ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟΣ: Τι ζήτησε ο Κρις Αλαχούζος από τον Κυρ. Μητσοτάκη όταν ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Τάρπον Σπρίνγκς το 2020;

Share

Δυο πολύ ενδιαφέροντα βίντεο που θα σας συγκινήσουν!! Ο Κρις Αλαχούζος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από τη συνάντηση με τους Έλληνες του Τάρπον Σπρίνγκς, το 2020

Τι ζήτησε ο Καλύμνιος δήμαρχος του Τάρπον Σπρίνγκς, Κρις Αλαχούζος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την πόλη του το 2020;; Μα φυσικά τι άλλο από το να βοηθήσει την ιδιαίτερη του πατρίδα την Κάλυμνο!! Ο πρωθυπουργός, φανερά συγκινημένος απάντησε σε όλα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Γράφει η Ειρήνη Χαλκίτη

Την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020 ,ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και επισκέφθηκε τη Φλόριντα και την Ουάσινγκτον. Η τριήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού, η οποία χαρακτηρίστηκε ως ιστορική, ξεκίνησε από το Τάρπον Σπρινγκς στη Φλόριντα όπου υπάρχει το πιο έντονο ελληνικό στοιχείο ολόκληρης της Αμερικής.

   

Σε θερμό κλίμα και γεμάτοι συγκίνηση υποδέχτηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι Έλληνες ομογενείς στο Τάρπον Σπρινγκς, οι οποίοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να στηρίξουν το ταξίδι του στην Αμερική. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος εν ενεργεία Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέφθηκε το Τάρπον μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος την περίοδο που πήγε σε αυτή την πόλη των ΗΠΑ πριν από 99 χρόνια, δεν ήταν πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κρις-Χρυσόστομο Αλαχούζο, το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Gus Bilirakis και συνομίλησε με πολλούς απόδημους Έλληνες που μένουν μόνιμα εκεί.

Ο Κρις Αλαχούζος, σε μια από τις συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό, εκπροσωπώντας τις αδελφοποιημένες με το Τάρπον Σπρίνγκς πόλεις, Κάλυμνο, Χάλκη και Σύμη, του ζήτησε να δημιουργηθεί το τμήμα μηχανικών στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, να προστατευτούν περισσότερο τα νησιά από τις προκλήσεις και τα προβλήματα που δημιουργούνται από τους γείτονες μας τους Τούρκους, μεταφέροντας μάλιστα στον πρωθυπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ψαράδες μας, και να υποστηριχθεί η Κάλυμνος στο θέμα της καταπολέμησης των ναρκωτικών, ένα πρόβλημα που όπως είπε ο δήμαρχος, είναι παγκόσμιο.

Ο πρωθυπουργός, ακούγοντας ένα Καλύμνιο δήμαρχο στην Αμερική να ζητά τη συνδρομή του στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ιδιαίτερη του πατρίδα, του απάντησε σε όλα φανερά συγκινημένος.

 

Η αγάπη του Κρις Αλαχούζου για την Κάλυμνο είναι γνωστή. Ο ίδιος, όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλο δημοσίευμα, είναι ένα άτομο προοδευτικό, εργατικό, που χαίρει της αγάπης και της εκτίμησης όλων, στην Ελλάδα και στην Αμερική.