Τζανάκης: Αν όλη η Ελλάδα ήταν Κάλυμνος, θα είχαμε 11.000 κρούσματα την ημέρα (!)

Share

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Στην επιδημιολογική εικόνα της Καλύμνου ως «παράδειγμα» των τοπικών εξάρσεων του κορωνοϊού αναφέρθηκε το πρωί του Σαββάτου ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης, υπογραμμίζοντας τη σημασία της πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τζανάκης σημείωσε μάλιστα πως τα μοντέλα παρακολούθησης έδειξαν ότι αν επικρατούσε σε όλη την Ελλάδα το επιδημιολογικό φορτίο της Καλύμνου θα είχαμε 11.000 με 12.0000 κρούσματα την ημέρα, 3.000 διασωληνωμένους και «εικόνες Πορτογαλίας», όπως είπε.

Υπογράμμισε ότι από τον Φεβρουάριο στο νησί των Δωδεκανήσων τα πράγματα δεν πάνε καλά, με αποκορύφωμα την περίοδο του Πάσχα.

Πρόσθεσε, πάντως, τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα στην περιοχή παρουσιάζουν σημαντική μείωση. Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς, ο κ. Τζανάκης ξεκαθάρισε ότι δεν έχουμε κανέναν θάνατο από εμβόλιο, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση προς του πολίτες να σπεύσουν για να εμβολιαστούν.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος σημείωσε ότι θα βλέπαμε αυτή την στιγμή μεγαλύτερη ύφεση της καμπύλης της επιδημίας στη χώρα αν δεν υπήρχαν εικόνες συνωστισμού, προειδοποιώντας μάλιστα ότι ο ιός παρουσιάζεται μεγαλύτερη μεταδοτικότητα αυτή τη στιγμή. / καθημερινή