Το πρακτορείο TASS τιμά την Ελλάδα με έκθεση φωτογραφιών από το ιστορικό αρχείο του

Share

Από το Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μόσχα εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

Το πρακτορείο TASS τιμά την Ελλάδα με έκθεση φωτογραφιών από το ιστορικό αρχείο του – Η έκθεση διοργανώνεται κατόπιν πρωτοβουλίας και σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδος στη Μόσχα.

Για πρώτη φορά στην μακρόχρονη ιστορία του, το γνωστό ρωσικό πρακτορείο ITAR-TASS ξεχωρίζει και προβάλει μέσα από το πολύτιμο αρχείο του 20 εμβληματικές φωτογραφίες που αποτυπώνουν τις ελληνορωσικές σχέσεις από τα τέλη του 19ου αιώνα έως σήμερα. Η έκθεση διοργανώνεται κατόπιν πρωτοβουλίας της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μόσχα και θα προβληθεί στις χαρακτηριστικές προθήκες του πρακτορείου ITAR-TASS, μπροστά ακριβώς από την είσοδό του, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της ρωσικής πρωτεύουσας, απ’ όπου περνούν καθημερινά περίπου 10.000 άτομα.

Οι φωτογραφίες απεικονίζουν στιγμές των διμερών σχέσεων, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της Ορθοδοξίας ή αφορούν επισκέψεις επισήμων, καλλιτεχνών, λογοτεχνών. Η παλαιότερη εξ αυτών, φωτογραφία του 1894, παρουσιάζει τον διάδοχο του Ρωσικού Θρόνου Νικόλαο, μετέπειτα Τσάρο Νικόλαο Β΄ με τον Πρίγκιπα Γεώργιο, δευτερότοκο γιο του Γεωργίου του Α΄ και της Όλγας.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, την Τετάρτη 14 Απριλίου, στην πλατεία μπροστά από το κεντρικό κτίριο του ITAR-TASS, θα παραστούν ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, επίσημοι Ρώσοι προσκεκλημένοι, εκπρόσωποι της ελληνικής ομογένειας και δημοσιογράφοι.
Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή το Έτος Ιστορίας Ελλάδας- Ρωσίας.