Πούτιν: Η Ρωσία θα «αυξήσει» τις αρκτικές και βόρειες περιοχές τις επόμενες δεκαετίες

Share

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε πως το μέλλον της Ρωσίας έγκειται στην ανάπτυξη των βόρειων περιοχών της, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του πως η χώρα θα επεκταθεί επιτυχώς στην περιοχή, κυρίως όσον αφορά τη μεταλλευτική βιομηχανία.

Η Ρωσία επιθυμεί να «αυξήσει» την Αρκτική και τις βόρειες περιοχές της χώρας τις προσεχείς δεκαετίες, ιδίως στο πεδίο της εξορυκτικής δραστηριότητας, τόνισε σήμερα Σάββατο 5/12 ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η Ρωσία είναι μια χώρα του Βορρά. Πάνω από το 70% των εδαφών της βρίσκεται στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη. Ό,τι συμβαίνει στο βορρά, είναι ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για εμάς, ιδιαίτερης αξίας και δεν μιλάω μόνο για την ανάπτυξη του δρόμου της Βόρειας Θάλασσας» τόνισε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους φιναλίστ του διαγωνισμού Εθελοντή της Ρωσίας – που βραβεύεται την Διεθνή Ημέρα Εθελοντή των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Πούτιν πρόσθεσε πως το μέλλον της Ρωσίας έγκειται στην ανάπτυξη των βόρειων περιοχών της, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του πως η χώρα θα επεκταθεί επιτυχώς στην περιοχή, κυρίως όσον αφορά τη μεταλλευτική βιομηχανία.

«Κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας, η Ρωσία θα αυξήσει την παρουσία της, ασφαλώς, στην Αρκτική και τα βόρεια εδάφη. Αυτό είναι προφανές» σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος. sputniknews