ΒΙΝΤΕΟ-Κάλυμνος: Ομόφωνα αποφάσισε το ΔΣ την αγορά του ακινήτου που θα στεγάσει τη Σχολή Μηχανικών ΕΝ

Share

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Καλύμνου αποφάσισε, χθες 17 Δεκεμβρίου 2021, και έδωσε το πράσινο φως στη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στην αγορά του ακινήτου που βρίσκεται στην περιοχή Άγιος Κηρυκός και θα στεγάσει το Τμήμα Μηχανικών ΕΝ της ΑΕΝ Καλύμνου. Η Σχολή θα ιδρυθεί με προεδρικό διάταγμα που θα εκδοθεί άμεσα και θα φιλοξενεί αρχικά 25 φοιτητές με προοπτική τους 150 σε ορίζοντα τετραετίας. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Πρόκειται για ένα δυσκολότερο εγχείρημα, όπως είπε ο Δήμαρχος, από ότι ήταν η ίδρυση και λειτουργία της ΑΕΝ διότι στο κτίριο αυτό χρειάζεται να γίνουν σοβαρές παρεμβάσεις και απαιτείται ειδικός εκπαιδευτικός εξοπλισμός και το κόστος για την ίδρυση και λειτουργία της θα ξεπεράσει τα 4 εκ. ευρώ. Ο κ. Διακομιχάλης δεν παρέλειψε να πει ότι και άλλα μέρη διεκδικούσαν τη σχολή αυτή ωστόσο η υπόσχεση του Πρωθυπουργού υπερίσχυσε.

Η συνεδρίαση του ΔΣ διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, όποιοι φόβοι υπήρχαν πήγαν στην άκρη και η όποια κριτική ασκήθηκε ήταν προς την κατεύθυνση του να γίνουν όλα σε σωστές βάσεις ώστε να μπορέσει να ακολουθήσει η αναβάθμιση της Σχολής και να μην χαθεί άλλος χρόνος. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλο το ΔΣ για το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επέδειξε για ένα έργο που δίνει μια μελλοντική αναπτυξιακή προοπτική για το νησί.