Τρία ερωτήματα θέτει η παράταξη του κ. Νικηφόρου Παπανικόλα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Share

 

Τρία ερωτήματα θέτει η παράταξη του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Νικηφόρου Παπανικόλα, κατά την επικείμενη 2η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής για το έτος 2024, η οποία θα πραγματοποιηθεί, δια Ζώσης, την 25η Απριλίου 2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00 μ.μ. στη Ρόδο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

Αναλυτικότερα, η παράταξη «Νέα Εποχή στο Νότιο Αιγαίο» θέτει τα εξής ερωτήματα:

1. Πότε ακριβώς θα πάρει επιτέλους ΠΓΕ (Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης) το μέλι της Καλύμνου;
Εισηγητής: Μικές Ζηρούνης

2. Γνωστοποιήστε μας αν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια και κωδικοί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για διάνοιξη νέων αγροτικών δρόμων.
Εισηγήτρια: Ευτυχία Σταθοπούλου

3. Γνωρίστε μας τις ενέργειες που η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας προέβη απέναντι στις έγγραφες καταγγελίες των μελισσοκόμων σχετικά με την τοποθέτηση στην ακατάλληλη περιοχή της χωματερής Καλύμνου μελισσιών, αν και το πρώτο δείγμα έδειξε το συγκεκριμένο μέλι επιβαρυμένο από πλαστικοποιητές και διάφορες άλλες καρκινογόνες ουσίες απόρροια της καύσης των σκουπιδιών, η Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας αρνείται να δώσει στον Συνεταιρισμό Καλύμνου τις αναλύσεις μιας και εκείνοι είχαν κάνει την καταγγελία ώστε να προστατεύσουν τους καταναλωτές.
Εισηγητής: Καπίρης Μιχάλης

Για την διαδικασία, σημειώνεται πως στην Ημερήσια Διάταξη της Ειδικής Συνεδρίασης Λογοδοσίας της Περιφερειακής

Αρχής, θα περιληφθούν έως επτά (7) ερωτήματα που θα προέρχονται από τις παρατάξεις της μειοψηφίας και έως (3) ερωτήματα τα οποία θα προέρχονται από την παράταξη της πλειοψηφίας, τα οποία αφορούν στα πεπραγμένα της Περιφερειακής Αρχής.

Σε περίπτωση που τα προς συζήτηση ερωτήματα είναι περισσότερα των δέκα (10) (παραπάνω από επτά (7) για τις παρατάξεις της μειοψηφίας και αντιστοίχως παραπάνω από τρία (3) για την παράταξη της πλειοψηφίας), τότε διενεργείται κλήρωση από το Προεδρείο για την κατ’ αντιστοιχία πλήρωση του αριθμού των ερωτημάτων και την κατάρτιση της Η.Δ.

(δημοσιεύτηκε: δημοκρατική της Ρόδου)