Η Πολιτιστική Ομάδα «Αρχιπέλαγος» στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Κάσου

Share

 

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Η.Ν. Κάσου, η Πολιτιστική Ομάδα «Αρχιπέλαγος» έδωσε, όπως πάντα, δυναμικά το παρόν και συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων η AHEPA HELLAS τίμησε την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Στην ανακοίνωσή της η Πολιτιστική Ομάδα «Αρχιπέλαγος» αναφέρει:

Κάσος: Ένα ακριτικό νησί, στην εσχατιά της Ελλάδας, ανάμεσα Κρήτης και Καρπάθου.

Κάσος: Ιούνιος 1824, ο Οθωμανός Ναύαρχος Ισμαήλ Γιβραλτάρ με επικεφαλής τον Αλβανό Hussein Bey Djeritlee και με 40 πλοία επιτίθεται στο νησί, κατασφάζουν τους υπερασπιστές του, λεηλατούν, βιάζουν και σκλαβώνουν πάνω από 2000 γυναικόπαιδα για τα σκλαβοπάζαρα της Αιγύπτου.

Κάσος : Ιούνιος 2024 . 200 Χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Κάσου και η Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος”, μετά από πρόσκληση της ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ και του Δήμου Ηρωικής Νήσου Κάσου, συμμετέχει στις εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής στους πεσόντες αγωνιστές προγόνους!

Κάσος 13 Ιουνίου 2024 : Παρόντες στον Αγώνα Δρόμου προς τιμήν των Κασίων Αγωνιστών με την τιμητική πρόσκληση να επιδώσουμε Μετάλλια και Τιμητικά Διπλώματα στους συμμετέχοντες.

Κάσος 14 Ιουνίου 2024 : Σε συνεργασία με την ΑΗΕPA HELLAS παρουσίαση αφιερώματος στον Νικόλαο Γ. Μαυρή – 1ο Πολιτικό Γενικό Διοικητή Δωδεκανήσων, στην “Βιβλιοθήκη Ν.Γ. Μαυρή”, που ο ίδιος δώρισε στην Κάσο,

Παρόντες και υποστηρικτές και στην συνέχεια, στην Έκθεση με θέμα την Ευζωνική Στολή και την Ιστορική διαδρομή της μέσα από 40 έργα του Ιωάννη Μυλωνά. Φροντίζουμε την εμφάνιση των Ευζώνων με την στολή του “Βρακοφόρου του Αιγαίου”, που εμφανίζεται για πρώτη φορά εκτός Αθηνών και μάλιστα σε νησί των Δωδεκανήσων.

(Σ.Σ. Ο ένας εκ των Ευζώνων, με την στολή του Βρακοφόρου του Αιγαίου, είναι Δωδεκανήσιος από την Νίσυρο!)

Κάσος 15 Ιουνίου 2024: Παρόντες στην Αρχιερατική δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα με την παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και στην κατοπινή κατάθεση εκ μέρους της στεφάνου στο Ηρώο των Πεσόντων.

Εκφράζουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας για την πρόσκληση και την φιλοξενία, όπως και για την τιμή να συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Ηρωικής Νήσου Κάσου στην ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ, τον Κυβερνήτη της κ. Καραπιπέρη Χρήστο, τον κ. Γιαννικουρή Αντώνη και τον Ηλιακώστα Μηνά και φυσικά τον Δήμαρχο της Ηρωικής Νήσου Κάσου κ. Ερωτόκριτο Μιχάλη και το προσωπικό του Δήμου που συνέβαλε στην άρτια οργάνωση των εκδηλώσεων.