Βγήκαν στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα, μετά τη στέψη -Ποιοι πήγαν (video)

Share

Στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ βγήκαν λίγο πριν τις 4:30 το απόγευμα ώρα Ελλάδος ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα, αφού νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί η τελετή της στέψης.

Δείτε live η εικόνα:

Στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ βγήκαν αρχικά ο βασιλιάς Κάρολος με την βασίλισσα Καμίλα, φορώντας τα στέμματά τους, τα οποία είχαν τοποθετηθεί στο κεφάλι τους κατά τη διάρκεια της τελετής στέψης στο Αββαείο του Γουέστμινστερ. Μιας τελετής στην οποία ακολουθήθηκε τελετουργικό αιώνων και κατά τη διάρκεια της οποίας ο βασιλιάς Κάρολος έδειξε να συγκινείται.

Μαζί με το βασιλικό ζεύγος βγήκαν στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ τα παιδιά που νωρίτερα στην τελετή είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο και κρατούσαν τις κάπες τους, μεταξύ των οποίων ο πρίγκιπας Τζορτζ, δεύτερος διάδοχος του βρετανικού θρόνου και τα εγγόνια της Καμίλα.

Στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ βγήκαν επίσης ο πρίγκιπας Γουίλιαμ (ο οποίος νωρίτερα στην τελετή στέψης γονάτισε μπροστά στον νέο βασιλιά ως ο διάδοχος του θρόνου) και η απαστράπτουσα σήμερα Κέιτ Μίντλετον μαζί με τα δύο μικρότερα παιδιά τους την πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον πρίγκιπα Λούις που νωρίτερα σήμερα στο Αββαείο του Γουέστμινστερ έκλεψε τα βλέμματα με τα νάζια του και τις γκριμάτσες του.

Επίσης στο μπαλκόνι μαζί με τον βασιλιά Κάρολο και την βασίλισσα Καμίλα βγήκαν η αδελφή του βασιλιά πριγκίπισσα Αννα και ο αδελφός του βασιλιά, δούκας του Εδιμβούργου, πρίγκιπας Εντουαρντ με την σύζυγό του Σόφι και τα δυο παιδιά τους.

Στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ βγήκαν επίσης εξαδέλφια του Καρόλου που έχουν ενεργό ρόλο στην οικογένεια, όχι όμως και ο πρίγκιπας Αντριου, όπως ούτε και οι κόρες του, αλλά ούτε και ο πρίγκιπας Χάρι. Αντριου και Χάρι βρίσκονται ουσιαστικά χωρίς ενεργό ρόλο στην βασιλική οικογένεια, κρατούν μόνο τους τίτλους τους και τίποτα περαιτέρω. Ο πρώτος λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο Επστάιν και ο δεύτερος καθώς αποφάσισε μόνος του, μαζί με την σύζυγό του την έξοδό τους από το παλάτι.

Στο Λονδίνο βρέχει καταρρακτωδώς και όπως είχε ανακοινωθεί δεν έγινε ολόκληρη η αεροπορική επίδειξη που είχε προγραμματιστεί αλλά μόνο ένα μέρος αυτής.

Με το που βγήκε στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ ο βασιλιάς Κάρολος, το συγκεντρωμένο πλήθος που περίμενες έξω από το παλάτι, παρά τη καταρρακτώδη βροχή στο Λονδίνο, φώναξε God Save The King.

Δέκα λεπτά αφότου βγήκε η βρετανική βασιλική οικογένεια στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ αποσύρθηκαν στο εσωτερικό του και έτσι το δημόσιο μέρος της τελετής ουσιαστικά ολοκληρώθηκε για σήμερα.

Θα ακολουθήσει γεύμα για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. / iefimerida