Ένσταση από τον τέως Πρόεδρο του ΔΛΤ, Μιχάλη Μπούκη για τον ορισμό της ΠΝΑι ως φορέα υλοποίησης του έργου «Κατασκευή αποβάθρας Ο/Γ σκαφών εξωτερικά του λιμένα Καλύμνο»

Share

 

Ένσταση από τον τέως Πρόεδρο του ΔΛΤ Μιχάλη Μπούκη για τον ορισμό της Περιφέρειας ως φορέα υλοποίησης του έργου «Κατασκευή αποβάθρας Ο/Γ σκαφών εξωτερικά του λιμένα Καλύμνο»

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Με επιστολή που απέστειλε ο τέως Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Κ. Μιχάλης Μπούκης προς το ΥΝΑΝΠ-Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείου Καλύμνου εκφράζει, παραθέτοντας μία σειρά επιχειρημάτων, την αντίθεσή του για τον ορισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως φορέα υλοποίησης του έργου  «Κατασκευή αποβάθρας Ο/Γ σκαφών εξωτερικά του λιμένα Καλύμνου».

Ειδικότερα αναφέρει: «Σύμφωνα με το έγγραφο με αριθ. πρωτ. ΕΔ ΕΣΠΑ/Β/547 ορίζεται ως φορέας υλοποίησης του έργου του θέματος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Συνεπώς για την υλοποίηση αυτού του  τόσο σοβαρού για το νησί μας έργου το οποίο μετά από αγώνα 17 ετών από το ΔΛΤ Καλύμνου (και εμένα προσωπικά) είναι ώριμο για ένταξη στο ΕΣΠΑ και δημοπράτηση επιλέχθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τόσο ως Προϊσταμένη Αρχή όσο και ως Διευθύνουσα Υπηρεσία».

Ο Μιχάλης Μπούκης θεωρεί ότι με την απόφαση αυτή «Ακυρώνονται έτσι αυθαίρετα ως μη ικανά να εκτελέσουν το έργο τόσο το Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλύμνου όσο και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου χωρίς καν να ερωτηθούν». Επειδή δε , αν η απόφαση αυτή οριστικοποιηθεί, αποκλείετε τελείως από την εκτέλεση του έργου τόσο το Δ.Λ.Τ Καλύμνου όσο και ο Δήμος Καλυμνίων , ζητά να του γνωρίσουν:

  1. Ποιος έχει πάρει αυτή την απόφαση
  2. Εάν υπάρχει απόφαση του Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλύμνου που να διαπιστώνει αδυναμία ανάληψης καθηκόντων Προϊσταμένης Αρχής και να αναθέτει τα καθήκοντα αυτά στην ΠΝΑ με προγραμματική σύμβαση.
  3. Εάν έχει δηλωθεί αδυναμία για την επίβλεψη του έργου από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλυμνίων.

Να προσθέσουμε στην ενημέρωσή σας ότι,  σε ηχητικό Podcast που παραχώρησε στο News-Politis.gr o Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής, στις 14 Ιανουαρίου 2024, όταν ρωτήθηκε για το θέμα είχε δηλώσει ότι, η Περιφέρεια και ο ίδιος είναι έτοιμοι και μπορούν να αναλάβουν ότι τους ζητηθεί (και εφόσον του ζητηθεί από τον Δήμο) σχετικά με το μεγάλο και ώριμο αυτό έργο, με εξασφαλισμένη από το κράτος τη χρηματοδότηση.

Κάλυμνος: Ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μαν. Μουσελλής σε ένα ενδιαφέρον «Τετ α Τετ» για τις προτεραιότητες του την επόμενη 5ετία (podcast)

Μάλιστα μας ενημέρωσε ότι ο νέος Δήμαρχος Γιάννης Μαστροκούκος και ο τέως Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης, όπως επίσης ο τέως και νυν πρόεδρος του ΔΛΤ , Μιχάλης Μπούκης και Αναστάσιος Τρικοίλης είχαν μία πρώτη συζήτηση σχετικά με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά, όταν ήρθε στην Κάλυμνο για την απονομή των πτυχίων της Σχολή Δυτών. Δεν γνωρίζουμε ωστόσο αν ο κ. Μπούκης είχε εκφράσει και τότε τις αντιρρήσεις του ή όχι.

