Τουρισμός: Η Easyjet θα μπορεί να προσθέσει επιπλέον αεροσκάφη ανάλογα με τη ζήτηση

Share

Στην Ευρώπη, η επιδημία Covid-19 υποχωρεί και ο τουρισμός αυξάνεται. Οι χώρες ανοίγουν σταδιακά τα σύνορά τους. Ο Bertrand Godinot, διευθυντής της Easyjet στη Γαλλία και τις Κάτω Χώρες, επιβεβαιώνει ότι αυτό το καλοκαίρι, η εταιρεία θα είναι σε θέση να προσθέσει επιπλέον αεροπλάνα ανάλογα με τη ζήτηση και την κατάσταση της υγείας.

Θα υπάρχουν τόσες πτήσεις, τόσα αεροπλάνα ως συνήθως; Είναι αδύνατο να προβλεφθεί ένα ακριβές σχέδιο, σύμφωνα με τον Bertrand Godinot, το οποίο προβάλλει την «ευελιξία» της εταιρείας. Έχουμε ένα όριο στον αριθμό των αεροπλάνων, αλλά θα είμαστε σε θέση να προσεγγίσουμε σχεδόν το 90% των επιπέδων που είχαμε πριν από δύο χρόνια, εάν υπάρχει η ζήτηση

Η εταιρεία δεν επιβεβαιώνει αύξηση των κρατήσεων, αλλά ο διευθυντής της, διαβεβαιώνει ότι η τάση είναι “πολύ ενθαρρυντική”: “Στη Γαλλία, βλέπουμε μια εξαιρετικά ισχυρή επιτάχυνση.”

Διαφορετικοί κανόνες ανά χώρα 
Στην Ευρώπη, οι χώρες έχουν διαφορετικούς κανόνες. Ορισμένοι, όπως η Ιταλία, απαιτούν από όλους τους τουρίστες να έχουν αρνητικά τεστ. “Είναι περίπλοκο”, παραδέχεται ο Bertrand Godinot. Η εταιρεία δημιούργησε μια πύλη “που σας επιτρέπει να κατανοήσετε τους κανόνες του παιχνιδιού σε διαφορετικές χώρες.”

Η Easyjet απασχολεί 1.800 άτομα (μόνον) στη Γαλλία. Η εταιρεία έχει υπογράψει συμφωνίες με εκπροσώπους των εργαζομένων: σε αντάλλαγμα για τη διατήρηση θέσεων εργασίας, το προσωπικό δέχεται μεγαλύτερη ευελιξία και οι πιλότοι μείωση των μισθών. “Όλοι οι υπάλληλοί μας έχουν υπογράψει γαλλική σύμβαση”, τονίζει ο Bertrand Godinot.

με πληροφορίες από france info