Άγ.Συρίγος: Έχει περάσει 1,5 μήνας κι ακόμη ο Μπάιντεν δεν έχει μιλήσει με τον Ερντογάν τηλεφωνικώς!

Share

(Του Ερντογάν) δεν του αρέσουν οι διερευνητικές συνομιλίες! Αυτό, είναι σαφές από πέρσι τον Ιούλιο. Μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία λόγω του ότι αισθάνεται μεγάλη πίεση από το εξωτερικό και επειδή οι σχέσεις Τουρκίας – Αμερικής είναι σε πολύ κακό σημείο αυτή την στιγμή. 

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ‘δημοκρατική’ ο υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής της Ν.Δ. κ. Άγγελος Συρίγος σχετικά με την προκλητικότητα την οποία διατηρεί ο Τούρκος Πρόεδρος απέναντι στην Ελλάδα ενώ

Επιπλέον, σε σχετική ερώτηση για την απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσσου για την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας λόγω της αγοράς των S-400 από την Ρωσία, ο κ. Συρίγος απάντησε:

Έχει περάσει 1,5 μήνας από τότε που ανέλαβε ο Τζο Μπάιντεν κι ακόμη δεν έχει μιλήσει με τον Τούρκο Πρόεδρο τηλεφωνικώς! Αυτό είναι κάτι μοναδικό για Αμερικανό Πρόεδρο τα τελευταία δώδεκα χρόνια. Ο Μπαράκ Ομπάμα μιλούσε πολύ συχνά με τον Ερντογάν ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ, ακόμη συχνότερα! Αυτό που συμβαίνει, έχει θορυβήσει πάρα πολύ την Τουρκία.

Επιπλέον, το γεγονός ότι δεν μπορεί να αγοράσει καινούργια οπλικά συστήματα ή να ανανεώσει ή να βελτιώσει τα υπάρχοντα οπλικά συστήματα, την έχει ανησυχήσει βαθύτατα διότι βλέπει ότι η Ελλάδα, αντιθέτως, είναι σε μια φάση όπου καλύπτει το κενό της τελευταίας δεκαετίας με τους εξοπλισμούς. Όλα αυτά την προβληματίζουν.

Διαβάστε την συνέντευξη πατώντας εδώ

Aγγ. Συρίγος: «Οι παιδεραστές δεν είναι αριστεροί, δεξιοί ή κεντρώοι. Είναι εγκληματίες και άρρωστοι άνθρωποι»