Βασ. Στασινόπουλος: «Η κατάσταση στο νοσοκομείο Καλύμνου είναι δύσκολη και όλοι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα!»  

Share

Βασ. Στασινόπουλος: «Η κατάσταση στο νοσοκομείο Καλύμνου είναι δύσκολη και όλοι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα!»  

Στις πρώτες προτεραιότητες οξυγόνο και αξονικός

 

Γράφει η Ειρήνη Χαλκίτη

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, τηλεφωνική ( λόγω των μέτρων για τον covid 19), μας παραχώρησε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου κ. Βασίλης Στασινόπουλος ο οποίος, όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμα, είναι Διοικητής στο Νοσοκομείο της Λέρου με προσωρινή παράλληλη άσκηση καθηκόντων στο Νοσοκομείο Καλύμνου, έως ότου προκηρυχτεί η θέση και τοποθετηθεί νέος.

Ο κ. Στασινόπουλος απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που του θέσαμε , μας ενημέρωσε για τις αρμοδιότητες , τους στόχους  και τις προτεραιότητές του, όπως επίσης και για την κατάσταση του Νοσοκομείου Καλύμνου.

Ο Διοικητής, απαντώντας στο ερώτημα ποιες είναι οι αρμοδιότητες του και ποιες οι προτεραιότητες του, είπε τα εξής: Είμαι μεταβατικός Διοικητής και μόλις τρεις μέρες πρόλαβα να είμαι στο Νοσοκομείο Καλύμνου. Ωστόσο σημασία δεν έχει ο χρόνος που θα παραμείνει κανείς στο πόστο του αλλά το πόσο αποτελεσματικός θα είναι στο ρόλο που του ανατέθηκε και στο σκοπό που υπηρετεί.

Ο δικός μου ρόλος ως μεταβατικός Διοικητής είναι να διαχειριστώ την πανδημία, να φροντίσω για την ομαλή πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος και την λειτουργία του κλιμακίου του ΕΟΔΥ. Επίσης στόχος μου είναι σε αυτό το μικρό διάστημα να λύσω , αν είναι δυνατόν, κάποια σημαντικά ζητήματα του Νοσοκομείου.

Για το ποια είναι η εικόνα που αποκόμισε από το Νοσοκομείο Καλύμνου και τη λειτουργία του, την περίοδο αυτή της πανδημίας όπου η Κάλυμνος βρίσκεται ακόμη στο «βαθύ κόκκινο», είπε ότι η κατάσταση με τα αυξημένα κρούσματα είναι δύσκολη και όλοι πρέπει να προσέχουμε και να τηρούμε τα μέτρα.

Μάλιστα ,όπως μας ενημέρωσε, για τις ανάγκες του Νοσοκομείου την περίοδο αυτή της πανδημίας υπεγράφησαν την περασμένη Πέμπτη οι προσλήψεις τριών ιδιωτών ιατρών, με απόφαση του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Ροϊλού προστέθηκαν 5 κλίνες Covid και o ίδιος προχωρά σε αγορά νέου Μοριακού Αναλυτή. Εξέφρασε τέλος την ικανοποίηση του για την εξαιρετική δουλειά της εμβολιαστικής ομάδας και του κλιμακίου του ΕΟΔΥ.

Στο σημείο αυτό ρωτήσαμε τον Διοικητή αν είναι ικανοποιημένος με την πορεία των εμβολιασμών γενικότερα και πότε θα εμβολιαστούν οι κάτοικοι της Τελένδου και της Ψερίμου και η ηλικιακή ομάδα 60-64, όπου ομολογουμένως  υπάρχει καθυστέρηση. Δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος ,διότι η πορεία των εμβολιασμών εξαρτάται από το πόσα ραντεβού θα κλείσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ειδική πλατφόρμα και την διαθεσιμότητα των εμβολίων.

Μέχρι στιγμής, τόνισε, όσοι έχουν ραντεβού εμβολιάζονται κανονικά και δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση. Για τον εμβολιασμό των κατοίκων της Τελένδου και της Ψερίμου  πιστεύω ότι το θέμα θα λυθεί σύντομα . Όσο αφορά  τον εμβολιασμό των 60-64, όπως δήλωσε ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Ροϊλός όταν επισκέφθηκε την Κάλυμνο, θα λυθεί και αυτό τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου, πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ρωτήσαμε τον κ. Στασινόπουλο αν μέσα στα σημαντικά ζητήματα αρμοδιότητας του, που πρέπει να αναζητηθεί άμεσα λύση, είναι αυτό της έλλειψης οξυγόνου που παρουσιάζεται λόγω και των αυξημένων αναγκών στη μονάδα covid και η λειτουργία του αξονικού τομογράφου.  O Διοικητής απάντησε λέγοντας πως αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για αυτόν το οξυγόνο και ενημέρωσε ότι μίλησε ήδη με υπηρεσιακούς παράγοντες ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες και ο διαγωνισμός για προμήθεια δεύτερης γεννήτριας, με χρηματοδότηση που υποσχέθηκε η 2η ΥΠΕ.

Προτεραιότητα αποτελεί επίσης , όπως είπε ,και η λειτουργία του αξονικού τομογράφου και για αυτό έχει κάνει τις απαραίτητες επαφές, κι έχει μιλήσει και με την εταιρία που έχει αναλάβει τις εργασίες στο κτιριακό συγκρότημα που θα λειτουργήσει ο αξονικός , ώστε να εξασφαλιστεί πως θα ολοκληρωθούν ακόμη κάποιες εργασίες που απομένουν και έλαβε δεσμεύσεις. Επίσης ήλθε σε επαφή με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Νοσοκομείου Ρόδου και ζήτησε την παράταση προθεσμίας υλοποίησης του έργου, για να τεθεί σε λειτουργία ο αξονικός.

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη  ο κ. Στασινόπουλος τόνισε ότι θεωρεί πολύ σημαντικό να επικρατεί εργασιακή ειρήνη στο νοσοκομείο , όπου εργάζονται άνθρωποι που ξεπερνούν τον εαυτό τους την περίοδο αυτή αλλά και πάντοτε, για να είναι δίπλα στους συνανθρώπους τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο του κ. Στασινόπουλου.