Το Rhodes Summer Festival επιστρέφει! Πρεμιέρα με Πυξ Λαξ στις 24 Ιουνίου

Share

Μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής αναστολής των εκδηλώσεων και των δράσεών του λόγω covid-19, ο θεσμός του “Rhodes Summer Festival” επιστρέφει, για να δώσει πνοή Τέχνης και Πολιτισμού στο καλοκαίρι μας. 

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, που και φέτος διοργανώνει το “Fantasia Group” περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό συναυλιών, μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, καλύπτοντας όλο το φάσμα των προτιμήσεων του κοινού, υποσχόμενο μια μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή που θα ξεκινήσει στις 24 Ιουνίου με τη μεγάλη συναυλία των Πυξ Λαξ στο Στάδιο “Διαγόρας” και θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη.

Ανανεωμένο είναι και το logo του Φεστιβάλ, το οποίο παραπέμπει ευθέως στη Ρόδο, με σκοπό να κάνει το “Rhodes Summer Festival” διακριτό και αναγνωρίσιμο με την πρώτη ματιά.

Πρόγραμμα επόμενων εκδηλώσεων:
04/7 Συναυλία του Γιάννη Χαρούλη στο Στάδιο Διαγόρα
14/7 Θεατρική Παράσταση για παιδιά «Περσέας και Ανδρομέδα» από τον Θίασο της Κάρμεν Ρουγγέρη στο Θέατρο Τάφρου
15/7 Συναυλία του Κωστή Μαραβέγια στο Στάδιο Διαγόρα
18/7 Μουσικοθεατρική παράσταση με τον Τάκη Ζαχαράτο στο Θέατρο Τάφρου
23/7 Συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού στο Στάδιο Διαγόρα
03/08 Συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη στο Θέατρο Τάφρου

και ακολουθούν πολλές εκπλήξεις που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Το “Rhodes Summer Festival” που ξεκίνησε το 2013 είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με επίκεντρο το νησί της Ρόδου, που έχει προσφέρει καλοκαίρια γεμάτα μουσική , θέατρο, τέχνες, ψυχαγωγία. Στο ενεργητικό του έχει να επιδείξει μετακλήσεις σημαντικών καλλιτεχνών, όλα αυτά τα χρόνια όπως, οι Buena Vista Social Club, ο Goran Bregovic, η Marianne Faithfull, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Μάριος Φραγκούλης και πολλοί άλλοι. Το 2019, το “Rhodes Summer Festival” βραβεύτηκε στην κατηγορία Τουρισμός και Πολιτισμός των “Tourism Awards”, με την Μάγια Τσόκλη, πρόεδρο της κριτικής επιτροπής.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι, όχι μόνο να αποτελέσει πόλο έλξης των Ροδίων, αλλά να γίνει σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας και παράλληλα, πρόταση πολιτιστικού τουρισμού για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες του νησιού. Δεν περιορίζεται εκεί. Παράλληλος στόχος του φεστιβάλ είναι να υπάρχει και ένα έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, ως αναπόσπαστο μέρος των εκδηλώσεων, καθιστώντας τον Πολιτισμό προσβάσιμο σε όλους.

Ενδεικτικά, τo καλοκαίρι του 2019, δράσεις κοινωνικής προσφοράς πλαισίωσαν τις εκδηλώσεις, με την παροχή δωρεάν κοινωνικού εισιτηρίου στις ευάλωτες ομάδες, αλλά και με τις επισκέψεις καλλιτεχνών στις κοινωνικές δομές του νησιού, προσφέροντας χαρά και χαμόγελο σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη. Ενδεικτικά, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη επισκέφθηκε το Κέντρο «Ελπίδα», ο Κώστας Χατζής το Χαραλάμπειο γηροκομείο, οι Πυξ Λαξ και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης τις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος Προστασίας του Παιδιού Δωδεκανήσου.

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ υπηρετούν με συνέπεια την συνεχή αναβάθμισή του. Το φετινό Rhodes Summer Festival 2022, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων και λοιπών δράσεων, έρχεται να ενισχύσει και να παγιώσει το Φεστιβάλ, σε μια περιοχή που δικαίως έχει χαρακτηριστεί «σταυροδρόμι πολιτισμών», με την ενεργό συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και την προσέλκυση επισκεπτών που επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές και την ψυχαγωγία τους με μοναδικές εμπειρίες που μόνο η Τέχνη μπορεί να προσφέρει.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο Δημήτρης Μίχαλος. Υπεύθυνος Οργάνωσης Παραγωγής ο Παναγιώτης Μουζάκης. Υπεύθυνη Επικοινωνίας η δημοσιογράφος Ρένα Παυλάκη. Μαζί τους μία ομάδα συνεργατών που προετοιμάζουν μεθοδικά την κάθε φάση του Φεστιβάλ.

Χορηγοί επικοινωνίας:
Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Parapolitika.gr
Parapolitika 90.1 Fm
Μελωδία Ρόδου 103,7
Real Voice 99,5
Best Fm
Το Βήμα της Δωδεκανήσου
Top Fm
Feelgood
Aegean Digital Media
Rodos TV
Lotosmag.gr