Αποσυμφορούνται άμεσα οι δομές προσφύγων από Κω κ Λέρο – Φόβοι για έκρηξη μετανάστευσης μετά τις εξελίξεις στον Λίβανο

Share

 

Με τα βλέμματα του πλανήτη στραμμένα στην ανάφλεξη που επικρατεί στη Μέση Ανατολή και κυρίως με τις ραγδαίες εξελίξεις με τις επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο, εντείνεται η ανησυχία για «έκρηξη» των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα. 

Πληροφορίες που είδαν την δημοσιότητα, ανέφεραν ότι ξεκίνησε η «αποσυμφόρηση» των ΚΥΤ σε Λέρο και Κω, με μετακινήσεις προς την ενδοχώρα. Τα στοιχεία αναφέρουν ότι αναμένεται να μετακινηθούν άμεσα, τουλάχιστον 500 άτομα από αυτές τις δομές, ενώ η Αθήνα παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις.

Όπως μετέδωσε σήμερα, το TV Open, η Ελλάδα προετοιμάζεται πυρετωδώς για το ενδεχόμενο αύξησης μεταναστών λόγω της ανάφλεξης στον Λίβανο, λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ πιθανόν να ξαναδούμε εικόνες αποβιβάσεων μεταναστών όπως έχουμε… συνηθίσει να βλέπουμε τα τελευταία χρόνια, ενώ οι λιμενικές και οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση.

Σημειώνεται πως αυτή την στιγμή υπάρχουν 20.000 άτομα στις Δομές Φιλοξενίας ανά την χώρα, ενώ σε κάποια νησιά δεν μπορούν να φιλοξενήσουν ούτε έναν… παραπάνω.

Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί αφενός να αποσυμφορήσει τις δομές ξεκινώντας από την Κω και την Λέρο ενώ θα γίνει προσπάθεια να προωθηθούν τα αιτήματα ασύλου, με πιο γρήγορους ρυθμούς. / news-politics