Οι νομοθέτες στις ΗΠΑ, με νομοσχέδιο περί στήριξης των θρησκειών, άνοιξαν την πόρτα στους… σατανιστές

Share

 

Όταν οι συντηρητικοί νομοθέτες στη Φλόριντα και το Τέξας κέρδισαν τον αγώνα για να επιτρέψουν τους θρησκευτικούς ιερείς στα δημόσια σχολεία, άνοιξαν την πόρτα σε λειτουργούς από άλλες θρησκείες -συμπεριλαμβανομένου του Σατανικού Ναού (Satanic Temple)! 

Όπως γράφει το δίκτυο NBC News, η ομάδα αυτή με τον δαιμονικό ήχο, η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως «μη θεϊστική», χρησιμοποιεί αυτό το θέμα και άλλα παρόμοια ζητήματα για να υποστηρίξει την αυξανόμενη καταπάτηση της θρησκείας στη δημόσια ζωή.

Θα ήταν καλύτερο -όπως λένε- να μην διδάσκουν ιερείς στα σχολεία αλλά θα συμβιβαζόταν με την ίση εκπροσώπηση, παρακινώντας σκόπιμα τους συντηρητικούς, ορισμένοι από τους οποίους τάσσονται ρητά υπέρ του Χριστιανισμού και όχι απλώς της θρησκείας στη δημόσια εκπαίδευση.

«Εάν περάσουν αυτά τα νομοσχέδια, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τους λειτουργούς του Σατανά που ενεργούν ως ιερείς στις σχολικές τους περιφέρειες», δηλώνει ο Lucien Greaves, συνιδρυτής του Satanic Temple, ο οποίος χρησιμοποιεί ένα ψευδώνυμο για να τον προστατεύσει από απειλές. «Πιστεύουμε ότι το κοινό πρέπει να γνωρίζει εκ των προτέρων ότι αυτό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα αυτών των νομοσχεδίων» όπως αναφέρει.

140 / 5.000 Όταν ένα άγαλμα των Δέκα Εντολών τοποθετήθηκε έξω από το Καπιτώλιο της Πολιτείας του Αρκάνσας, ο Σατανικός Ναός αποκάλυψε το δικό του άγαλμα και εκεί, αυτό του Μπαφομέτ – Hannah Grabenstein / AP file / nbc

Ο Ναός του Σατανά (Satanic Temple) που ιδρύθηκε το 2013 και αναγνωρίζεται ως θρησκεία από την IRS, είναι γνωστός για το τρολάρισμα του θρησκευτικού δικαιώματος εκμεταλλευόμενος χριστιανικές εκστρατείες. Όταν το Αρκάνσας εγκατέστησε ένα άγαλμα των Δέκα Εντολών έξω από το Πολιτειακό Καπιτώλιο, ο Ναός αποκάλυψε το δικό του άγαλμα του Μπαφομέτ, μιας φιγούρας με κεφάλι τράγου, επίσης. Πρόσφερε την Ακαδημία Hellions ως εναλλακτική λύση στις χριστιανικές σπουδές κατά τη διάρκεια των σχολικών ωρών.

Ο Ναός πιστεύει στη λογική, την ενσυναίσθηση και την επιδίωξη της γνώσης, εξηγεί βοηθητικά ο ιστότοπός του Συχνές ερωτήσεις. Και δεν λατρεύει τον Σατανά -όπως ισχυρίζονται.

«Ο Σατανάς είναι σύμβολο του Αιώνιου Επαναστάτη σε αντίθεση με την αυθαίρετη εξουσία», αναφέρει. Αλλά δεν είναι απλώς ένα αστείο, λένε οι υποστηρικτές. Και οι αντίπαλοι φαίνεται να συμφωνούν. (info:nbcnews)