«Βαρδιάνος στα σπόρκα»: Αποθέωση για την ΕΡΤ – Επίκαιρο θέμα – Παίζει και η Ροδίτισσα Χρ. Πάγκαλη (βίντεο)

Share

Πρεμιέρα έκαναν στην ΕΡΤ, το αριστούργημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, «Βαρδιάνος στα σπόρκα» και της Βικτόρια Χίσλοπ «Καρτ Ποστάλ», με τον κόσμο να το απολαμβάνει και να απονείμει τα εύσημα για αυτά τα «διαμάντια» και την ποιότητα που (επιτέλους) υπάρχει στην τηλεόραση. 

«Βαρδιάνος στα σπόρκα»
Η ιστορία εξελίσσεται στα μέσα του 19ου αιώνα και αφηγείται την ιστορία της 50χρονης Σκεύως. Όταν μαθαίνει ότι ο γιος της (Σταύρος), ο οποίος έχει μπαρκάρει λοστρόμος προκειμένου να μαζέψει χρήματα για να ζητήσει σε γάμο την αγαπημένη του Ρηνιώ, είναι άρρωστος, η Σκεύω μεταμφιέζεται σε άντρα και γίνεται βαρδιάνος (φύλακας) στα σπόρκα (καράβια που βρίσκονταν σε καραντίνα εξαιτίας της χολέρας), προκειμένου να τον σώσει.

Όσα καράβια θέλουν να επιστρέψουν στο λιμάνι δεν τα αφήνουν. Μένουν σε καραντίνα καθώς οι κάτοικοι φοβούνται. Ο διχασμός κυριαρχεί: Να σώσουνε ή να σωθούνε; Στο μεταξύ, ο Σταύρος αργοπεθαίνει…

Η δύναμη της μάνας, που μέσα στην καραντίνα ξεπερνά όλα τα εμπόδια προκειμένου να σώσει τον γιο της από τον θάνατο, αποτυπώνεται ανάγλυφα στο σίριαλ της ΕΡΤ που από το πρώτο επεισόδιο έκλεψε την παράσταση.

Θυμίζουμε ότι στη σειρά, παίζει και η Ροδίτισσα ηθοποιός, Χριστίνα Πάγκαλη ενώ το θέμα είναι επίκαιρο και η σκηνοθεσία, οι ερμηνείες, τα κοστούμια κλπ είναι επίσης εξαιρετικά!

με πληροφορίες από gazzetta

ΒΙΝΤΕΟ