Το νέο σκηνικό στην διεκδίκηση του Δήμου Ρόδου – Νέα πρόσωπα, παλαιά στελέχη, μπαίνουν στην μάχη

Share

Η απόφαση  να ανακοινώσει την κάθοδό του στην εκλογική κονίστρα και την διεκδίκηση του Δήμου Ρόδου του συμπολίτη μας επιχειρηματία κ. Νίκου Γερονικόλα, αλλάζει πλέον το σκηνικό για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου.

Ο επιχειρηματίας (ξενοδόχος) κ. Νίκος Γερονικόλας, θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Ρόδου

Μέχρι και πριν από τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, όλα ήταν ακόμη… θολά. Από την περασμένη εβδομάδα, με την ανακοίνωση που έγινε μέσω ανάρτησης στο προσωπικό του προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Σάββας Διακοσταματίου, έδειξε ότι ο κύβος ερρίφθη και βρισκόμαστε, πλέον στον δρόμο για τις δημοτικές κάλπες.

Ο κ. Γιάννης Φλεβάρης, νομικός, τέως αντιπεριφερειάρχης, νυν ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος, ανακοίνωσε από πέρσι την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον Δήμο Ρόδου

Με τον κ. Γιάννη Φλεβάρη (νομικός, τέως αντιπεριφερειάρχης, νυν ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος) να έχει ανακοινώσει πρώτος τις προθέσεις του, επίσημα, τον Σεπτέμβριο του 2022, τον κ. Τάκη Πότσο (νυν επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ‘Λαϊκή Συσπείρωση’) να δηλώνει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος και τον κ. Βάιο Καλοπήτα (μηχανικός περιβάλλοντος, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Μαζί Για τη Ρόδο»), από τις αρχές του 2023, όλοι ανέμεναν τις επόμενες κινήσεις, τους υποψήφιους που ακούγονταν ή φέρονταν ως ενδιαφερόμενοι και φυσικά, τις τελικές ανακοινώσεις.

Ο κ. Τάκης – Καλετός Πότσος νυν επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ‘Λαϊκή Συσπείρωση’ θα είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος

Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου και η (εθνική) κάλπη, έδωσε το στίγμα της.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι δεν έχουν πλέον άλλο χρόνο για χάσιμο. Ήρθε η ώρα να προχωρήσουν και να προβούν στις ανακοινώσεις τους.

Η περίπτωση του κ. Γερονικόλα (επιχειρηματίας, νυν περιφερειακός σύμβουλος της μειοψηφίας) λειτουργεί, πλέον σαν επιταχυντής για τις εξελίξεις.

Ο κ. Βάιος Καλοπήτας, μηχανικός περιβάλλοντος, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Μαζί Για τη Ρόδο» θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο της Ρόδου

Αναμένοντας τις σχετικές ανακοινώσεις από όλους τους υποψήφιους σχετικά με τα προγράμματα –κυρίως- και βεβαίως, με τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις παρατάξεις τους, διαφαίνεται ότι αυτή η εκλογική αναμέτρηση του προσεχούς Οκτωβρίου θα είναι δυναμική και όχι αναιμική.

Ο κ. Σάββας Διακοσταματίου, εκπαιδευτικός και επί σειρά ετών στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Ρόδου με την Δημοτική Παράταξη «ΡΟΔΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Τουλάχιστον, υπάρχει ενδιαφέρον και μάλιστα έμπρακτο. Υπάρχουν επιφανείς συμπολίτες μας, οι οποίοι ανακοινώνουν την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο της Ρόδου, από έναν ήδη ισχυρό αντίπαλο, που είναι ο νυν Δήμαρχος, κ. Αντώνης Καμπουράκης (επιχειρηματίας).

Ο νυν Δήμρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης θα είναι εκ νέου υποψήφιος και επικεφαλής της παράταξης, Με δύναμη για τη Ρόδο

Δεν θα εισέλθουμε σε αυτή την φάση στην ανθρωπογεωγραφία των παρατάξεων, ούτε και στις μεταγραφές και παρασκήνιο -που έχουν καταντήσει, θέμα για τα κουτσομπολίστικα tabloids και με λιγότερη πολιτική σημασία.

Άλλωστε είμαστε ακόμη στην αρχή και δεν γνωρίζουμε τα οριστικά σχήματα. Μπορούμε όμως, να λέμε ότι υπάρχει κινητικότητα. Ότι νέα πρόσωπα αλλά και παλαιά δοκιμασμένα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εισέρχονται στην τοπική πολιτική σκηνή, διεκδικώντας τη θέση του πρώτου Πολίτη του νησιού.

Το ενδιαφέρον, θα εστιαστεί τώρα στα προγράμματα, στις θέσεις, στις προτάσεις για λύσεις στα προβλήματα του νησιού της Ρόδου και δευτερευόντως, στα πρόσωπα. Είναι όμως σημαντικό -και αξίζει να σημειωθεί- να έχει κάποιος το θάρρος να εκτίθεται και να διεκδικεί, να έχει προτάσεις σε καίρια ζητήματα, σε τέτοιες εποχές όπου κυριαρχεί η αποστροφή για την πολιτική και για όλα όσα σχετίζονται με αυτήν.

Ας μην ξεχνάμε όμως, ότι τους πολιτικούς, τους ψηφίζουν οι πολίτες. Και από την στιγμή που διεκδικούν την ψήφο του λαού, θα δοκιμαστούν στην κάλπη (την μεγάλη δοκιμασία!) θα κριθούν και θα βγουν συμπεράσματα.

Ευχόμαστε καλό προεκλογικό αγώνα σε όλους. Σε κάθε περίπτωση, εδώ θα είμαστε να αναλύουμε τις εξελίξεις. / Πέγκυ Ντόκου