ΑΝΕΚ: Η Ε.Λ.Τ.Ε ενέκρινε την παύση του ορκωτού ελεγκτή Γεωργίου Μανώλαρου και του αναπληρωτή του από τον έλεγχο χρήσης του 2023

Share

 

Mε δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΑΝΕ Καλύμνου, ενημερώνει τους μετόχους της εταιρείας , καθώς και τον Καλυμνιακό λαό, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (Ε.Λ.Τ.Ε.), κατά τη συνεδρίασή του, την 14 η -10-2024, ενέκρινε, σύμφωνα με το νόμο, την ΠΑΥΣΗ του τακτικού ορκωτού ελεγκτή Γεωργίου Μανώλαρου και του αναπληρωματικού ορκωτού ελεγκτή Δημήτρη Δημητρίου απ’τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της ΑΝΕΚ για τη χρήση του 2023. 

Για το ιστορικό της υπόθεσης να θυμίσουμε ότι, η ΑΝΕΚ, μετά την έγκληση-μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η ΔΕΥΑΚ σε βάρος του ορκωτού ελεγκτή Γεωργίου Μανώλαρου, για σοβαρές κακουργηματικές πράξεις (πλαστογραφία και χρήση πλαστών εγγράφων), τις οποίες φέρεται να διέπραξε σε βάρος της ΔΕΥΑΚ και προφανώς κατά του ελληνικού δημοσίου, απέστειλε την 23η -7-2024, στην ΕΛΤΕ, έγγραφο αίτημα, αναφέροντας τη δράση του ανωτέρω ορκωτού, τονίζοντας, με κάθε τρόπο, μεταξύ άλλων, ότι δε νοείται στο Δήμο Καλύμνου, το ένα ΝΠΙΔ (ΔΕΥΑΚ) να καταγγέλλει τόσο σοβαρά θέματα για τον εν λόγω ορκωτό, και η δημοτική εταιρεία του ιδίου Δήμου (ΑΝΕΚ), να συνεργαστεί με τον ίδιο, για τη χρήση του 2023. Η Ε.Λ.Τ.Ε., έστω και καθυστερημένα, ενέκρινε το αίτημα.

Ακολουθεί αυτούσιο το σχετικό δελτίο τύπου

Ενημερώνουμε τους κ.κ. μετόχους της εταιρείας μας, καθώς και τον Καλυμνιακό λαό, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (Ε.Λ.Τ.Ε.), κατά τη συνεδρίασή του, την 14η-10-2024, ενέκρινε, σύμφωνα με το νόμο, την ΠΑΥΣΗ του τακτικού ορκωτού ελεγκτή Γεωργίου Μανώλαρου και του αναπληρωματικού ορκωτού ελεγκτή Δημήτρη Δημητρίου απ’τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της ΑΝΕΚ για τη χρήση του 2023.

Υπενθυμίζουμε, ότι στην Έκτακτη Γενική μας Συνέλευση της 26ης Ιουνίου 2024, αποφασίστηκε η αναγκαιότητα αντικατάστασης των ως άνω ορισθέντων στην από 31-10-2023 Έκτακτη ΓΣ των μετόχων απ’ την προηγούμενη διοίκηση (σημ. μετά την ήττα της δημαρχίας Διακομιχάλη στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023).
Μετά από έρευνα που έκανε η νέα – σημερινή διοίκηση, η οποία ήθελε να οριστούν νέοι ορκωτοί ελεγκτές, άσχετοι με το νησί της Καλύμνου και το νομό Δωδ/σου, κατέληξε στην εταιρεία «Audit Opinion IKE», που εδρεύει στο Μοσχάτο Αττικής (Χρυσοστόμου Σμύρνης, 124) και έτσι ορίστηκαν οι εξής ορκωτοί ελεγκτές, ήτοι: α) ως τακτικός, ο κ. Δημήτριος Δρόσος του Νικολάου, με ΑΜ ΕΛΤΕ: 1264 και ΑΜ ΣΟΕΛ: 31371 και β) ως αναπληρωματικός, ο κ. Λεωνίδα Μαυρομήτρο του Χρήστου, με ΑΜ ΕΛΤΕ: 1510 και ΑΜ ΣΟΕΛ: 21071, αμφότεροι κάτοικοι Αθηνών.

Σημειώνουμε, ότι η ΑΝΕΚ, μετά την έγκληση-μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η ΔΕΥΑΚ σε βάρος του ορκωτού ελεγκτή Γεωργίου Μανώλαρου, για σοβαρές κακουργηματικές πράξεις (πλαστογραφία και χρήση πλαστών εγγράφων), τις οποίες φέρεται να διέπραξε σε βάρος της ΔΕΥΑΚ και προφανώς κατά του ελληνικού δημοσίου, απέστειλε την 23η-7-2024, στην ΕΛΤΕ, έγγραφο αίτημα, αναφέροντας τη δράση του ανωτέρω ορκωτού, τονίζοντας, με κάθε τρόπο, μεταξύ άλλων, ότι δε νοείται στο Δήμο Καλύμνου, το ένα ΝΠΙΔ (ΔΕΥΑΚ) να καταγγέλλει τόσο σοβαρά θέματα για τον εν λόγω ορκωτό, και η δημοτική εταιρεία του ιδίου Δήμου (ΑΝΕΚ), να συνεργαστεί με τον ίδιο, για τη χρήση του 2023.

Η Ε.Λ.Τ.Ε., έστω και καθυστερημένα (!!!), ενέκρινε, κατά τα ανωτέρω, το αυτονόητα δίκαιο και νόμιμο αίτημά μας, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της προηγούμενης διοίκησης και ειδικότερα του τέως προέδρου κ. Θανάτση Γεωργίου, αλλά και του μέλους του ΔΣ και τέως Δημάρχου Καλυμνίων κ. Δημήτρη Διακομιχάλη, οι οποίοι υπερασπίζονται, με κάθε τρόπο και για τους δικούς τους λόγους, τον μηνυθέντα απ’τη ΔΕΥΑΚ, για τις ως άνω σοβαρές κακουργηματικές πράξεις, ορκωτό ελεγκτή Γεώργιο Μανώλαρο.

Μάλιστα, υπενθυμίζουμε, ότι η παράταξη του τέως Δημάρχου κ. Διακομιχάλη «ΚΑΛΥΜΝΟΣ, ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ» για να «δικαιολογήσει» την απουσία της στην Έκτακτη ΓΣ της 26ης-6-2024, εξέδωσε, την ίδια ημέρα, σχετική ανακοίνωση, την οποία υπέγραφαν τα μέλη του προηγούμενου ΔΣ της ΑΝΕΚ (πλην Γ. Μαύρου), όπου, μεταξύ άλλων, ανέφεραν τα εξής: «Είναι ακατανόητη η προσπάθεια αλλαγής του (ενν. του συγκεκριμένου ορκωτού) από τον έλεγχο της ΑΝΕΚ, κάτι που δίνει την εντύπωση ότι επιχειρείται η χειραγώγηση ανεξάρτητων οργάνων.

Γι’ αυτό το παλιό ΔΣ, τα μέλη του οποίου όλα είναι προσωπικά μέτοχοι της εταιρείας, αρνείται να συμμετάσχει στη σημερινή διαδικασία – παρωδία που βάζει σε μεγάλες περιπέτειες την εταιρεία …».
Τα συμπεράσματα δικά σας!!!

Για την ΑΝΕΚ
Ο Πρόεδρος του ΔΣ
Κώστας Μακρινάκης