Υπό αυστηρά ασφαλείας η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα – Έρχεται στην Ελλάδα (video)

Share

 

Κάτω από πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας διεξάγεται φέτος η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα, εξαιτίας του πολέμου στη Γάζα, γεγονός που δεν παρεμπόδισε πολλούς πιστούς από το να είναι παρόντες στην τελετή. 

Σε σχέση με άλλα χρόνια, βέβαια, ο αριθμός των προσκυνητών έχει φέτος μειωθεί. Σε σχετική ανακοίνωσή του, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων είπε: Το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων αναρτά προς γνώσιν των προσκυνητών την γνωμάτευσιν του Αρχιτέκτονος του Ναού της Αναστάσεως κ. Θεοδοσίου Μητροπούλου και του Αρχιτέκτονος της Αδελφότητος των Φραγκισκανών κ. Nagib Naser διά τον αριθμόν των προσκυνητών, οι οποίοι είναι δυνατόν να εισέλθουν εις τον Ναόν της Αναστάσεως, διαρκούσης της Τελετής του Αγίου Φωτός».

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται πως εντός του Ναού και στον εξωτερικό χώρο θα επιτραπεί η παρουσία 4.200 πιστών κατά τον εορτασμό του Ορθόδοξου Πάσχα.

Παρακολουθήστε την τελετή αφής του Αγίου Φωτός σε ζωντανή μετάδοση:

Στις 19:30 αναμένεται σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια με ειδικές πτήσεις.

Ειδικότερα, στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, ο οποίος θα παραλάβει το Άγιο Φως, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ’, με τον οποίο θα έχει συνάντηση.

Πώς θα φτάσει στην Αθήνα

Το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με μέριμνα της Ελληνικής κυβέρνησης και στη συνέχεια, θα μεταφερθεί με προγραμματισμένες, αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις, αποκλειστικά για τη μεταφορά του Φωτός, σε 9 προορισμούς της ελληνικής επικράτειας.

Πότε θα υποδεχτούμε το Άγιο Φως

Τα δρομολόγια:

Άγιο φως

Πότε θα φτάσει σε άλλους προορισμούς

Σε επτά προορισμούς της ελληνικής επικράτειας θα μεταφέρει το Άγιο Φως, που θα φτάσει με αεροσκάφος της ελληνικής κυβέρνησης από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα, η SKY express. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, για άλλη μία χρονιά η SKY express, πιστή στις αξίες, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας, «θα μεταφέρει το Άγιο Φως, της ελπίδας και της αγάπης σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, τη Ρόδο, τη Μύκονο, τη Μυτιλήνη, τη Σαντορίνη, τη Χίο και τα Κύθηρα», «έχοντας θέσει και φέτος τους ανθρώπους, αλλά και τα ολοκαίνουργια αεροσκάφη της στη διάθεση της ελληνικής Πολιτείας».

«Η SKY express διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, το πλήρωμα της εταιρείας, το Μεγάλο Σάββατο στις πτήσεις, που θα πραγματοποιηθούν τόσο στην Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό προς τη χώρα, με σεβασμό στις παραδόσεις του Πάσχα θα καλωσορίσει τους επιβάτες προσφέροντάς τους πασχαλινές λαμπάδες» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί νωρίς το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου με το πρόγραμμα των δρομολογίων να διαμορφώνεται ως εξής:

  • Αθήνα – Ηράκλειο (GQ216) : Αναχώρηση 20:55- Άφιξη 21:45
  • Αθήνα – Ρόδος (GQ284) : Αναχώρηση 20:20 – Άφιξη 21:20
  • Αθήνα – Μύκονος (GQ234) : Αναχώρηση 20:35 – Άφιξη 21:20
  • Αθήνα – Μυτιλήνη (GQ304) : Αναχώρηση 20:15 – Άφιξη 21:20
  • Αθήνα – Σαντορίνη (GQ356) : Αναχώρηση 20:20- Άφιξη 21:15
  • Αθήνα – Χίος (GQ244) : Αναχώρηση 20:35 – Άφιξη 21:25
  • Αθήνα – Κύθηρα (GQ440) : Αναχώρηση 21:00 – Άφιξη 21:50