ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ οι κάτοικοι στην Ιαλυσό για την βιομηχανοποίηση στους πρόποδες της Φιλερήμου!

Share

ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ οι κάτοικοι στην Ιαλυσό για την βιομηχανοποίηση στους πρόποδες της Φιλερήμου! Το ζήτημα π. ου έχει ξεκινήσει από καιρό αλλά σχεδόν… αποσιωπείται, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με τους κατοίκους να αντιδρούν έντονα. 

Πρόσφατα ξεκίνησαν κινητοποιήσεις που αναμένεται να κορυφωθούν. Ενδεικτική είναι η ανάρτηση που έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην ομάδα Φίλοι Φιλερήμου:

“Η μετατροπή της περιοχής στους πρόποδες Φιλερήμου από περιοχή φυσικού κάλλους, περιπάτου και αναψυχής και ήπιας οικιστικής δόμησης, σε βιομηχανικό πάρκο, ξεκίνησε με αρχή την εκρίζωση των δέντρων με προφανή σκοπό την προετοιμασια του εδάφους για να υποδεχθεί μετά βαϊων και κλάδων, το 1000 τετραγωνικών μέτρων και 5000 κυβικών μεταλλικο εργοστάσιο επεξεργασίας ψαριών, μαλακίων και καρκινοειδών, κατασκευής πλαστικών ειδών συσκευασίας, πλυντηρίων βιομηχανικού τύπου και παραγωγής μη βρωσιμου πάγου, που έχει εγκριθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου. Περιφέρεια και από άλλους φορείς,…

Προφανώς με το σκεπτικό ότι αυτή η εγκατάσταση θα αναβαθμίσει την περιοχή αφού οι επισκέπτες θα θαυμάζουν τη σύγχρονη ελληνική αρχιτεκτονική, του σεβασμού και της εναρμόνισής της με το περιβάλλον, λίγο πριν ξεκινήσουν την ανάβασή τους στον αρχαιολογικό τόπο στο λόφο της Φιλερήμου, απολαμβάνοντας και τις αντίστοιχες οσμές που θα διαχέονται στην περιοχή υπερκαλύπτοντας το άρωμα του πεύκου, των θάμνων και των λουλουδιών…”