Υπερτριπλασίασε τα μέλη του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Νότια Δωδεκάνησα

Share

Υπερτριπλασίασε τα μέλη του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Νότια Δωδεκάνησα

  • Η κοινωνία αγκάλιασε το κάλεσμα συμμετοχής για την πολιτική αλλαγή

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 15ης Μαΐου για Πρόεδρο και Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, έδειξαν ότι υπάρχει πλέον ένα πλειοψηφικό, ενδυναμωμένο, προοδευτικό, δημοκρατικό ρεύμα που ζητά πολιτική αλλαγή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πια ένα άλλο κόμμα. Με 172.000 εγγεγραμμένα μέλη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είναι πλέον ένα κόμμα μαζικό, λαϊκό, νεανικό, σύγχρονο και ριζοσπαστικό, μα πάνω από όλα, κόμμα των μελών του. Ο κορμός της μεγάλης προοδευτικής παράταξης της πατρίδας μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατάφερε να έχει μία πραγματική αντιστοίχιση της κοινωνικής του δυναμικής σε επίπεδο κομματικών μελών και αυτό, άλλωστε, αναδείχθηκε και στις 13 κάλπες που στήθηκαν στα Νότια Δωδεκάνησα (1000 κάλπες σε ολόκληρη την Ελλάδα).

ΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ ΣΤΑ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ «ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ» ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Τα συγκριτικά μεγέθη σε αριθμούς ψηφισάντων:

Ρόδος:  Από 250 μέλη à 580  ψηφίσαντες

Ιαλυσός: Από 27 μέλη à 101 ψηφίσαντες

Κρεμαστή:  Από 15 μέλη à 134 ψηφίσαντες

Σορωνή: Από 32 μέλη à  75 ψηφίσαντες

Αφάντου: Από 129 μέλη à 305 ψηφίσαντες

Αρχάγγελος:  Από 15 μέλη à 152 ψηφίσαντες

Νότια Ρόδος:  Από 18 μέλη à 45 ψηφίσαντες

Καστελλόριζο: Από 1 μέλος à 47 ψηφίσαντες

Σύμη: Από 3 μέλη à 53 ψηφίσαντες

Χάλκη: Από 2 μέλη à 97 ψηφίσαντες

Τήλος: Από 3 μέλη à 80 ψηφίσαντες

Κάρπαθος: Από 23 μέλη à 80 ψηφίσαντες

Κάσος: Από 1 μέλος à 52 ψηφίσαντες

Το σύνολο των μελών στα Νότια Δωδεκάνησα φτάνει πλέον τα 1911 μέλη ενώ εκκρεμεί η ενσωμάτωση της κάλπης ετεροδημοτών στην Αθήνα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσες και όσους μετείχαν στην εκλογική διαδικασία, «συμμέτοχοι και συναγωνιστές της μεγάλης, δύσκολης, ανηφορικής προσπάθειας να αλλάξει η μελανή κατάσταση που ζούμε, να κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά η κοινωνία μας, να αποκτήσει υπόσταση ο πόθος και η προσδοκία της δικαιοσύνης. Χαρούμενοι που συναντήθηκαν ο ένας με τον άλλο, παλιοί σύντροφοι και γνώριμοι, νέοι στα πρώτα τους ελεύθερα βήματα στην πολιτική, μεγαλύτεροι με την πείρα και τις ρυτίδες στο βιογραφικό τους».

Και ακόμα ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσες και όσους δούλεψαν για να προετοιμαστεί και να ολοκληρωθεί άρτια η εκλογική διαδικασία, ιδιαίτερα στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Η ΝΕΑ ΑΡΧΗ μόλις ξεκίνησε!