Το ΠΑΣΟΚ ανοίγει τη συζήτηση για τις περιφερειακές εκλογές στο Νότιο Αιγαίο

Share

Διαδικτυακή συνάντηση μέσω zoom πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα , στις 7:00 το βράδυ, με αντικείμενο τις περιφερειακές εκλογές στο Νότιο Αιγαίο.

Ομιλητής θα είναι ο συντονιστής της Επιτροπής για την Αυτοδιοίκηση, Κώστας Σκανδαλίδης.

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε και συνεδρίασε  για πρώτη φορά, η επιτροπή αυτοδιοίκησης του κόμματος, υπό τον Κώστα Σκανδαλίδη με τη συμμετοχή έμπειρων αλλά και νέων στελεχών. Μετέχουν οι Βαγγέλης Αργύρης, Βασίλης Βαλασόπουλος, Καλλιόπη Γιαννοπούλου, Σίμος Δανιηλίδης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Γαβριήλ Κουρής, Ξενοφών Μανιατογιάννης, Νίκος Μήλης, Κατερίνα Μπατζελή, Μανώλης Όθωνας, Κων/νος Παπαγεωργίου, Γιώργος Πετρίδης, Νίκος Σαλαγιάννης, Χριστίνα Σταρακά, Δημήτρης Τσιμπανάκος, Αναστάσιος Χειβιδόπουλος ενώ την υψηλή εποπτεία έχει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Στην παρθενική συνεδρίαση όπου έγινε μια πρώτη καταγραφή των δεδομένων – αρχικά στις περιφέρειες – χωρίς να πέσουν ονόματα στο τραπέζι. Στο Νότιο Αιγαίο δεν υπάρχει αυτή την ώρα κανένα ¨κλειδωμένο” όνομα υποψηφίου, σε αντίθεση με άλλες περιοχές της χώρας.

Κοινός τόπος των 16 της επιτροπής αυτοδιοίκησης ήταν ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δώσει τη μάχη στις περιφέρειες με ευρύτερα σχήματα – χωρίς κεντρική συμφωνία με άλλο κόμμα και ιδίως τον ΣΥΡΙΖΑ – με υποψηφίους που να έχουν πολιτική σηματοδότηση.

Σε συνέντευξή του ο Δημ. Μάντζος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ,  επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχουν αυτήν τη στιγμή deals κορυφής, ούτε μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιο άλλο κόμμα να μοιράσουν τα ιμάτια της αυτοδιοίκησης. Εμείς δεν είμαστε αυτής της λογικής. Έχουμε και τα πρόσωπα και τις παρατάξεις, όπως και στα δύσκολα χρόνια, ώστε να στηριχτούμε στις δυνάμεις μας στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους της χώρας, απηχώντας τις δικές μας απόψεις για την αυτοδιοίκηση, την περιφερειακή ανάπτυξη, και εκφράζοντας αυθεντικά τις ανάγκες των πολιτών στην τοπική κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά.