ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Βάσια Μπαρδοπούλου «Η Ρόδος έχει φθάσει σε οριακό σημείο και χρειάζεται ένα δραστικό restart..!»

Share

Η Βάσια Μπαρδοπούλου, δεν χρειάζεται συστάσεις. Πρόσφατα ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου κ. Νίκος Γερονικόλας, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στο πλευρό του.

«Με διάθεση προσφοράς, αίσθημα αισιοδοξίας και ευθύνης αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση της παράταξης «Αρχή Οργάνωσης», με υποψήφιο Δήμαρχο Ρόδου τον Νίκο Γερονικόλα ώστε να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο των επικείμενων Δημοτικών εκλογών, Οκτωβρίου 2023».

Με τα λόγια αυτά, η κα Βάσια Μπαρδοπούλου, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και ενεργή πολίτης συμπαρατάχθηκε από την πρώτη στιγμή με την απόφαση δημιουργίας της δημοτικής «Αρχής Οργάνωσης» για το νησί της Ρόδου, στο πλευρό του υποψηφίου δημάρχου Νικόλαου Γερονικόλα.  

«Ως ενεργή πολίτης για το νησί μας, αλλά και μέσα από θέσεις πολιτικής ευθύνης που κατείχα ως Αν. Γραμματέας & Τομεάρχης Πολιτισμού της Νομαρχιακής της ΝΔ γνωρίζω ότι αυτές οι εκλογές θα είναι μια μάχη αξιών, αρχών, αλλά και αλλαγής. Οι συγκυρίες απαιτούν να κατοχυρώσουμε σημαντικές και αναγκαίες πολιτικές ώστε να θωρακίσουμε την καθημερινότητα μας, την ασφάλειά και την ενίσχυση διαφάνειας».

Από τη δική του πλευρά, ο επικεφαλής της «Αρχής Οργάνωσης», υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου Νικόλαος Γερονικόλας τόνισε ότι «η Βάσια Μπαρδοπούλου αποτελεί μια ανεγνωρισμένη προσωπικότητα στα κοινά του νησιού μας και γνωρίζει σε βάθος τα χρονίζοντα προβλήματα που ταλανίζουν τους συμπολίτες μας, ειδικά της δημοτικής ενότητας Ρόδου. Είναι μια πολύτιμη συνεργάτιδα και συνοδοιπόρος στον αγώνα, ώστε ο τόπος μας να οργανωθεί στη βάση του οφέλους για όλους τους Δημότες».

Σύντομο Βιογραφικό

Η Βάσια ( Βασιλική ) Μπαρδοπούλου γεννήθηκε στη Ρόδο. Γονείς της είναι ο Παρασκευάς και η Μαρία Μπαρδοπούλου. Σπούδασε Λογιστική και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάζεται ως Διευθύνουσα Σύμβουλος στην Οικογενειακή επιχείρηση «Rhodes Nuts Bardopoulos». Διατέλεσε μέλος του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Αφάντου (Π.Ο.Δ.Α) και Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Πελλοπονησίων Ρόδου.

Στη συνέντευξη που ακολουθεί, η Βάσια Μπαρδοπούλου, μιλάει για την υποψηφιότητά της και για τα θέματα που την ώθησαν να ταχθεί με τον κ. Νίκο Γερονικόλα.

Συνέντευξη στο newspollitcs

-Κυρία Μπαρδοπούλου, ταχθήκατε στο πλευρό του κ. Νίκου Γερονικόλα για τις προσεχείς εκλογές του Οκτώβρη. Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση; 

Αρχικά να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε μέσα απο αυτή την συνέντευξη να ξεδιπλώσω το δικό μου Πολιτικό Προφίλ. Στο πρόσωπο του κ. Νίκου Γερονικόλα συνάντησα μια υπεύθυνη και ώριμη πολιτική προσωπικότητα που σκοπό έχει να δώσει λύσεις σε αρκετά προβλήματα που ταλανίζουν το νησί μας τα τελευταία χρόνια. Η ονοματοδοσία  της παράταξης μας ” Αρχή Οργάνωσης ” αποτέλεσε το κλικ για να συμπορευθώ μαζί του. Η Ρόδος μας είναι μικρό νησί οπότε γνωριζόμαστε όλοι  πολύ καλά. Μέσα απο την επαγγελματική μου διαδρομή  κατάφερα  να χτίσω  μια κοινωνική ταυτότητα και έναν έντονο ενεργό πολιτικό ρόλο μέσα από θέσεις τις οποίες μου δόθηκαν κατά καιρούς. Η απόφασή μου να ενταχθώ σε ένα ψηφοδέλτιο νίκης για τις προσεχείς Δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη ήταν επιβεβλημένη και θεωρώ πως με την γνώση και εμπειρία που διαθέτω ότι θα συμβάλλω στην επίλυση αρκετών παθογενειών. Το νησί μας έχει ανάγκη αλλαγής  και αυτή η ώρα έφθασε.

-Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του κ. Γερονικόλα, σε αυτή την μεγάλη κούρσα των εκλογών, σε σχέση με τους άλλους υποψήφιους για τον δημαρχιακό θώκο; 

Ήταν μια εύκολη και συνειδητή  απόφαση. Ο κ. Νίκος Γερονικόλας κρίνω πως έχει το κατάλληλο πολιτικό ύφος για να διεκδικήσει επάξια την Διοίκηση του Δήμου Ρόδου. Τον διακρίνει η εντιμότητα, ο σοβαρός και περιεκτικός του λόγος, η πολιτική ευστροφία του, η διάθεσή του να βελτιώσει τα κακώς κείμενα του νησιού μας, το ήθος και η αξιοπρέπειά του… Όπως ισχύει για κάθε στάση της ζωή μας έτσι και εδώ με δυο λόγια η πολιτική χημεία έπαιξε σημαντικό ρόλο στη  απόφασή μου. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχηθώ καλό αγώνα και καλή επιτυχία σε όλους τους Υποψήφιους Δήμαρχους και τα στελέχη των παρατάξεών τους.

-Είστε πολύ ενεργή και δραστήρια στα τοπικά πράγματα. Κατά την γνώμη σας, ποια είναι τα σοβαρά προβλήματα της Ρόδου τα οποία απαιτούν λύσεις και μάλιστα δραστικές (και μόνιμες);

Μέσα από τη δουλειά που κάνω μου δίνεται η ευκαιρία να συνομιλώ με πολύ κόσμο. Ο Ροδίτης και η Ροδίτισσα έχει ωριμάσει πολιτικά και πλέον δεν αρκείται σε υποσχέσεις αλλά σε πράξεις, έργα και λύσεις. Το νησί μας έχει φθάσει σε οριακό σημείο και χρειάζεται ένα δραστικό restart..! Η καθημερινότητα είναι εκείνη που απασχολεί περισσότερο τους Δημότες μας.  Όπως η αποκομιδή απορριμμάτων, η αποκατάσταση οδικού δικτύου (λακκούβες, πεζοδρόμια, φανάρια κ.α. ) η καθαριότητα, το parking, κυκλοφοριακό. Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που συναντά  ο Τουρίστας επισκέπτης μας που αποτελεί και την κύρια πηγή εισοδήματος των Δημοτών μας. Σήμερα η εικόνα του νησιού, μας λυπεί δεν είναι αυτή η εικόνα που μας αξίζει ως μέλη της Ροδιακής κοινωνίας. Ξέρετε ελπίζαμε στο αφήγημά και σε μια Ρόδο που να λάμπει ξανά αλλά  τελικά απογοητευτήκαμε.

-Η πόλη της Ρόδου, έχει ζητήματα που ‘βαλτώνουν’ εδώ και δεκαετίες. Τελικά, ποιες θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της επόμενης δημοτικής αρχής;  

Στην προηγούμενη απάντησή  έκανα αναφορά στα πρώτα βασικά ζητήματα που θα απασχολήσουν την επόμενη Δημοτική Αρχή. Επιπρόσθετα η  προστασία κοινόχρηστου χώρου  και αιγιαλού. Ο σεβασμός στους πεζούς, στα άτομα με αναπηρίες , σε παιδιά που κινούνται αμέριμνα σε πλατείες κ.α.  Η ανάπλαση και αξιοποίηση Δημοτικής περιουσίας με σχέδιο, μελέτη και την κατάλληλη χρηματοδότηση. Να ενημερωθούμε για την στελέχωση των υπηρεσιών, την οικονομική κατάσταση, τις εντάξεις έργων και να ακούσουμε τα προβλήματα και τις προτάσεις των υπηρεσιακών παραγόντων σχετικά με την βελτίωση της λειτουργίας του Δήμου μας.

Εφόσον ο κόσμος μας εμπιστευθεί και τελικά μας επιλέξει εμάς για να διοικήσουμε την επόμενη μέρα  τον Δήμο Ρόδου απαντάμε ως εξής: Εμείς, περιορίζουμε τις υποσχέσεις μιλάμε με μόνο με πακέτο δεσμεύσεων.