Βασίλης Μανέττας για ΔΕΥΑΡ: Αποχωρώ με αίσθημα ικανοποίησης – Η ανάρτηση στο facebook

Share

Με ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο τέως πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ και νυν άμισθος αντιδήμαρχος Αξιοποίησης και Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας και Κτηματολογίου και Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Αφάντου (με καθήκοντα έως και την 10η Ιανουαρίου 2023), δηλώνει ότι αποχωρεί με αίσθημα ικανοποίησης για την εμπιστοσύνη του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη στο πρόσωπό του. 

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ πως μετά την παραίτηση του κ. Αναστάσιου Σπανού από την ΔΕΡΜΑΕ, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι αποφάσεις για την αντικατάστασή του, όπως και για την ΔΕΣ ΡΟΔΑ, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου, τον ΔΟΠΑΡ και τον ΠΡΟΤΟΥΡ…

Μετά την πρόσφατη απόφαση του Δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη, αποχωρώ από την Προεδρία του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ, μετά από θητεία δύο εξαιρετικά δύσκολων ετών.
Αποχωρώ με αίσθημα ικανοποίησης για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε ο Δήμαρχος, οι συνάδελφοι και οι συνεργάτες μου, αλλά και αίσθημα υπερηφάνειας για το έργο που παρήχθη στην Επιχείρηση αυτά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας και της συνεπακόλουθης οικονομικής κρίσης.

Με δυο λόγια, θα πω ότι τον Οκτώβρη του 2019 παραλάβαμε μια επιχείρηση απαξιωμένη στη συνείδηση των πολιτών, αναχρονιστική στις διαδικασίες, σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση και χωρίς την παραμικρή προετοιμασία για την αντιμετώπιση των αναγκών του σήμερα και του αύριο. Με υποδομές σε πλήρη εγκατάλειψη και έτοιμες να καταρρεύσουν. Με περιοχές του νησιού μας να μαστίζονται από τη λειψυδρία και τα περιβαλλοντικά προβλήματα να οξύνονται καθημερινά.

Η ΔΕΥΑΡ έχει μπροστά της μεγάλες και κατεπείγουσες προκλήσεις. Απαιτείται η άμεση στελέχωσή της με νέο επιστημονικό προσωπικό και η εμπέδωση της αντίληψης εκ μέρους των εργαζομένων ότι η διατήρηση της εργασίας τους περνά μέσα από την παραγωγικότητα τους και την άψογη εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Σήμερα φεύγοντας, αφήνω πίσω μου μια Επιχείρηση σύγχρονη και σε μεγάλο βαθμό αποτελεσματική. Μια ΔΕΥΑΡ που αντιμετώπισε όλες τις δυσκολίες της πανδημίας και της αντίστοιχης οικονομικής κρίσης με εξωστρέφεια και δυναμισμό.

Ξεφύγαμε πλέον από την δυστοκία διαχείρισης των μικρών και μεσαίων προβλημάτων της καθημερινότητας, με σωρεία έργων που εκτελούν τα συνεργεία μας ή εργολάβοι με ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΡ σε όλο το νησί, της τάξης των 3.000.000,00€ κατά μέσο όρο ετησίως. Περάσαμε στην υπερπροσπάθεια αναζήτησης και δέσμευσης πόρων από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

• Υλοποιήσαμε το ανεκτέλεστο 85% των ενταγμένων έργων της προηγούμενης δημοτικής αρχής.
• Εντάξαμε στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και ξεκινά η εκτέλεση τριών μεγάλων έργων (Αρχάγγελος, Βιολογικός στο Βόδι και Εξοικονόμηση Ενέργειας σ’ όλο το νησί) προϋπολογισμού 28.059.500,00€ χωρίς τον ΦΠΑ.
• Ολοκληρώσαμε τις μελέτες και αναζητούμε χρηματοδότηση για επτά επιπλέον έργα, συνολικού προϋπολογισμού 23.192.818,43€, χωρίς τον ΦΠΑ.
• Αναθέσαμε τις συμβάσεις για την ωρίμανση (μελέτες-αδειοδοτήσεις) εντός του 2022, επιπλέον έργων προϋπολογισμού 45.000.000,00€, τα οποία θα προταθούν για χρηματοδότηση στο νέο ΕΣΠΑ.

Ευχόμενος στο επόμενο Δ.Σ. να πετύχει πολλά περισσότερα από όσα εγώ και το σημερινό Δ.Σ., αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη για όσα δεν έγιναν, για όσα όμως έγιναν -και ήταν πάρα πολλά-, οφείλω να ευχαριστήσω θερμά όλα τα μέλη του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου για την αγαστή συνεργασία που είχαμε αλλά και την συναίνεση που επικράτησε στο Διοικητικό Συμβούλιο, γεγονός που αποδεικνύεται και από την ομοφωνία -στην συντριπτική πλειοψηφία τους- των αποφάσεων που πήραμε. Αυτό προφανώς καθόρισε και την πορεία του έργου της ΔΕΥΑΡ.

Επίσης θα ήθελα ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω τον Γενικό Διευθυντή κ. Γιώργο Υψηλάντη και το σύνολο των εργαζομένων που με εμπιστεύθηκαν και με στήριξαν αυτά τα δυόμιση χρόνια, που συμπορεύτηκαν, συνεργάστηκαν και μόχθησαν μαζί μου.
Αποχωρώ με τις καλύτερες αναμνήσεις και εμπειρίες απ’ όλους σας και την ΔΕΥΑΡ στην καρδιά μου.

Τέλος, θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο του συναδέλφου που θα με αντικαταστήσει, του Αντιδημάρχου κ. Γιάννη Καμπούρη. Είμαι βέβαιος πως και με τη δική του συμβολή, η παραγωγική και γόνιμη πορεία της ΔΕΥΑΡ, θα συνεχισθεί.