Eπίσκεψη της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη στην Κάλυμνο (φωτος κ βίντεο)

Share

 

Την Κάλυμνο επισκέφθηκε, όπου και διανυκτέρευσε, την Τρίτη 28 Μαΐου 2024, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη θέλοντας να παρουσιάσει το Εθνικό πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ». Η υπουργός με το επιτελείο της έφθασε στο αεροδρόμιο νωρίς το πρωί, όπου την υποδέχθηκαν ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου Νικόλαος Φανιός, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ ΝΔ Γιώργος Καλαθιάνακης και μέλη της Τοπικής Οργάνωσης. Σε όλη τη διάρκεια των επισκέψεων της συνοδευόταν από τον Έπαρχο και μέλη της ΔΗΜΤΟ.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Αρχικά, η κυρία Αγαπηδάκη επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καλύμνου, όπου την υποδέχτηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νικόλαος Φανιός και ο Αντιπρόεδρος Φίλιππος Ολυμπίτης. Στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη με τον Διοικητή του νοσοκομείου και μέλη του ΔΣ, εκπροσώπους των Ιατρών του Νοσοκομείου, Παύλο Μακαρούνα και Φανή Κιρκή, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καλύμνου, Γεράσιμο Αποστολάτο και τον Γραμματέα Μιχάλη Μαύρο, την Προϊσταμένη Ευδοκία Τάλια, εκπροσώπους των εργαζομένων, Αλεξάνδρα Καρυπίδη και Δημήτρη Λυμπέρης και τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Συμβασιούχων ΕΚΑΒ, Ανδρέα Λεβαντή.

ΒΙΝΤΕΟ

Η σύσκεψη ξεκίνησε με μια παρουσίαση από μέρους του Διοικητή του έργου και των υπηρεσιών που παρέχει το Νοσοκομείο στους πολίτες αλλά και της κατάστασης του και αναφέρθηκε και στις ειδικότητες ιατρών που αναζητά μονίμως το Νοσοκομείο μας.
Η αναπληρώτρια υπουργός μεταξύ άλλων δήλωσε: «Είναι χρήσιμο να λαμβάνουμε ενημέρωση από το πεδίο, αν και υπάρχει καλή συνεργασία και με τους Διοικητές και με τις ΔΥΠΕ. Όλη η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι στο διάθεσή σας. Θέλουμε να εξαλείψουμε τις ανισότητες στην υγεία».

Μετά το Νοσοκομείο, η Υπουργός πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Μητροπολίτη κκ. Παίσιο και λίγο αργότερα επισκέφθηκε το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ στο Άργος. Η επίσκεψη αυτή πραγματικά συγκίνησε την Υπουργό βλέποντας το τεράστιο έργο που γίνεται σε αυτή την μοναδική δομή του νησιού μας, από τον πρόεδρο του Κέντρου Φίλιππο Ολυμπίτη και το προσωπικό του. Επισκέφθηκε όλες στις εγκαταστάσεις του όπως επίσης και τη σύγχρονη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης .

Η κ. Αγαπηδάκη δήλωσε σχετικά : «Είστε ένα νησί με χαρισματικούς ανθρώπους. Αντλούμε δύναμη και μπορούμε να διδαχθούμε από το παράδειγμα του κ. Φίλιππου Ολυμπίτη και του ΚΔΑΠ ΜΕΑ» .

Ο κύκλος των επαφών ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Επαρχείο ΠΕ Καλύμνου όπου την υποδέχθηκε ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής, όπως επίσης και στο Δημαρχείο όπου την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Γιάννης Μαστροκούκος με αντιδημάρχους .

Το απόγευμα, στο Κέντρο Πολιτισμού και Ιστορίας, η κ. Αγαπηδάκη πραγματοποίησε ομιλία και παρουσίασε το Εθνικό
Πρόγραμμα Πρόληψης «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ». (Θα ακολουθήσει άλλο ρεπορτάζ με την παρουσίαση του Προγράμματος Πρόληψης από την Υπουργό)