Ακολουθεί το σχετικό ΔΤ του κ. Μιχάλη Μπούκη

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΜΙΧΑΗΛ ΜΠΟΥΚΗΣ

Κάλυμνος   29/02/2024

ΠΡΟΣ:

  1. ΥΝΑΝΠ-Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ
  2. Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλύμνου

Θέμα: Κατασκευή αποβάθρας Ο/Γ σκαφών εξωτερικά του λιμένα Καλύμνου

Σύμφωνα με το έγγραφο με αριθ. πρωτ. ΕΔ ΕΣΠΑ/Β/547 ορίζεται ως φορέας υλοποίησης του έργου του θέματος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Συνεπώς για την υλοποίηση αυτού του  τόσο σοβαρού για το νησί μας έργου το οποίο μετά από αγώνα 17 ετών από το ΔΛΤ Καλύμνου (και εμένα προσωπικά) είναι ώριμο για ένταξη στο ΕΣΠΑ και δημοπράτηση επιλέχθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τόσο ως Προϊσταμένη Αρχή όσο και ως Διευθύνουσα Υπηρεσία.

Ακυρώνονται έτσι αυθαίρετα ως μη ικανά να εκτελέσουν το έργο τόσο το Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλύμνου όσο και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου χωρίς καν να ερωτηθούν.

Επίσης δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι συγκοινωνιακές συνθήκες που είναι δυνατόν να προκαλέσουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου το οποίο απαιτεί συχνή αν όχι καθημερινή παρακολούθηση και άμεση λήψη αποφάσεων. Δεν λήφθηκε επίσης υπόψη το πλήθος των έργων που έχει αναλάβει να υλοποιήσει η ΠΝΑ.

Με το υπ΄αριθ. 414/15.09.2023 έγγραφο μας σας είχαμε γνωρίσει την εκφρασμένη πρόθεση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης των Τ.Υ του Δήμου Καλυμνίων να αναλάβει  καθήκοντα Διευθύνουσας Υπηρεσίας του έργου η Τ.Υ του Δήμου.

Όμως ακόμα και στην περίπτωση που κρίνατε ότι η Τ.Υ του Δήμου Καλυμνίων δεν μπορεί να αναλάβει την επίβλεψη του έργου δεν δικαιολογείται να μην είναι Προϊσταμένη Αρχή το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλύμνου όπως έχει πράξει για πλήθος έργων μέχρι σήμερα συμπεριλαμβανομένων και λιμενικών.

Επειδή με την απόφαση σας αυτή εφόσον καταστεί οριστική αποκλείετε τελείως από την εκτέλεση του έργου τόσο το Δ.Λ.Τ Καλύμνου όσο και τον Δήμο Καλυμνίων παρακαλούμε να μας γνωρίσετε:

  1. Ποιος έχει πάρει αυτή την απόφαση
  2. Εάν υπάρχει απόφαση του Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλύμνου που να διαπιστώνει αδυναμία ανάληψης καθηκόντων Προϊσταμένης Αρχής και να αναθέτει τα καθήκοντα αυτά στην ΠΝΑ με προγραμματική σύμβαση.
  3. Εάν έχει δηλωθεί αδυναμία για την επίβλεψη του έργου από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλυμνίων.

Με εκτίμηση

Μιχαήλ Μπούκης

Πρώην Πρόεδρος Δ.Λ.Τ.Κ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  1. Δήμαρχο Καλυμνίων
  2. Γαλουζή Ιωάννη
  3. Μαύρο Γεώργιο
  4. Διακομιχάλη Δημήτριο
  5. Χούλλη Σακελλάριο
  6. Ζωγραφάκη Μιχαήλ
  7. Τοπικά ΜΜΕ