Το Ρωσικό TASS αποθεώνει τον Νίκο Φλώρο – Ετοιμάζει έκθεση – έκπληξη για το ’21!

Share

Για τις επόμενες εκθέσεις του, αλλά και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 2021 μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας ITAR TASS ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας καλλιτέχνης, Νίκος Φλώρος, ο οποίος έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Τρίπολη. Ο διάσημος Έλληνας γλύπτης επισημαίνει ότι θέλει να πραγματοποιήσει έκθεση των έργων του στη Ρωσία, εμπνευσμένη από την ελληνική εθνική απελευθερωτική επανάσταση του 1821.

Ο ίδιος εργάζεται για πολύ καιρό με γλυπτά και πορτρέτα, τα οποία εμπνεύστηκε από τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. «Είμαι ενθουσιασμένος που σας λέω ότι προέρχομαι από μια οικογένεια Ελλήνων επαναστατών και ηρώων. Σκέφτομαι τον πρόγονο μου, τον Νίκο Φλώρο, ο οποίος ήταν ο ηγέτης και έπεσε στη Μάχη της Αθήνας, σκοτώθηκε βάναυσα από τους Τούρκους. Αισθάνομαι πραγματική υπερηφάνεια. Ελπίζω ότι μπορώ να μεταφέρω στα έργα μου το μεγαλείο και το πνεύμα εκείνης της εποχής. Για μένα, αυτά τα έργα θα είναι ένα αφιέρωμα σε εκείνους που, με κόστος της ζωής τους, μας κέρδισαν ελευθερία” είπε ο γλύπτης.

“Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν ένα σύμβολο της απελευθέρωσης του πνεύματος και της ανεξαρτησίας της σκέψης σε όλο τον κόσμο. Η Ρωσία αγωνίστηκε επανειλημμένα για την ανθρώπινη ελευθερία. Ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα και η Ρωσία ενώνονται με την Ορθοδοξία, αγωνίστηκαν για κοινά ιδανικά! Επομένως, τα γλυπτά και τα πορτρέτα που έχω δημιουργήσει είναι τα «ευχαριστώ» μου στους προγόνους μας», πρόσθεσε ο Φλώρος.

Ο κ. Φλώρος σημειώνει για τη συνέντευξη αυτή … “Ήθελα να ευχαριστήσω ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεια ειδήσεων στον κόσμο Το ITAR TASS της Ρωσίας και τον δημοσιογράφο Yury Malinov για την εξαιρετική πρόσφατη παρουσίαση και συνέντευξη μου όπου μιλάω για την σχέση Ελλάδας Ρωσίας το 1821 την επανάσταση!

Tις επόμενες εκθέσεις μου στον κόσμο! Τους ευχαριστώ πολυ που για άλλη μια φορά που με παρουσιάζουν σε αυτό το σημαντικό παγκόσμιο πρακτορειο ειδήσεων με πολλά εκατομμύρια αναγνώστες!!! Η αγάπη της Ρωσίας για την τέχνη μου είναι αμοιβαια!!! Και πολύ σύντομα θα παρουσιάσω εκεί ξανά μια μεγάλη έκθεση για την ελληνική Επανάσταση του 1821!!!”

kalimera-arkadia