Του Αγίου Φανουρίου, έπεσαν οι μάσκες και φανερώθηκαν οι αληθινές προθέσεις

Share

 

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΡΑ είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Αγίου Φανουρίου, πουλιούχου και προστάτη της πόλεως Ρόδου (όχι του νησιού). Κάθε χρόνο τιμούμε τη μνήμη του -και όλα τα συναφή που είναι γνωστά στο ποίμνιο. 

Συνηθίζουμε να λέμε ότι ‘κάτι θα μας φανερώσει’ ανήμερα της εορτής του. Κι ευχόμαστε να είναι μια αλήθεια, ένα γεγονός ή κάτι που ευχηθήκαμε και τάξαμε μια φανουρόπιτα ή κερί κ.ο.κ. 

Σήμερα, λοιπόν μας φανέρωσε μια αλήθεια: πώς έπεσαν οι μάσκες και είδαμε τις αληθινές προθέσεις κάποιων υποψηφίων για τις εκλογές. Κάποιοι αποφάσισαν να δείξουν ποιοι πραγματικά είναι. 

Οσονούπω, περιμένουμε κι άλλα ‘θαύματα’. Να μάθουμε κι άλλες αλήθειες για τα παρασκήνια αλλά και για όσα αφήνουν πίσω τους. Δεν είναι τυχαίο που όλα έγιναν μετά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου -ήδη- είχαμε αποκαλύψεις. Ίσως να έπονται κι άλλες, πιο ενδιαφέρουσες. 

Κι επειδή ”Κάθε θαύμα τρεις ημέρες βλέπεις, μονάχα το μεγάλο τέσσερις” κατά τη σοφή λαϊκή παροιμία, ενδεχομένως μέχρι την 31η Αυγούστου 2023, περιμένουμε κι άλλα. 

Μεγάλη η Χάρη σου Άγιε Φανούρη μου (και ζητώ συγγνώμη από την εκκλησία που επικαλούμαι το όνομά του για να σχολιάσω τέτοιες εξελίξεις που δεν έχουν ουδεμία σχέση με την πίστη μας). 

Πέγκυ Ντόκου για το news-politics