Να τονίσουμε στο σημείο αυτό ότι οι πολίτες δεν θα χρειαστεί να μετακινηθούν εκτός Καλύμνου για τον εμβολιασμό τους.

Λύση βρέθηκε και για τον καθολικό εμβολιασμό όσων κατοίκων Τελένδου και Ψερίμου το επιθυμούν ,μετά τις αποτελεσματικές προσπάθειες του Επάρχου της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, Μανώλη Μουσελλή. Άμεσα θα παραλειφθούν εμβόλια και θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, για το διάστημα μέχρι 14 Απριλίου έχουν δηλώσει στην πλατφόρμα την επιθυμία τους να εμβολιαστούν 630 άτομα για πρώτο ραντεβού, για μια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα!!, αριθμός ο οποίος διαρκώς μεγαλώνει κι έχουν κλειστεί πάνω από 300 ραντεβού για το ίδιο διάστημα για τη 2η δόση του εμβολίου.

Το ενδιαφέρον των πολιτών για εμβολιασμό είναι πολύ μεγάλο, όπως πολύ μεγάλη είναι η ευθύνη που έχει αναλάβει η ομάδα εμβολιασμών του νοσοκομείου μας και το έργο που έχει να φέρει εις πέρας. Ακάματοι εργάτες όλοι, στην υπηρεσία των συνανθρώπων τους, με υπευθυνότητα και ανθρωπιά , προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να αναφέρουμε τα ονόματα των ανθρώπων αυτών , να τους εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας και να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Βαλαντούλα Βαβλά- Νοσηλεύτρια χειρουργείου, Πόπη Χατζηδάκη – Επισκέπτρια Υγείας , Σωτήρης Βαγιανός – Επισκέπτης Υγείας, Αντώνης Χειλάς επισκέπτης Υγείας.

Υπεύθυνοι Εμβολιαστικού Κέντρου: Σαουλίδης Αναστάσιος-Αναισθησιολόγος, Αθανάσιος Λάμπου-Πνευμονολόγος. Γενικός Υπεύθυνος Συντονισμού Λειτουργίας Εμβολιαστικού Κέντρου και Εμβολιασμών: Λευτέρης Γκιννής – Φαρμακοποιός- Υπεύθυνος Φαρμακείου.

Ο φαρμακοποιός και Συντονιστής της ομάδας Λευτέρης Γκιννής, δηλώνει ικανοποιημένος από την πορεία των εμβολιασμών και από το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον των συμπολιτών του και μας ενημερώνει ότι κανείς δεν έχει παρουσιάσει προβλήματα μετά τον εμβολιασμό του.

Η διαδικασία από τη στιγμή που θα βγουν τα εμβόλια από τις φαρμακευτικές αποθήκες όπου ψήχονται στους -70 βαθμούς ,μέχρι και την ώρα που θα παραληφθούν , θα διατηρηθούν στην επιβεβλημένη θερμοκρασία 2-8 βαθμούς και θα χρησιμοποιηθούν, είναι μια πολύ λεπτή κι ευαίσθητη διαδικασία, όπως μας εξήγησε ο ίδιος και απαιτείται υπευθυνότητα και επαγρύπνηση επί 24ωρου βάσεως.

Επίσης ο κ. Γκιννής δηλώνει πως σημαντικό ρόλο στην όλη διαδικασία παραλαβής των εμβολίων παίζει και το Λιμεναρχείο μας και ευχαριστεί τους Λιμενικούς που υπηρετούν στον τόπο μας για την άψογη και υπεύθυνη συνεργασία, για την «ελευθερία» μας μέσα από τον εμβολιασμό, όπως επίσης και όλο το ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που εργάζεται ακούραστα, νυχθημερόν , σαν μία γροθιά, για να περάσουμε αυτή την πρωτόγνωρη πανδημία.

Από εμάς, συγχαρητήρια σε όλους αυτούς τους ανθρώπους και ένα μεγάλο ευχαριστώ!!
Η ευθύνη που έχουν αναλάβει είναι βαριά και πολυεπίπεδη.

Ειρήνη Χαλκίτη