ΒΙΝΤΕΟ: Μιχ. Μπούκης : Αποτίμηση έργου διετίας Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και απαντήσεις για τη στήριξη στη Δημαρχία Διακομιχάλη

Share

Μιχ. Μπούκης : Δεν έδρασα ποτέ προσωπικά και προς όφελός μου. Δήμαρχος πάνω στις στάχτες της Καλύμνου δεν θα γίνω ποτέ. Στηρίζουμε τη Δημαρχία Διακομιχάλη σε ότι συμφωνούμε και είναι σωστό, και ασκούμε αντιπολίτευση με τις προτάσεις μας όπου χρειαστεί.

 ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Έχοντας ήδη δυο τετραετίες προϋπηρεσίας στο ίδιο πόστο και  όντας στην ουσία ο ιδρυτής του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ο Μιχ. Μπούκης ανέλαβε πριν δυο χρόνια και πάλι το Λιμενικό Ταμείο, με σκοπό να ολοκληρώσει κάποια σημαντικά έργα για το νησί. Αν και η διετία αυτή της πανδημίας δεν βοήθησε καθόλου, η αποτίμηση του έργου που έγινε είναι αρκετά πλούσια.

Τη διετία αυτή βελτιώθηκαν οι συνθήκες λειτουργίας και εικόνας της εξωτερικής αποβάθρας, δημιουργήθηκε προκάτ αίθουσα για το κοινό, αντικαταστάθηκαν τα κατεστραμμένα pillar για την εξυπηρέτηση των αλιέων μας και των σκαφών αναψυχής , έγινε διαχείριση όλης της λιμενικής ζώνης με καθημερινή φροντίδα για καθαριότητα, φωτισμό, επισκευές και ελαιοχρωματισμούς στο λιμάνι, ευθύνη για τα καταστήματα της παραλιακής κ.α .

Το σημαντικότερο όμως το οποίο μας ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΔΛΤ είναι ότι, ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν στην Τεχνική Υπηρεσία οι οριστικές μελέτες για την εξωτερική αποβάθρα και τώρα προχωρά στο στάδιο εξεύρεσης χρηματοδότησης του έργου, πιθανότατα μέσα στο 2022.  Όπως ενημέρωσε ο κ. Μπούκης όλα έγιναν μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» και δεν πλήρωσε το Ταμείο τίποτα. Μέσα από το ίδιο πρόγραμμα επίσης χρηματοδοτήθηκαν και άλλες μελέτες , όπως μελέτη κυματικής διαταραχής που θα δώσει τη δυνατότητα να τοποθετηθούν πλωτές προβλήτες, ηλεκτρολογική και γεωτεχνική μελέτη κ.α.

Ένα άλλο σημαντικό έργο που αποτελεί και στόχευση να ολοκληρωθεί μέσα στο 2022 και θα ξεκινήσει άμεσα, είναι η επισκευή του Λιμεναρχείου, έργο που λίμναζε από το 2012 κι έχουν εξασφαλιστεί 200.000 ευρώ για το σκοπό αυτό. Μέσα στο 2022 πρέπει να ολοκληρωθούν και οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις που απαιτούνται για να εναρμονιστούμε με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας και να λειτουργούμε ως σημείο Σένγκεν. Η αίθουσα θα είναι 270 τ.μ. και ήδη έχει δοθεί έγκριση για τις εγκαταστάσεις αυτές. Επίσης , όπως είπε ο κ. Μπούκης, θα προχωρήσει στη δημιουργία νέου σχεδίου συλλογής αποβλήτων πλοίων και στην εξεύρεση λύσης για τα βυθισμένα κατασχεμένα πλοία.

Ο πρόεδρος του ΔΛτ δεν δίστασε να απαντήσει και στις ερωτήσεις που του έγιναν όσο αφορά τη συνεργασία με την Δημοτική Αρχή, η οποία όπως είπε παρεξηγήθηκε και ξεκαθάρισε ότι, βλέποντας από την αρχή πως πήγαιναν τα πράγματα αποφάσισε να στηρίξει με το έργο του για το καλό της Καλύμνου και των συμπατριωτών του, μέσα από μία μη αμοιβόμενη θέση και όχι κάνοντας στείρα αντιπολίτευση. Δεν έδρασα ποτέ προσωπικά και προς όφελός μου, τόνισε.

Ο κ. Μπούκης όταν ρωτήθηκε πώς κρίνει το έργο της Δημοτικής αρχής ως επικεφαλής παράταξης και αν ασκεί αντιπολίτευση για όσα καθυστερούν ή δεν έγιναν απάντησε λέγοντας, δεν επέλεξα να μείνω εκτός για να μη φθαρώ και δεν επιζήτησα ποτέ τη φθορά της Δημοτικής Αρχής γιατί θα ήταν και φθορά της Καλύμνου. Δήμαρχος πάνω στις στάχτες της Καλύμνου δεν θα γίνω ποτέ. Στηρίζουμε τη Δημαρχία Διακομιχάλη σε ότι συμφωνούμε και είναι σωστό και ασκούμε αντιπολίτευση με τις προτάσεις μας όπου χρειαστεί. Δεν συγκυβερνούμε, ξεκαθαρίζει, διαλέξαμε το δρόμο της προσφοράς χωρίς να έχουμε υποχρέωση και σε άμισθη θέση , με μόνο κέρδος να προσφέρουμε στον τόπο μας.

Τέλος , ο πρόεδρος, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των Δημαιρεσιών όπου εξελέγη πρόεδρος του ΔΣ ξανά ο κ. Νικ. Γαβαλάς με μόνο 5 ψήφους απάντησε ότι, θα ήθελε τα πράγματα να ήταν διαφορετικά  και να είχαν στηριχθεί όλες οι επιλογές μια και ήταν μια προαποφασισμένη διαδικασία βάσει νόμου. Ωστόσο τόνισε  ότι ο πρόεδρος του ΔΣ θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός από δω και μπρος διότι με την ψήφο τους οι δημοτικοί σύμβουλοι ήθελαν προφανώς να στείλουν ένα μήνυμα δυσαρέσκειας.