ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Έσπασε το φράγμα του 1εκ. επιβατών πριν το τέλος Ιουλίου για τα νησιά μας!

Share

Το φράγμα του ενός εκατομμυρίου επιβατών έσπασαν πριν το τέλος Ιουλίου μέσω περισσότερων από 8.000 διεθνών πτήσεων τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα (9/8/21) από την Πρωτοβουλία των Φορέων για τον Τουρισμό.

Πιο συγκεκριμένα, η Ρόδος από τις 13 Μαΐου μέχρι τις 31 Ιουλίου έχει δεχθεί περισσότερους από 490.000 επισκέπτες από το εξωτερικό, ενώ η Κως πάνω από 240.000. Στην Κάρπαθο, έχουν καταγραφεί περισσότερες από 16.000 αφίξεις από το εξωτερικό.

Στις Κυκλάδες, τόσο ο διεθνής αερολιμένας της Σαντορίνης όσο και της Μυκόνου έχουν ήδη ξεπεράσει τις διεθνείς αφίξεις της προηγούμενης χρονιάς σε ποσοστό άνω του 120%, με 180.000 επιβάτες περίπου να έχουν ήδη επισκεφθεί την Σαντορίνη και περισσότεροι από 160.000 τη Μύκονο.

Κυριότερες αγορές ανά προορισμό τον μήνα Ιούλιο: Οι Γερμανοί, με μεγάλη διαφορά από τους δεύτερους Πολωνούς, συνεχίζουν να καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις και για τον μήνα Ιούλιο, μεταξύ των αφιχθέντων στη Ρόδο, με τους Δανούς να ακολουθούν στην τρίτη θέση, σημειώνοντας δυναμική ανάκαμψη.

Την αλλαγή στην κατάταξη στην Κω έκαναν οι Ολλανδοί, που μετά τους Γερμανούς, είναι οι δεύτεροι στην κίνηση του αεροδρομίου, φέρνοντας τους Πολωνούς στην τρίτη θέση.
Οι Ιταλοί και οι Γάλλοι είναι αυτοί που βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις αντίστοιχα του πίνακα αφίξεων για Μύκονο και Σαντορίνη.