Βρετανία: Εγκρίθηκε το κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron για τη θεραπεία του κορωνοϊού

Share

Το πρώτο «κοκτέιλ» μονοκλωνικών αντισωμάτων για την πρόληψη και την θεραπεία της οξείας λοίμωξης από τον κορωνοϊό εγκρίθηκε στην Βρετανία.

Ο Οργανισμός Ρύθμισης Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) δήλωσε ότι τα δεδομένα των κλινικών δοκιμών που είχαν αξιολογήσει, έδειξαν ότι το Ronapreve – θεραπεία με τεχνητά αντισώματα- μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη της λοίμωξης, τη θεραπεία των συμπτωμάτων της οξείας λοίμωξης με Covid-19 και θα μπορούσε να μειώσει και την πιθανότητα νοσηλείας, σύμφωνα με τον Guardian.

Τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι τεχνητές πρωτεΐνες που δρουν όπως τα φυσικά ανθρώπινα αντισώματα στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Το φάρμακο, το οποίο αναπτύχθηκε από τις Regeneron και Roche, χορηγείται είτε με ένεση είτε με έγχυση εμποδίζει τον ιό να αποκτήσει πρόσβαση στα κύτταρα, ανέφερε ο MHRA.

Σύμφωνα με τον βρετανικό οργανισμό, ωστόσο, το φάρμακο δεν θα χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του εμβολιασμού.

«Αυτή η θεραπεία θα είναι μια σημαντική προσθήκη στο οπλοστάσιό μας για την αντιμετώπιση του COVID-19», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας Σαχίντ Τζαβίντ σε δήλωσή του.

«Χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα, το κοινό μπορεί να είναι σίγουρο ότι ο MHRA έχει πραγματοποιήσει ενδελεχή αξιολόγηση όλων των διαθέσιμων δεδομένων», δήλωσε από την πλευρά της η επικεφαλής υπεύθυνη ποιότητας και πρόσβασης στον MHRA, Δρ. Σαμάνθα Άτκινσον. / naftemporiki