Β.Σπανάκης: Πλέον οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι δεν θα έχουν παρακράτηση από τη σύνταξή τους

Share

 

Πλέον, οι συνταξιούχοι που επιθυμούν να εργαστούν δεν θα έχουν παρακράτηση από τη σύνταξή τους, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97,8.

Όπως είπε ο κ. Σπανάκης, όταν ανέλαβε η κυβέρνηση το 2019, οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι είχαν παρακράτηση της τάξεως του 60% της σύνταξής τους, τώρα αυτό το ποσοστό ανέρχεται σε 30%.

«Όμως, οι συνθήκες μας επιτρέπουν αυτό να μηδενιστεί» τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και διευκρίνισε ότι αυτή η εξέλιξη έχει δύο πλεονεκτήματα: Πρώτον, κάποιοι, των οποίων η εργασία τους είναι αδήλωτη, θα δηλώσουν αυτά τα εισοδήματα και θα έχουν την ασφάλισή τους, ώστε, στο μέλλον, να προσαυξηθεί η σύνταξή τους. Δεύτερον, οι συνταξιούχοι που θέλουν να εργαστούν και να μεταδώσουν την εμπειρία και τις γνώσεις τους θα μπορούν να το πράττουν.

Ερωτηθείς για το φορολογικό νομοσχέδιο, ο κ. Σπανάκης απάντησε τα εξής: «Το φορολογικό νομοσχέδιο δεν φέρνει καμία φορολογική επιβάρυνση. Μέχρι σήμερα, έχουμε δει βελτιώσεις και, αυτήν τη στιγμή, έχει γίνει μία σοβαρή αλλαγή. Αυτό που ορίζει το νομοσχέδιο είναι ότι θα μπορεί εκείνος που πιστεύει ότι έχει υποστεί ζημιά αντικειμενικά να ζητήσει έλεγχο. Δεν αμφισβητείται η ζημιά. Εάν κάποιος έχει ζημιά, μπορεί να ζητήσει έλεγχο και να το αποδείξει στη διαδικασία του ελέγχου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί εμείς βλέπουμε καλόπιστα τον φορολογούμενο.

Το DNA της φορολογικής μας πολιτικής είναι η μείωση των έμμεσων και άμεσων φόρων και βαδίζουμε σταθερά σε μία πολιτική ξεκάθαρη υπέρ των πολιτών. Οι αριθμοί αυτό δείχνουν. Η ανεργία, για πρώτη φορά, μετά από δεκαετίες, πέφτει στο 9,6%, υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης και νέες θέσεις εργασίας, ενώ γίνεται προσπάθεια να συνταιριάξουμε τις ανάγκες της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση. Μαζί με τον υπουργό, ‘Αδωνι Γεωργιάδη, κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια, μέσα από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), ώστε να προσαρμόσουμε τα προγράμματά μας». / The President