ΒΥΘΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: Εφυγε από τη ζωή ο Νεκτάριος Σαντορινιός

Share

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 50 ετών, μετά από σκληρή και άνιση μάχη με τον καρκίνο, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και πρώην υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη όχι μόνο στη Δωδεκάνησο, αλλά σε όλη τη χώρα. 

Η ευγένεια και το ήθος του ήταν στοιχεία που τον χαρακτήριζαν ως άνθρωπο στην επαγγελματική και πολιτική του σταδιοδρομία.

Ως υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έκανε μετρήσιμο έργο.

Θεσμοθέτησε το Μεταφορικό Ισοδύναμο, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των νησιωτών, εγκατέστησε Μονάδες Αφαλάτωσης σε όλα τα νησιά, που μέχρι το 2015 υδροδοτούντο με υδροφόρες, ίδρυσε τη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο.

Την προηγούμενη εβδομάδα με ανακοίνωσή του δήλωνε “παρών” με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, γεννήθηκε στη Ρόδο το 1972 και κατάγεται από την Σύμη. Ήταν παντρεμένος και είχε δυο παιδιά.

Διπλωματούχος της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, εργάστηκε στον τομέα των Περιβαλλοντικών Μελετών και ως υπεύθυνος παραγωγής μιας παραδοσιακής Ροδιακής αρωματοποιίας, ενώ από το 2000 είχε ασχοληθεί ως τεχνικός σύμβουλος για θέματα χρηματοδοτήσεων εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων στο Δήμο Ρόδου.

Τον Ιανουάριο του 2015 εκλέγεται Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, θέση στην οποία επανεκλέγεται τον Σεπτέμβριο του 2015.

Κατά την πρώτη του θητεία ως βουλευτής διετέλεσε:

Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής.

Γραμματέας της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υπαγωγή της Χώρας στα Μνημόνια.

Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών.

Συντονιστής του τομέα Έρευνας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέλος της Κοινοβουλευτικής Διάσκεψης του ΝΑΤΟ.

Από τον Σεπτέμβρη του 2015 και μέχρι την ανάληψη της θέσης τού Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, διετέλεσε:

Μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Δάνεια των Κομμάτων και ΜΜΕ.

Συντονιστής του τομέα Ανάπτυξης, Τουρισμού και ΕΣΠΑ της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξελέγη εκ νέου Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής.

Μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Μέλος της Κοινοβουλευτικής Διάσκεψης του ΝΑΤΟ.

Πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικής Φιλίας με την Ιορδανία.

Επίσης, έχει διατελέσει Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου με την παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» (2012-2014) και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝ Ν. Δωδεκανήσου από το 2010-2013, Συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ από το 2008 έως και το Δεκέμβριο 2014, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012.

ertnews

Σε ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοινώθηκε η ημέρα και οι λεπτομέρειες για την κηδεία του εκλιπόντος:

Η κηδεία του αγαπημένου μας Νεκτάριου Σαντορινιού θα γίνει την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και ώρα 14.00 στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πόλη της Ρόδου. Για το τελευταίο αντίο, η σορός θα βρίσκεται στον Ναό από τις 11 το πρωί της ίδιας μέρας.
Η οικογένεια, αντί στεφάνων, επιθυμεί να στηριχθούν οι κοινωνικοί και αλληλέγγυοι Σύλλογοι:
– Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» (Εθνική Τράπεζα: GR 2501101920000019248000010) και
– Δωδεκανησιακός Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών που χρήζουν Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών «Ροδαυγή» (Τράπεζα Πειραιώς: GR 7801727010005701060080972)