Το σχόλιο της Έφης Χαραλαμποπούλου για τις Ευρωεκλογές, με υπονοούμενα για… «ξεστρατήματα» στις Εκλογές του 2023

Share

 

Είμαι βέβαιη ότι ενωμένοι θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για το σκοπό αυτό και ότι δεν θα επαναληφθούν «ξεστρατήματα» που παρατηρήθηκαν στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης 2023, που είχαν μετρήσιμο κόστος για την παράταξη μας. Αυτό επισημαίνει σε γραπτή δήλωσή της που έδωσε στη δημοσιότητα με αφορμή τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2024, η κα Έφη Χαραλαμποπούλου, Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής  Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας -αφήνοντας ΣΑΦΕΙΣ αιχμές για τον ρόλο που έπαιξαν κάποια ‘κέντρα’ ενάντια στις επιλογές της παράταξης, ενώ αναφέρει και το όνομα του κ. Αντώνη Καμπουράκη, για την συνεισφορά του στις εκλογές. Αναλυτικότερα: 

Οι επόμενες μέρες μίας εκλογικής αναμέτρησης αποτελούν  ευκαιρία για συζήτηση και για αναστοχασμό.

Η παράταξη μας αναδείχθηκε στην Επικράτεια πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, καταγράφοντας μεγάλη διαφορά από το δεύτερο κόμμα, μάλιστα αθροίζοντας τα ποσοστά του δευτέρου και τρίτου κόμματος, προκύπτει μικρότερο ποσοστό από αυτό που έλαβε η Νέα Δημοκρατία.

Μέσα σε ένα κύμα ανακατατάξεων στην πολιτική σκηνή χωρών όπως η Γαλλία, το Βέλγιο και η Γερμανία, βλέπουμε ότι η Ελλάδα καθίσταται πυλώνας σταθερότητας στην Ευρώπη και η Νέα Δημοκρατία βασικός παράγοντας των εξελίξεων στο ΕΛΚ.

Σίγουρα όμως, η συζήτηση δεν σταματάει και δεν πρέπει να σταματήσει εδώ.

Το συντριπτικό ποσοστό αποχής που κατεγράφη στις Ευρωεκλογές πρέπει να  αποτελέσει στοιχείο προβληματισμού, όχι μόνο για  την παράταξη μας, η οποία σαφώς επλήγη περισσότερο από  την αποχή, αλλά για  το πολιτικό σύστημα  στο σύνολό του.

Με μία πρώτη ματιά φαίνεται αύξηση των δυνάμεων των κομμάτων δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά μετά από προσεκτική παρατήρηση των αριθμών και σε σύγκριση με προηγούμενες εκλογές, προκύπτει ότι και τα κόμματα αυτά δεν είχαν αύξηση της δύναμης τους σε ψήφους.

Η Νέα Δημοκρατία δεν κατάφερε να περάσει τον πήχη που είχε θέσει πανελλαδικά και φυσικά αυτό είναι κάτι που μας προβληματίζει.

Παρά τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν από τη Νέα Δημοκρατία να πείσει τους πολίτες για τη σπουδαιότητα των Ευρωεκλογών, φάνηκε ότι υπήρξαν πολλοί ψηφοφόροι που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για θέματα της καθημερινότητας, στέλνοντας ένα μήνυμα στην Κυβέρνηση, θεωρώντας προφανώς ότι έχουν την ευχέρεια να το κάνουν, εφ’όσον σ’αυτές τις εκλογές δεν εκλέγεται Κυβέρνηση.

Δυσαρέσκειες ορισμένων Νεοδημοκρατών, συντηρητικής κυρίως τάσης, εν πολλοίς δικαιολογημένες, επισημανθείσες πάντως, είχαν τη δική τους συμβολή στη μείωση του προσδοκόμενου αποτελέσματος για την παράταξη μας.

Τα Δωδεκάνησα ανήκουν στις εκλογικές περιφέρειες που κατάφεραν να καταγράψουν εκλογικό ποσοστό υπέρ της Νέας Δημοκρατίας άνω του 30%.

Όμως, τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών ασφαλώς υπολείπονται των προσδοκιών και προβλέψεων μας και η  αυτοκριτική είναι αναγκαία σε όλα τα επίπεδα.

Η Κεντρική Διοίκηση του κόμματος μας με τις οδηγίες του Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη  ήδη ασχολείται και θα κρίνει τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών.

Όλοι εμείς, εντεταγμένοι στις κομματικές οργανώσεις της παράταξης μας, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με νέο πνεύμα και με περισσότερο ζήλο στο πλαίσιο των οδηγιών του Πρωθυπουργού  μας και Προέδρου μας.

Εκφράζω ευχαριστίες στους Δωδεκανησίους που εμπιστεύθηκαν τη Νέα Δημοκρατία, συγχαίρω τους εκλεγέντες Ευρωβουλευτές και τους εύχομαι καλή δύναμη και βέβαια συγχαίρω όλα τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Δωδεκανήσου(Δ.Ε.Ε.Π.)Νέας Δημοκρατίας, όλες τις ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας που υπάγονται σ’ αυτήν και τα στελέχη για τον αγώνα τους, τον οποίο φυσικά καλούμαστε όλοι να συνεχίσουμε, ώστε να αναπληρώσουμε τις για γνωστούς λόγους απώλειες των χθεσινών εκλογών, για την επιτυχία της Κυβέρνησης  μας και για την προετοιμασία μας για τις Εθνικές  Εκλογές 2027.

Είμαι βέβαιη ότι ενωμένοι θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για το σκοπό αυτό και ότι δεν θα επαναληφθούν «ξεστρατήματα» που παρατηρήθηκαν στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης 2023, που είχαν μετρήσιμο κόστος για την παράταξη μας.

Μικρές και μεγάλες πικρίες μας δεν πρέπει στο εξής να είναι  ικανές να μας αποπροσανατολίσουν του σκοπού μας.

Το πραγματικό κομματικό συμφέρον της παράταξης μας, ας είναι για όλους μας πάνω από οποιαδήποτε αντίθετη ατομική, πλην εν τοις πράγμασιν αντικομματική συμπεριφορά.

Η έντιμη και με περίσσευμα καρδίας συνεπής κομματική συμπεριφορά του πρώην Δημάρχου  Ρόδου και φίλου Αντώνη Καμπουράκη, θα είναι για όλους μας παράδειγμα.

Ρόδος 11 Ιουνίου 2024

Έφη Χαραλαμποπούλου

Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής  Εκλογικής Περιφέρειας

(Δ.Ε.Ε.Π.) Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας